birgitteogsjefene -

Magen og meg uke 37Termin - 20 august 2014

På vei - 37 uker

Uker igjen - 3 til termin, sånn ca.. Kortere til fødsel. Håper jeg ;)

Trimester - tredje

Neste kontroll - Dagen før termin, håper den aldri blir noe av :)

Kjønn - Gutteknott

Navn - Navnet er så og si bestemt. Kommer antageligvis ikke på bloggen med tanke på at jeg aldri bruker navn på storesøster og storebror.

Utålmodig - Grenseløst og voldsomt!

Nye innkjøp - Siden sist er alt kommet på plass. Stellebordet kom i hus i dag, så da mangler vi ikkeno. Tror jeg.

Utstyr så langt - Alt (bortsett fra det man ikke tenker på før man sitter med ungen i armene og tenker "nå skulle jeg hatt en .............."

Strekkmerker - Hyl, ikke noe enda *bank i bordet tremillioner ganger* (nei, kjære, søte skjebne, dette var INGEN utfordring, bare ta med deg strekkmerkeren og gå å legg deg igjen)

Vektøkning 16 kg. Grynt! Var på kontroll i dag og hadde lagt på meg et helt kilo siden forrige kontroll for 2 små, stakkers uker siden......

Hevelser og vann i kroppen - Hovner motbydelig opp i føttene på kveldstid i varmen.

Aktivitet - Mye. Men har gått fra spark til romstering.

Tungt - Ja. Varmen hjelper ikke på. Ei heller rimelig strenge kynnere. Å måtte reise seg er alvorlig irriterende

Kynnere - Jepps

Hodet festet - Mjææ, kontrollen i dag var hos lege, og han var usikker, men mente babyens hodet lå langt nede i hvert fall.

Barnerom - Alt er på plass av seng og stashj, men han får ikke noe eget rom helt med det første.

Matkick - Alt, egentlig. Har lyst å spise luften i kjelleren.

Plager - Trøtt, sliten, varm, halsbrann, bekkenplager, kynnere, kløe. Jepps! Alt er gale ;)

Humør - Hyperhormonell og trollete

Sykehusbagen - Sånn ca klar, noe må jeg klare å kaste nedi før vi drar fra heimen

Høygravid - Jah!

Tanker om fødselen - Føler selv at jeg har sluppet ganske lett unna ved de to fødslene jeg har gått igjenom før. Altså, det var jo hverken godt eller komfortabelt, og jeg både skrek og grein og gnålte og sutret, og synes fryktelig synd på meg selv mens det pågikk. Men når jeg hører om andre sine fødsler, så sier jeg meg ganske godt fornøyd likevel. Så nå er jeg litt redd for at jeg virkelig skal få det igjen med tredjemann, og at alt jeg har sluppet unna tidligere skal skje på en gang. Samtidig våger jeg litt å håpe at denne skal gå like fint som de to andre :)

 


Uke 22 og uke 37

 • Langlørdag  Har jo ikke akkurat vært kaldere i dag. Har rett og slett ikke orket noe. Derfor har jeg naturligvis ikke noe som helst å blogge om. Ikke det at man bare kan blogge om ting man har gjort, man kan jo blogge om ting man har tenkt på og. Men jeg har faktisk ikke tenkt på noe som helst. Tenker jo stort sett uansett bare på baby, babyutstyr og fødsel. Men ikke det en gang har jeg tenkt noe særlig på i dag.

  Hadde på et punkt veldig lyst å legge meg på gulvet, men det viste seg jo sist jeg prøvde det at det kanskje er en lyst som bør ignoreres. Så derfor har jeg lagt på sengen ca i hele dag, oppå dynen selvfølgelig.


  Akkurat der ja, som på bildet. Bare at smilet er falskt, og bare for bildet sin skyld. Egentlig er jeg i helt hysterisk dårlig humør i dag, antageligvis pga blandingen trykkende varme, lite søvn i natt og gravidehormoner. Dette er naturligvis ikke tidenes beste kombinasjon med min kjæres spydige, sarkastiske og småfrekke natur. "Du liker meg virkelig ikke i dag" sa han nettopp. At grunnen til denne påstanden er at jeg svarer spydig og sarkastisk tilbake er visstnok ikke dobbeltmoralsk i det hele tatt.

  Sukk! Som tidligere nevnt hadde jeg ikke så mye å komme med i dag, men nå har jeg i hvert fall gitt livstegn fra meg til de som måtte ha interesse for det.

  #mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #varme #ubehag #lørdag #helg #sur #lei

 • Varme og annen terror  Nå skal jeg si noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle si. Noe som egentlig er ganske fælt. JEG VIL IKKE HA MER AV DENNE VARMEN! Jeg som blir beskyldt for å være verdens største frysepinn, for å være kald i Egypt i Juli,  og som blir sutrete når noen åpner vinduet mens resten av festen sitter å svetter. Jeg GLEDER meg til neste uke, når det er meldt 15 grader og regn. Sånn! Nå er det sagt. Jeg skammer meg, men det er nå en gang sannheten.

  Å sove om natten er ikke lenger gjennomførbart, og mitt fra før av noe trege tenkeredskap sliter alvorlig med å gjøre noe som helst nytte for seg på dagtid. I forgårs fant jeg ut at jeg ikke orket å sitte i sofaen. Jeg orket ikke ligge i den heller. Så jeg la meg på gulvet. Tre kvarter senere kvakk jeg til av stemmen til mannetrollet "sover du?". "Kremt" sa jeg, og gikk i speilet for å se om jeg hadde avtrykk etter gulvteppet i ansiktet.

  Det eneste stedet jeg liker meg om dagen er i garasjen under blokken. Der er det så kjølig og fantastisk, dessuten lukter det så himmelsk godt der. Dette med lukten er jeg veldig spent på om kanskje er en gravidegreie, en pica, siden jeg aldri har bodd her ugravid, og det i grunn virker litt underlig å glede seg til å komme ned i garasjen så man begjærlig kan trekke inn lukten av den.


  Beste stedet på jord!

  I dag skulle jeg å treffe en venninne jeg ikke har sett på en evighet i byn. Har gledet meg litt ekstra siden Tall Ships Races er i Bergen om dagen. Så viser det seg at hele Norge er terrortruet, og nå tørr jeg ikke dra til noe sentrum med forventet oppsamling av hundredetusener av mennesker.

  Justispolitisk talsmann i Høyre, Anders B. Werp, sier at vi må bevare roen og fortsette som før. At dette ikke må få styre hverdagen. Jeg vet han har rett. Som 20 åring hadde jeg nok nektet å la meg kontrollere av sinnsyke menneskers trusler, og rast av gårde til byn, planer eller ikke planer, bare på trass. Som 29 år gammel snart trebarnsmor, sendte jeg melding til venninnen min og spurte om vi kunne treffes et annet sted. Så nå skal vi treffes på et senter utenfor Bergen. Plutselig slo det meg at siden alt politi er i sentrum og passer på de høye skipene, så hadde jo et avsidesliggende, passe stort kjøpesenter egentlig vært et ypperlig terrormål.

  Tror jeg går å setter meg i garasjen.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #varme #pica #Bergen

 • Søndagsrastløs  God morgen verden! Eller god morgen, er jo en slags stund siden vi sto opp, men sov veldig lenge i dag. Det var faktisk ganske godt etter gammelt. I går kveld ble jeg angrepet av den mest aggressive halsbrannen jeg har vært med på i mine tre graviditeter. Om det var kebaben vi spiste tidligere på dagen, eller de FIRE nystekte skillingsbollene fra Ikea jeg trøkket oppå der igjen, rekene (loffskivene med majones) jeg spiste om kvelden, eller de tre friskisene jeg spiste til dessert vet jeg jammen ikke. Antageligvis var det kanskje mest den samlede, gedigne, mengden mat jeg presset ned i den allerede moste magesekken min. Tror ikke vi gjør det flere ganger.

  På tross av brann i både hals og ører (ja, jeg svir i ørene når jeg har halsbrann, er det virkelig bare meg?) ble det en bra natt, og nå har jeg lyst å gjøre noe koselig i sommervarmen. Noe som er kjekt og utendørs, men som ikke krever at jeg må gå noe særlig. Ungene er ikke hjemme, og mannetrollet hater strand. Akkurat nå sitter han å fikler med en teknisk duppedings han har kjøpt seg, og jeg mistenker alvorlig at det er det han har tenkt å bruke denne dagen til. Det må han jo for så vidt få lov til, men sofasøndag frister meg lite.


  Jeg vil uuuuuuuuuuuuuuut i solen........

  #mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #svangerskapsplager #søvn #søndag #sol #rastløs

 • Å få ting på plass  Jada, neida, sånn nå om dagen går det i klargjøring til babyklumpen vår, som ikke er så forferdelig langt unna å melde sin ankomst. Eller, litt forferdelig lenge føles jo de ca 4 ukene som gjenstår til termin, spesielt etter at de ribbeinsmosende kynnerne nå er her for å gjøre de siste ukene av graviditeten ekstra lange.

  I dag har vi vært å kjøpt nytt understell til vognen, etter at vi noe overaskende oppdaget at det gamle var utslitt, forfalt og ikke hadde noe særlig lyst å leve lenger. Etter det hadde vi oss en tur til Ikea for å kjøpe stellebord til å ha ved siden av den fantastiske bleiebøtten, men som vanlig hadde de ikke det vi skulle ha og det ble bomtur. Begynner å bli skremmende lenge siden jeg faktisk har funnet det jeg skulle ha på Ikea. Skulle nesten tro jeg bare liker 40 minutter i bil og evig trasking gjennom gedigne varehus, og gjør det for festlighetens skyld. De får det heldigvis inn igjen senest på torsdag, så da får vi ta oss enda en tur.

  Nå sitter mannetrollet mitt å prøver å overbevise meg om at "Ut i vår hage" er morsomt, sånn passelig småfrustrert over at jeg med min vanligvis åndsvake humor, ikke klarer å la meg helt rive med. Ler høyt innimellom, men altså...

  I kveld skal vi spise reker og kose oss. Eller, Lennie skal spise reker. Jeg skal spise loff med majones og dill. Og kaaanskje en reke eller to.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #høygravid #svangerskap #babyutstyr #barnevogn #stellebord #ikea #lørdag #helg #humor #kos #sommer

 • Finne på nå da?  I dag har jeg vært svimmel og småkvalm siden jeg sto opp. Nå begynner det heldigvis å komme seg, og jeg har kravlet meg ut av sengen.

  Så hva skal jeg finne på nå montro?  Nei, si det..........................................

   

  #mamma #mammablogg #gravid #svimmel #svangerskap #torsdag #husarbeid

   

 • Den mystiske bleiebøtten  Her på søndag hadde vi som sagt besøk av et vennepar som også venter barn. Noen dager tidligere hadde de vært på babyshop og fått tilbud om en gratis bleiebøtte til sin ventede førstefødte . "Sant det er tull Birgitte" sa frua i forholdet i påvente av støtte fra veldig erfarne 2-barnsmormeg. "Ja!!!" sa jeg. Ikke bare for å være støttende, men fordi jeg helt ærlig har alvorlige motforestillinger mot bleiebøtter, uten å ha hatt det til noen av de to ungene jeg allerede har kommet meg gjennom bleiealderen med.

  "Vi tar ikke med oss søppel hjem" hadde vært min venninnes sjarmerende respons på butikkdamens generøse tilbud. Og det er det jeg føler bleiebøtter er. Søppel de lurer med oss, for å få oss til å kjøpe overpriset plastikk til å ha inni de. Eneste face to face erfaring jeg har med bleiebøtte er fra småbarnsavdelingen ungene gikk på i barnehagen, og det var et traumatisk møte. Jeg husker den som både motbydelig og stinkende. Muligens fordi den ble brukt til 13 unger istedenfor 1.

  I går var det meg og min kjæres tur å stå i kassen på babyshop og forholde oss til den vanskelige problemstillingen. Gratis bleiebøtte, eller ikke gratis bleiebøtte. I motsetning til min overorganiserte venninne og hennes like overorganiserte, men litt mer godtroende mann, er vi ikke helt fremmed for å ta vare på søppel. I hvert fall ikke jeg, som anklages med jevne mellomrom for å være en hamstrer. Så da min kjære kom frem til at han faktisk kunne tenke seg å teste fenomenet bleiebøtte, ble han erklært midlertidig sjef og bleiebøtten ble vår.

  Da den blide butikkdamen, som antageligvis ikke hadde barn selv, strålende kunne fortelle at den var heeelt luktfri, slapp det likevel ut et høylytt og lite strålende "LØGN" fra meg. Stakkars damer. Her har de fått i oppgave å være snill og dele ut noe gratis, også blir de anklaget både for å være både løgnere og for å pakke på folk søppel. Satser på det er bitterhet som kommer med alderdommen og at de får litt hyggeligere reaksjoner fra yngre, mer naive, kommende mødre. De som aldri har luktet på en bleiebøtte før.
  #mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #bleier #bleiebøtte #babyshop #babyutstyr

 • Vokser til - både store og små  I går var det stilt fra meg fordi hele dagen rett og slett fordi det ikke fantes tid til å sitte seg ned å blogge. Kusinen til trollungene hadde overnattet, og i det hun ble hentet raste vi avgårde for å treffe morfar som tok oss med på landet. Han har to landsteder et stykke utenfor Bergen, et hvor jeg har vært masse som barn, og et som er mest et lite skur nede ved sjøen hvor jeg aldri har vært før. Vi var innom begge for å se at de fremdeles sto, noe som faktisk ikke var helt en selvfølge. Skuret ved sjøen trenger i hver fall en alvorlig innsats for å være mulig å bruke, men jammen var det idyllisk der.


  Som dere kan se, er det rimelig lenge siden sist vi var der...


  "Prinsessesengen" jeg selv sov i som liten


  Sted nr. 2 har som sagt noe behov for litt kjærlighet før det kan brukes


  Men det ligger fryktelig fint til.

  På kvelden fikk vi koselig besøk av et vennepar som også er gravide. Man oppdager plutselig at ting har endret seg litt de siste årene når samtalene dreier seg om hagelandskap, urinprøver, fødsel og fødeplass samt nødvendigheten for å reise til Island for å få badet sammen. Kanskje på tide å slutte å bli sjokkert over at man ikke lenger kvalifiserer til å få kjøpt ungdomsbillett hos Norwegian.

   

  #mammablogg #mamma #gravid #søndag #landet #landtur #sjø #hytte #sol #sommer #kos #barn

 • Dagstur til syden  Ganske fornøyd med å bare være hjemme i Bergen andre uken av ferien gitt. Hadde jeg vært på en steindyr sydentur akkurat nå, og sett på værmeldingen hvordan vi har det her hjemme, hadde jeg faktisk blitt en liten smule grinete inni meg.

  I dag har vi vært på stranden igjen. Lukten av ungenes solkrem, sammen med temperaturen og det faktum at byens fremmedspråklige befolkning utgjør en ganske betydelig del av strandbrukerne, gjør at man ikke trengte anstrenge seg så veldig hardt for å lure seg selv til å tro at man befinner seg et sted på klodens sydligere del. Og det kun en kort svipp i bil unna egen bolig.

  Dagens obligatoriske grillmåltid er gjennomført, og ungene som har besøk av kusinen leker høylytt i bassenget på terrassen, på tross av beskjed om at det kun var ok at de badet nå hvis de kunne gjøre det litt rolig og uten så mye skråling. Som om det skulle være mulig. Selvbedrag på høyt nivå.

  Når været er så bra som nå finnes det virkelig ikke bedre steder å være enn hjemme.  #gravid #mammablogg #mamma #ferie #sommer #sol #strand #barn #glede

 • Høygravid - grenseløst lei!!  I dag er jeg altså 34 + 4 og dermed høygravid. Dette er jo en slags milepæl,  men det gjør meg i grunn mest sur og grinete,  da jeg strengt talt føler meg mest fødeklar og har gjort det en god stund. Denne følelsen har ikke akkurat blitt forminsket av to netter med minimalt med søvn.

  Kvelden før natt til i går, este føttene mine opp til skikkelige hobbitføtter (minus håret heldigvis). Positive følger av dette var at føttene mine plutselig så mye mindre ut (noe en jente med str 39 i sko alltid setter pris på), fordi de på magisk vis ikke lenger var særlig mye lengre enn de var bred. Dessuten var det stas å bevege dem frem og tilbake, da de sammen med mine gravidelubne legger og ankler, så ut som om de tilhørte noen andre. Se, haha,  jeg kan styre den lubne hobbiten sine føtter!! Ånei, de var visst mine.. Du, så festlig! Ulempen var at det var sykt plagsomt og gjore det klin umulig å sove. 

  I går kveld, etter en dag i svime og påminnelse fra svigermor om at føtter som hovner skal legges høyt, rigget jeg meg til i sofaen med føttene opp etter veggen og kunne med glede konstaterer at det funket noenlunde brillefint. Men så, i det hodet traff puten for leggetid, begynte jeg å klø. Ikke bare sånn litt, men noe så sinnsykt, opp etter begge beina. Har vært plaget med ufarlig svangerskapskløe i begge de tidligere graviditetene, og nå var vi i gang igjen. Når føttene samtidig este opp igjen fordi planen min om å ha de på en høy pute i sengen utgikk da det å ligge stille var umulig pga kløen, halsbrannen slo til for fullt ooog bekkenet gjorde vondt i alle liggestillinger, kjente jeg at nåh, nåååå er jeg ferdig med å gidde å være gravid.

   

  Med to små små som har ferie fra skole og sfo og 30 grader i skyggen, nytter det likevel ikke å ta igjen forsømt søvn på dagtid. Her er det opp og ut! 

  #mamma #mammablogg #svangerskap #gravid #høygravid #lei #søvnmangel #irriterende #sol #sommer #ferie #strand #bade #bikini

 • Husker du paraplyen, begynner det ikke å regne  Spesielt ikke hvis den er av type gedigen. Du får bare kose deg med å drasse rundt på den en hel dag, ufrivillig poke folk med den på butikken, bruke den som en gåstokk du ikke trenger og glemme den på bussen,  uten at det blir det minste behov for den. Solbriller har motsatt effekt. Ligger de igjen i skuffen hjemme, stråler solen. Husker du dem, men lar paraplybeistet ligge, kan du takke deg selv der du trasker rundt i pøsregn mens solbrillene holder veskerusket ditt med selskap.

  For så typisk er bare noen ting. Så, i det jeg innså at jeg kom til å være høygravid, sleten og lettere overvektig akkurat i de månedene man har minst lyst å være høygravid, sleten og lettere overvektig, satt jeg i gang med å love folk en sinnsykt bra sommer. I fjor, da jeg hadde vært superflink med både kosthold og trening og var på grensen til å kunne sitte i bikinitopp uten å føle behov for å dra meg selv irritert i magevalken, var det selvfølgelig ikke mye vær å kaste klærne i. I år derimot, følte jeg meg trygg på at resten av landet kom til å kunne sprade rundt med sine smekre kropper i sommervarmen,  akkurat i det jeg selv nådde elefantstadiet av graviditeten. For så typisk er bare noen ting.

  Så i går, to dager før jeg når de magiske 34 + 4 og kan smykke meg med tittelen høygravid, ja hva gir dere meg godtfolk, da blir det varmerekord i Bergen by. Sikkert i store deler av resten av landet også. I følge min siste sjekk på yr.no skal vi få beholde finværet så langt øye og langtidsvarselet kan se. 

  Så hvis du lurer på hvem du kan takke for at du har syden i din egen hage om dagen, så er det altså meg.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #sommer #sol #varme #vær

 • Forholdsutvikling..  I gamle dager da jeg og min kjære fantemann var unge og nyforelsket, hadde han flatterende bilder av meg som bakgrunnsbilde på pcen sin. Så kom hverdagen, årene gikk, og en stund hadde han et lite tiltalende bilde av meg hvor jeg holder på å le meg i hjel, som han påsto var hans eneste påminnelse om at jeg evner å være blid og glad. Det siste året har hele jeg vært byttet ut til fordel for hans nå sunkne skute, fra den gang den var flytedyktig og fylt til randen med hans berusede kamerater. Så i dag var dagen jeg endelig skulle få tilbake min rettmessige plass som hans bakgrunnsbilde. Så kan man jo spørre seg hvilket svimlende vakre bilde som gjorde at han ble så fylt med overveldende romantiske følelser for sin grasiøse, nydelige sylfideforlovede, at jeg fikk denne ærefylte plassen tilbake?

  Dette:

  Så koblet han pcen til tven så det ble blåst opp over tusenvis av tommer, humret og sa "jeg gleder meg til vi får besøk".

  Til mitt svake forsvar så går jeg altså inn for å spise på en overdreven lite tiltrekkende måte, fordi han med en 5 årings iver bevisst skulle plage meg med å ta bilder av meg mens jeg spiste. Jeg lover.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #sommer #sol #grilling #forhold #kjærlighet #romantikk #kjærlighet #kjærester #forfall

 • Lever i beste velgående (sånn ca)  Ja, nå er det skammelig lenge siden det har skjedd noe særlig på denne bloggen. Om det er starten på nok en undergang for dens betydning og oppgave som min hobby får den som lever se, men jeg tror ikke det. Første forklaring på stillheten er at livet som fulltidssykemeldt bekkenkrøpling inspirerer helt forferdelig lite. Men hovedårsaken til bloggtørken foregående uke er denne:  Vi har vært en uke på Sørlandet. Både for å besøke farfaren min, og for noen dager i dyreparken. I forbindelse med dyreparkenbesøket bodde vi i Abra Havn. Dette var en helt fantastisk opplevelse for både store og små, og anbefales på det varmeste til alle med barn i riktig alder. Eller mann i riktig alder. Lennie foreslo at vi tar bryllupsreisen der. Tror faktisk ikke at han tullet.

  I dag har vi vært å besøkt svigerinnen min på sykehuset. Hun har fått keisersnittet ut sin nydelige vakre jenteskatt. At det går an å være så grenseløst liten og nydelig.. Nå er jeg enda mer utålmodig etter å få treffe vår lille gutteprins. Som min alltid taktfulle svoger kunne spørre: "er det ikke enda kjipere for deg å være gravid nå når det bare er deg igjen?" JO DET ER DET! 6 uker igjen til termin.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #ferie #sommer #sommerferie #sørlandet #dyreparken #sabeltann #vakre #barn

   

   

 • Les mer i arkivet Juli 2014 Juni 2014 Mai 2014

  birgitteogsjefene

  Lykkelig, men til tider latterlig kortluntet mor/unge fra solskinnsbyen;) Er rastløs og smålat og har hatt som mål og utrydde all uakseptabel bussoppførsel, ELLER ta lappen (helst det siste). Nå er lappen i boks, men jammen må jeg busse endel likevel.Trollungene mine er rampete, uoppdragne og dessuten grenseløst vakre og hysterisk talentfulle. Jeg bor med en mann, som ikke vil bli kalt mannen min før vi har giftet oss, og som heter Lennie (døpt Lennie ja, ikke forkortet for noe som helst). Man kan bruke ord som snill, klok og brukanes når man skal beskrive Lennie, men som regel velger man spydig. Så det var oss, litt sånn på spissen :)

  Kategorier


  Blogg

  Arkiv


  Juli 2014 Juni 2014 Mai 2014 April 2014 Mars 2014 August 2010 Juli 2010

  Siste innlegg


  Magen og meg uke 37 Langlørdag Varme og annen terror Søndagsrastløs Å få ting på plass Finne på nå da? Den mystiske bleiebøtten Vokser til - både store og små Dagstur til syden Høygravid - grenseløst lei!!

  Lenker


  blogg.no Få din egen blogg!

  Design


  bilde Ina Anjuta bilde

  Annonse


  hits