birgitteogsjefene -

Innser at det er mer høst enn sommer!Hadde noen kjempefine timer i byn i dag med Ida og trollene mine. Tenkte egentlig at det skulle bli ulevelig stress å busse til byn alene med de to krapylene, men de oppførte seg faktisk usedvalig eksemplarisk.  Stolt og lettet mor er meg!

Var på kafe hvor det er plass til å leke for ungene. Jenten min fant seg en lekekamerat, som hun sjefet rundt med. Da gutten skulle gå hjem sier faren hans til ham -Må du si hadet til kompisen din. Jentungen min skuler opp på han og sier -Jeg heter ikke kompis!! -Hva heter du da? -Jeg heter PRINSESSE!<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
 • Frustrasjonsutbrudd; ikke gled dere til å bli voksen!!  Dere som ikke er det allerede altså. For oss andre er toget tross alt kjørt.

  For en drittdag. Drittvær. Sur mann og sur meg. Grinete, umulige unger, som vi prøvde å kjøpe blid, men som klikket enda mer fordi lekene ikke oppførte seg. En postkasse full av regninger. Nagene stress fordi lappen ikke er i boks enda. Vi burde vært igang med flyttingen, men leiligheten er ikke engang lagt ut for salg, og jeg har ikke anskaffet en eneste pappeske. Ferien renner ut mellom fingrene på meg, og jeg skammer meg litt for at jeg i grunn gleder meg til å komme meg på jobb igjen.

  Sånne dager får jeg lyst å finne meg en 15-16 åring som jeg kan riste litt. Fordi jeg VET at han/hun går og gleder seg til å bli voksen. Uten egentlig å vite hvor sykt drittent det kan være. Det er så klisje at jeg faktisk blir kvalm helt på ordentlig. Jeg vet jo uansett om jeg slenger 15-åringen veggimellom, forstår ikke han eller hun det noe mer, det må bare leves og læres. Før man er voksen vil man ha ansvar og frihet. Så får man det, og noe er kjekt, men mye er seriøst crap!

  Mamma sa det jo til meg. Akkurat som millioner av andre mødre har sagt det til millioner av andre døtre. -Nyt det! Selv om du ikke kommer inn der du vil på byn, selv om du må dra deg på skolen og oppføre deg i heimen, er det en fantastisk tid som aldri kommer igjen. Du har bare deg selv og din egen lille egotrip å bry deg med. Du begynner såvidt å "leke" voksenlivet med tøyseintriger og morodrama (jeg vet det føles grusomt ekte der og da, vi grein i gangen på skolen vi og), uten å være stuck med ansvaret som følger voksenlivet med. Svarte f**n som jeg savner det sånne dager som dette.

  Jeg vet hva dere heldiggriser tenker. -Det kommer til å være verdt det. -Jeg kommer ikke til å føle det sånn, for når JEG blir voksen skal jeg sånn og sånn. -Hun husker ikke hvor drittent det var å møtte tåle alt maset fra foreldre og lærere. OSV.

  Jooo, jeg gjør det. Likevel, jeg skulle ønske noen kunne komme å betale telefonregningen min, be meg skjerpe meg på skolen, fylle opp kjøleskapet og be meg komme hjem klokken elleve.

  Jeg vet dere gleder dere likemye til å bli voksen som før dere leste. Hvis dere i det hele tatt gadd lese gjennom. Men snille søte. Nyt nåtiden litt ekstra i dag, for min skyld!

  Nuh skal jeg se fim mens jeg kveistrer i meg smågodt, som jeg IKKE har tenkt å dele med mannen min. Fordi han er teit!


  Oh happy days! (ok, så er vi 17-18 her, men har ikke eldre bilder på pcen ;))


 • Feriens siste krampehikst.  I dag er det første dagen i siste uken i ferien min. Det har gått for, samtidig som jeg føler jeg har vært vekke fra jobb hysterisk lenge. Kommer til å savne å være med ungene mine hele dagen, men skal bli kjekt å komme seg på jobb igjen. Har lett for å bli rastløs. I år har vi ikke reist noe sted, noe som har ført til en del hjemmetrakking. De dagene vi har vært å funnet på noe gøy og rekt litt rundt har det gått strålende, andre dager har jeg følt mauren godt, og måtte ta meg sammen for å ikke spise aviser, klatre på bygninger og dingle i lysekronen.

  Anyways, straks et år til neste gang jeg har fri like lenge, and the pressure is on. Nå er det om å gjøre å ha det kvalmende festelig hver eneste dag. Klikker hvis det begynner å regne nå altså.

  Har du mye ferie igjen? Gjort noe kjekt?
 • Tilbake i byn, gøøy på landet :)  Fredag stappet vi hele familien, med tilbehør, inn i bilen til morfar og freste ut på landet. Har verdens beste barndomsminner derifra, og det i seg selv gjør det fantastisk å være der. Huset er eldgammelt på den nydelige måten, naturen rundt er svimlende vakker og man må ut porten og over veien for å komme til utedoen <3 I gamledager var jeg fryktelig redd for draugen som kunne bite deg i baken når du satt på utedoen. Var litt redd denne gangen også, og mannen min måtte følge meg på do når det begynte å mørkne. Datteren min synes at doen var fin og luktet godt.


  Har tatt helt latterlig mange bilder! Hadde egentlig lyst å poste 20 bilder til, men tok meg selv i nakken og begrenset meg. Er så kjekt å ta bilder når alt er så fint rundt deg!

  Hva har du gjort i helgen? Synes du det er kjekt på landet/hytten, eller lengter du tilbake til byn?
   

 • Taamtattatam; Vinneren er kåret :)  Vinneren ble kåret ved tradisjonell og høytidelig loddtrekning fra hatt! Jenteskatten fikk trekke, og da vinneren var opplest og vedtatt skyntet hun seg å trekke enda en. Så da blir det en andrepremie også, selv om det ikke var helt planlagt. Har man trukket så har man trukket :)

  Vinneren av 2 pk. betakaroten ble: idaavik.blogg.no :)

  Den som ble trukket ut da prinsessen bestemte at det skulle trekkes en andrepremie også, og som vinner 1 pk. betakaroten ble gladmor.blogg.no

  Tusen, tusen takk til alle som var med. Jeg synes det var gøy :) • Hva er greien med spørsmålsrunder?  Overskriften høres litt hånlig ut, som om jeg har noe i mot spørsmålsrunder. Det har jeg overhodet ikke, jeg er bare nysgjerrig. Kunne gjerne hatt en selv, hadde jeg bare forstått greien.

  Som relativt ny på blogg.no er det mye man må lære seg. Et fenomen er den allerede nevnte outfitpostingen. Neste post på læreplanen er altså spørsmålsrunder.

  Det jeg er på leting etter er en oppklaring rundt hensikten med spørsmålsrunder.

  *Hvilken spørsmålsrunder er du med på?
  Stiller man spørsmål kun på blogger man faktisk følger, der man ærlig og oppriktig lurer på noe? Eller er det litt samme systemet som med andre kommentarer. Spør du meg om noe i min runde, så spør jeg deg om noe neste gang du har? Sett mye spørsmål type "hva er din yndlingsfarge". Da lurer jeg litt, har spørsmålstilleren virkelig noen interesse av svaret på det spørsmålet, eller spør man mest for å spørre?
   
  *Hvilke type spørsmål ønsker du i en spørsmålsrunde? Hvis du selv har en spørsmålsrunde, er du kun ute etter spørsmål som viser at den som spør faktisk leser bloggen din og virkelig lurer? Eller er det like kjekt med spørsmål som ikke er så dype og gjennomtenkte, og som kankje er stilt mest for å gi deg mye å svare på?

  Spørsmålsrunder appelerer til den delen av meg som synes det var fest med mailene som ble sendt rundt i gamle dager, der man fylte ut all mulig unytting info om seg selv før man sendte den videre til alt av venner og bekjente. Men hva synes dere? Er det noe stas?

  Det var det, mine spørsmål om spørsmålsrunder, i hvertfall sånn i første omgang. Hva tenker du om det jeg lurer på og om spmrunder generelt??

 • Oppdollete småjenter!  Datteren min tror oppriktig at hun er en prinsensse (som regel Snøhvit, lillebror er Askepott). Hun tror det fordi jeg har sagt det (ikke at lillebror er Askepott altså). Pappan har og sagt det. Det samme har mormoren hennes, morfaren hennes og tulletantene hennes sagt. Hvorfor skulle hun betvile det. Prinsesser går ikke med bukse. De går med kjole, PYNTEKJOLE. De går ikke med joggesko heller, de går med PYNTESKO. Hver dag!

  Som regel lar jeg henne styre på. Jeg lakkerer negle hennes når hun vil det, og hun fikk hull i øret rett etter hun fylte 2. Hun har ikke gått med bukse siden før sommeren 2009 (har gjerne tvunget det på henne en morgen eller to, for å vise hvem som er sjefen, men da river hun den av seg idet jeg går ut døren i barnehagen og løper rundt i strømpebuksen helt til hun blir hentet).

  Jeg lar henne styre på fordi kampen er ikke verdt det. Vi har nok av kamper å ta, som betyr så mye mer. Hva gjør det om hun går i kjole? Hva gjør det om finskoene som er kjøpt til under hundrelappen på HM blir herpet i sandkassen? Jeg er VELDIG med på tanken til de som sier at barn skal være små barn så lenge som mulig. Er ikke det å se opp til de voksne, dolle seg og leke dame en del av det å være liten jente (liten gutt og i visse tilfeller)?

  Selvfølgelig sjer det på hennes premisser og selvfølgelig er det harmløst. Små jenter på høyhelte sko er æsj. Ikke fordi det ser æsj ut, men fordi det ikke er bra for kroppen deres. Litt neglelakk gjør neppe skade. Skjønnhetskonkuranser for helt små jenter er også æsj. Jenter må få pynte seg, men skal ikke læres opp til å tro at verdien deres avhenger av utseendet og styling. Små jenter skal lære at de uansett er den vakreste i verden, uavhengig av kjole eller bukse, rosa eller blå. De skal IKKE lære at de er søt, men hun andre 3 åringen kledde løshåret og spraytanen bedre.

  Det er med dollete småjenter som med det meste, greit med måte.


  Tøysejenten <3
 • Sveve på rosa skyer!

  Tok bildet fra terrassen i gårkveld. Aldri sett så rosa skyer før. De smittet av så hele verden ble rosa. Var en kveld for eventyr, galskap og surrealisme. Vi så Mrs Doubtfire på tven. Snakk om bortkastet!
 • Menn er fra Mars, kvinner fra Venus?

  Fant denne spørreundersøkelsen på woman.no Svarte (selvfølgelig?) som de aller fleste andre kvinner "At noen er glad i meg".

  Tror dere resultatet på denne undersøkelsen hadde sett likt ut dersom den lå på et nettsted for menn?
 • Skilt ved fødselen!  Fikk jeg med meg Shrek og Fiona sin unge hjem fra sykehuset, istedenfor min egen?


  Skulle de egentlig vært firlinger???


  I såfall er fjerdemann hos meg ;)

  Eller er det rett og slett sånn at det er Shrek som er den egentlige faren? Hadde det ikke vært for at gutteskatten ligner vilt på mannen min kunne man nesten ha lurt!

  (Ok, den siste var vel egentlig mer ekkelt enn morsom.... Iiiiiikk!)


 • Hva er styggest?  Før, når jeg var blond, var det den mørke etterveksten noe av det ekleste jeg visste. Følte meg mer og mer som en narkoman jo lenger den ble, og uansett hvor nyvasket håret var synes jeg det så skittent ut. Nå, derimot, når håret mitt er mørkt og etterveksten lys, synes jeg ikke andre med bleket hår sin ettervekst er så fæl. Å ha lys etterveks på mørkt hår er 100 ganger styggere enn mørk ettervekst på lyst hår. Den lyse etterveksen ser grå ut og jeg føler meg som en gaaaammel dame (noe som i grunn ikke burde være verre enn å føle at man ser ut som en narkoman, men...)

  Christoffervakre som overtalt meg til å farge håret mørkt, og som er den eneste jeg stoler på når det kommer til farge, er på ferie, frekke fyren;) Får skaffe meg en trillebag og begynne å strikke så jeg kjører stilen helt ut. Hyyyyl!!

  Så, over til dagens viktige samfunnsaktuelle spørsmål; Hva er styggest? Mørkt hår med lys ettervekst eller lyst hår med mørk etterveks?


  Narkis-etterveksten


  Oldis-ettervekset


  Nå skal jeg se Horton Hears A Who som jeg tvang datteren min til å låne på biblioteket. -Jammen, jeg vil jo ikke se den, mamma. -Joooda, den er sikkert kjempemorsom. -Men mamma! -HYSJ! Si at du vil låne den så skal mamma kjøpe nam til deg!  Hoho;)

  (Dersom du som leser er gammel, eller narkoman, må du ikke ta det personlig. Jeg sier ikke at ALLE som er gammel eller narkoman har ettervekst ;) )

 • Det vakreste som finnes!  Var endelig og fikk se Linn og Rumen sin lille Gloria. Nydelig vakre jenteskatten <3 Nyfødte er lykke i menneskeform. Finnes ikke noe vakrere i hele verden.


  Gloria med mamma Linn


  Fikk nesten lyst på en til selv, men bare nesten. Gledere meg til å være tulletante og låne masse:)

 • We are all suuuuupastars <3  I vårt eget liv. Eller noe sånt.

  I går var det minireunion med klassen fra videregående. Hadde en hel kinosal for oss selv, så vi riktig fikk nyte våre egne produksjoner fra årene på dramalinjen på det store lerret. Slagordet for kvelden var "det er like pinlig for alle". Og det var det. Drittpinlig. Heldigvis var det alkoholsalg, ingen pinlighet i verden vin ikke kan ta knekken på. Etter visningen ble det enda litt mer vin. Kom hjem med overaskende mange bilder av brostein.

  Eh, ja! Alt i alt en kjempekveld. Koselig å treffe igjen mennesker som man på et tidpunkt har sett omtrent hver eneste dag, og som kanskje en gang har vært en stor del av livet ditt, men som man ikke har sett på åresvis :)
 • Playground   
  Nervøs hønemor


  Alternativ barneoppdragelse, hoho ;)


  Driitlurt, brukte sikkert et kvarter på å få meg ut igjen

  God helg, håper finværet varer :D

 • Det var en gang en lov kalt Jante  Janteloven

  1. Du skal ikke tro du er noe.
  2. Du skal ikke tro du er like meget som oss.
  3. Du skal ikke tro du er klokere enn oss.
  4. Du skal ikke innbille deg at du er bedre enn oss.
  5. Du skal ikke tro du vet mer enn oss.
  6. Du skal ikke tro du er mer enn oss.
  7. Du skal ikke tro du duger til noe.
  8. Du skal ikke le av oss.
  9. Du skal ikke tro noen bryr seg om deg.
  10. Du skal ikke tro du kan lære oss noe.
  Axel Sandemose 1933

  At Norge er verdens janteland nr 1 er en kjent sak. Ikke skal man skille seg ut, ikke tiltrekke oppmerksomhet (gjør du det bør du pokker meg si unnskyld). Dersom du har penger er du stormanssgal hvis du bruker de på noe ekstaordinert, er du litt for lite casual kledd bør du ha en rasende god grunn for å ha "pønta deg". Hvis du, Gud forby, har troen på deg selv og egen evne til å oppnå noe fantastisk, bør du for all del skjule det, kanskje tillate deg selv å si at du håååper. Allerede på ungdomsskolen gispet vi av forferdelse når en eller annen med mindre utviklede sosiale evner plutselig sa -tror jeg får 6 på den prøven jeg.

  Med fare for å høres ut som en tilhenger av janteloven; en fin ting kan man, hvis man legger godviljen til, fiske ut av den. Nemlig en liten dose ydmykhet. Ydmykhet er viktig, det har vi allerede lært av Tina og Bettina. Helt seriøst, ingenting er bedre enn selvsikkerhet og ståltro på seg selv, men å gjemme seg bak et antijanteskilt mens man hyler -jeg er vindunderlig vakker, har ALLTID rett og regjerer over dere andre taaaaapere blir litt leit. Dette er  faktisk en litt tricky del av barneoppdragelsen. Hvordan gi ungene trua på at han/hun er den beste i verden og kan klare alt de setter seg som mål, uten at de blir kjepphøye, ufordragelige krapyl uten respekt for andre mennesker? Å finne den gyldne middelvei er skjelden lett.

  Uansett, tilbake til jantelovens posisjon i vårt ellers ytterst komfortable land; det kan se ut som om den svekkes. En russisk bekjent sa for ikke så lenge siden at norske jenter ser mer og mer som russiske jenter (og han mente ikke bare meg, nei), noe som neppe kan bety at vi er blitt mer diskre i klesveien. Rikinge skaffer seg større og større båter og vi ler ikke lenger fult så hånlig av han med svindyr bil, som aldri kommer til å få vise sine virkelige krefter på norske veier. Vi trenger ikke lete langt; en rask runde på blogg.no viser tydlige tegn på jantelovens forfall. Vi viser stolt frem hva vi har hatt på oss i dag (selv om det fremdeles mest sansynlig er passelig likt antrekket til alle andre bloggere på samme alder). Vi har "photoshoot" med mor/lillebror/mann/venninne som fotograf, poster bildene på bloggen og har vi kjøpt noe fint, viser vi gjerne frem et bilde av det også. Dette lover godt. Det som lover mindre godt, er mengdene anonyme oppgulp av noen kommentarer som bloggere (som regel de "store" bloggerne selvfølgelig) får servert som et svar på selveksponeringen. Likevel, vi er et ungt og beskyttet lite land, med lang jantetradisjon, så vi kommer oss. Det ser heldigvis ikke lyst ut for janteloven :)

   


   

   

   

 • Bææææk to blååågging!  Noenlunde et halv-år etter forrige bloggprosjekts uthalte bortgang er vi påa`n igjen. Denne gangen på blogg.no. Gøy med no nytt, men vanskelige greier dette her. Brukte hysterisk lang tid på å i det hele tatt begynne å forstå blogger.com, som visstnok skal være enklere å ha med å gjøre. Likevel, litt manglende selvinnsikt og fortrengning av egne begrensninger har sikkert aldri skadet noen, så vi gjør et forsøk. Hvordan ting fungerer med koder og andre kompliserte smartusgreier er uansett glemt, om noensinne kunnet ...  Jaja, nå får vi se hvordan det blir seende ut ditta her, for DETTE er den første posten på min nye blogg, tenk. Og forresten; blunkefjes? Why?
 • Velkommen til min blogg!  Dette er den første posten på min nye blogg ;)

 • Les mer i arkivet April 2014 Mars 2014 August 2010

  birgitteogsjefene

  Lykkelig, men til tider latterlig kortluntet mor/unge fra solskinnsbyen;) Er rastløs og smålat og har hatt som mål og utrydde all uakseptabel bussoppførsel, ELLER ta lappen (helst det siste). Nå er lappen i boks, men jammen må jeg busse endel likevel.Trollungene mine er rampete, uoppdragne og dessuten grenseløst vakre og hysterisk talentfulle. Jeg bor med en mann, som ikke vil bli kalt mannen min før vi har giftet oss, og som heter Lennie (døpt Lennie ja, ikke forkortet for noe som helst). Man kan bruke ord som snill, klok og brukanes når man skal beskrive Lennie, men som regel velger man spydig. Så det var oss, litt sånn på spissen :)

  Kategorier


  Blogg

  Arkiv


  April 2014 Mars 2014 August 2010 Juli 2010

  Siste innlegg


  Prinsippfasthetens pris Hyl! Monstergebiss på badet! Bolla og de vakre på strandtur Bergen Maraton - neste år da.. Bylørdag i Bergen Graviditet og solarium Fredagslykke Ut å feire Happy morgen snupselusker! Viktig at han elsker deg mest

  Lenker


  blogg.no Få din egen blogg!

  Design


  bilde Ina Anjuta bilde

  Annonse


  hits