birgitteogsjefene -

Du vetDu vet når du trodde noe skulle bli mye bedre, men det blir akkurat som det som var.

Du vet når den ene tingen som skulle endre alt, ikke endrer noen ting.

Du vet når glitterlimet drysser, og kun blank, meningsløs lim henger igjen.

Du vet når du lurer på om du kanskje ønsker deg for mye.

Du vet når du innser at det er du som må endre dine forventinger til verden, fordi verden ikke kommer til å endre seg for deg.

Du vet når du resignerer, men resignasjonen gjør deg kvalm og panisk.

Du vet når håpløsheten overmanner deg, samtidig som rastløsheten river.

Du vet når noe i deg gjør så vondt at du ikke kan puste normalt.

Du vet når du ikke vet hva som er galt, men det er så galt at det raser rundt inni deg, med en sånn kraft at du blir redd.

Du vet når redningen ikke var der du trodde, og du kun kan redde deg selv, men så kan du ikke.

 • Uke 31  Blitt mye syktbarn-blogging i det siste, men har nå hatt all min fokus på den lille jenteskatten.

  Sånn ellers er vi kommet godt ut i uke 31 i graviditeten, og jeg har, forhåpentligvis midlertidig (visstnok litt naiv jeg), gitt opp å dra meg på jobb. Når man trenger stol i dusjen fordi det er for vondt å stå oppreist, bør det kanskje ringe noen bjeller.

  Akkurat nå sitter jeg med skrekkblandet fryd å ser på fødeavdelingen på FEM. Bare litt mer enn åtte uker til termin. Gruer meg selvfølgelig grenseløst til selve fødselen, men sånn bortsett fra det gleder jeg meg mer enn det egentlig er mulig å sette ord på. Både til å bli ferdig med denne graviditeten som jeg aldri har klart å bli helt venn med, men mest av alt til å endelig få treffe den lille gutten vår, og få siste biten i familiepuslespillet vårt på plass.

  #mamma #mammablogg #svangerskap #gravid #fødsel

 • Nå kan gulljenten spise og mor blogge ;)  Da har det vært stille fra denne kanten en stund. Sist jeg blogget var mandag, og allerede før det hadde jeg fått kommentarer på at bloggingen min har fisnet litt hen.

  Innlegget på mandag ble postet mens vi satt på barneklinikken og ventet på å komme inn til ultralyd for å se hva som foregikk i prinsessen sin hals som forhindret henne fra å svelge mat. Undersøkelsen viste at en rimelig stor bit av en pølse satt bom fast nedi spiserøret. Mors håp om å slippe narkose og gastroskopi ble dermed knust rimelig hardt og brutalt. Snuppseliten ble plassert i en seng, fikk lagt veneflon så hun fikk i seg væske, og så var det bare å vente. Hun sov mye, men var våken innimellom, og ikke høy i hatten, sulten og sliten som hun var. Hadde nok vært rimelig utilpass jeg og, etter tre dager med mat fast i halsen og ingen mulighet til å svelge.

  Timene gikk, og det ble sen kveld før det ble ledig operasjonssal. Prinsessen var redd og fortvilet, men ene sykepleieren lot henne spille på telefonen hennes helt til øynene gikk i kryss og hun sovnet. Helt utrolig snilt var det, og hun reddet nok lillefrøkenen veldig fra sin egen nervøsitet. Morgenen etter våknet en forventningsfull liten jenteskatt, veeeldig klar for frokost. Den skled rett ned der den skulle, og gullungen vår var endelig seg selv igjen.


  Flinkeste, tøffe, storelille jenterkrapylet mitt <3 <3

   

  #mamma #mammablogg #barn #nydelig #vakker #flink #sykehus #øsofagusatresi #dysfagi

   

 • Tilbake på Barneklinikken  Ganske andre tilstander her en mandag enn søndag, med fulle venterom og avdelinger. Bare det å finne parkeringsplass tok meg 25 minutter sirkulering, desperat på utkikk etter folk som skulle dra.

  På avdelingen var alle rommene fulle så vi er hensatt til venting i gang. Snupsejenten slipper foreløpig gastroskopi, og skal heller til ultralyd hvor de bruker en væske til å se hvor problemet i spiserøret befinner seg. Det var stor lettelse for mor, som har gruet seg grenseløst til å først overvære innsettelse av veneflon på sin rasende og vettskremte lille dragefrøken, for så å se henne i narkose i en sykehusseng. Utrolig lite hyggelig er det!

  Tuppeliten selv ble litt skuffet over at ikke mer drastiske tiltak iverksettes. I morgen vil hun på skolen, og all utsettelse som lukter enda en dag på sykehuset er lite velkommen.  Nå har snupseliten sovnet på fanget mitt, ti minutter før vi må gå ned til undersøken selvfølgelig, men kvekker til hver gang lillebror i magen sparker.  At hun ikke har sovnet tidligere, når vi er på dag 3 fullstendig uten annen næring enn sjokolademelk er mer enn hva jeg kan forstå. 

  #mamma #mammablogg #barn #vakker #syk #sykehus #øsofagusatresi #dysfagi #trøtt #jente #sover

 • Sykehussøndag med prinsessen  På fredag skulle lillefrøkenplongs få være med på hyttetur med en klassevennine for første gang. Gleden og spenningen var på grensen til uutholdelig der vi sendte henne avgårde. Det ble rimelig bråstopp på hyttegleden da jenteskatten vår satt hot dog fast i halsen, og vi fikk oss en tur/retur reise Bergen-Austevoll for å plukke prinsessen med oss hjem. 

  Jeg har tidligere fortalt om "feilkoblingen" i halsen hennes her på bloggen, det innlegget kan spesielt interesserte lese her: http://birgitteogsjefene.blogg.no/1400074945_14052014.html (fikk ikke til kobling på mobilbloggen).

   Lørdagen gikk uten at hun fikk i seg noe mat, og når frokosten i dag heller ikke kom seg ned i magen var nok nok, og vi dro på sykehuset.

  Så her sitter vi nå da. Jenteknotten har lepjet i seg sjokolademelk som er eneste hun klarer å svelge. Gastroskopi blir visst ikke mulig før i morgen. Det er tatt prøver for å sjekke om hun trenger intravenøs næring. Jeg håper intenst på å få dra hjem på permisjon til i morgen,  mens pasienten selv mener vi har det så koselig her, at vi fint kan bli. Får se hvor lenge den instillingen varer hvis hun må få intravenøs næring...
  #mamma #mammablogg #barn #syk #sykehus #prinsesse #gullunge #øsofagusatresi #kjedelig

 • 30 uker! HURRA!  30+4 for å være nøyaktig! Kunne med andre ord spart meg for å gnåle om svangerskapsuker frem til jeg når 31 på mandag, men 30 har liksom vært en slags milepæl for meg, så derfor jubler vi i dag. Dessuten prøver jeg å spare dere for nok et innlegg fylt med svulmende selvmedlidenhet og utelukkende negativitet.

  Etter å ha vært sengeliggende i mer eller mindre hele går etter jobb, er jeg hjemme i dag. Har helt spydårlig samvittighet for jobben, men det er heller ikke riktig å ødelegge seg selv i samvittighetens navn, sånn når alt kommer til alt. Har fått time hos kiropraktor senere i dag, så det store håper nå er at det er et knekk og så er alt i orden igjen ;)

  Men tilbake til tema, svangerskapsoppdatering. Orker ikke fylle ut den der oppdateringsgreien, ting er som de pleier, jeg er bare lenger på vei, har større mage og har "vondtere" i rygg/bekken. Tar fremdeles for gitt at jeg har god tid på meg til å få orden på klær og babyutstyr, så har ikke skjedd så mye fremgang der. Kan faktisk skryte av å eie litt mer babyklær da, helt uten egeninnsats. Skal vise og skrive mer om det en annen gang.

  Bildet under viser første magebildet jeg postet på bloggen i uke 21 til venstre, og nå nesten 10 uker senere til høyre. Har est en del, både i ene og andre retningen gitt.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #svangerskapsoppdatering #hjemme

 • Revisjon av snopelov  På jobb i dag, hengende over kopimaskinen, gikk noe plutselig opp for meg. Denne snopeloven jeg gnåler om både her og der, som går ut på at jeg ikke får spise snop av noe slag før etter fødselen, den er i grunn ikke helt god. Etter fødselen?? Hva er det for slags dumskap? Etter fødselen skal jeg jo hvertfall ikke spise snop, da skal jo kvapsearmene og disselårene liksom vekk igjen. Altså ikke et videre passende tidspunkt å slippe løs flere måneders undertrykt smågodtbehov.

  Under fødselen derimot, da er ALT lov. Så da er regelen herved omskrevet; ikke noe snop før fødselen er i gang! Dette vil igjen si at den første tingen som skal være med i den berømte fødebagen er planlagt; smågodt!

  Dersom jeg er riktig heldig kan det jo hende dette fører til at jeg forbinder smågodt med smerte og overstadig ubehag og aldri får lyst på det igjen; to fluer i en smekk!


  "MIN IS" sa bolla!

  #mamma #mammablogg #gravid #graviditet #svangerskap #fødsel #snop #is #kos

 • Gravid bitch  Den siste uken har humøret mitt vært langt i fra på topp. Litt på grunn av stresset med flyttingen selvfølgelig, men ikke bare. Mye fordi det helsikkes bekkenet mitt skaper seg vrang, og på toppen av trøtthet, kroppslig forfall og fratatt rett til et glass vin, har revet vekk siste snev av følelsen av å være et menneske og ikke bare en rugemaskin. Plutselig er hele jeg gravid, og bare gravid. Nå er det ikke bare kontrollen over størrelsen på egen kropp jeg har mistet, noe som er ille nok i seg selv for meg, men kontrollen over egen kropps evne til å bevege seg. Å måtte bevege seg i et tempo verdig en rullatorbruker og måtte avstå fra å løfte alt som veier mer enn en fliseklemme. Å gå fra å ha følt meg helt ok, til å plutselig bli kontrollert av en verkende kroppsdel. Det suger, og jeg tåler det helt sinnsykt dårlig!

  I går spurte min stakkars kjære femten ganger om jeg var sur eller lei meg eller deprimert eller det var noe galt eller jeg var sint på ham. Til slutt tilsto jeg at det var nok på grunn av graviditeten at jeg var litt vanskelig om dagen, og at det var en viss fare for at jeg kanskje ikke kom til å være en blomst de siste månedene frem mot termin. Jeg måtte jo tilstå og gi ham en slags årsak, så han ikke skulle tro at dette er sånn jeg har tenkt å være resten av livet.

  Samtidig har jeg med den tilståelsen gravd min egen grav. Jeg har nå frasagt meg retten til å bli sett på som et fornuftig, oppegående, tenkende menneske for i hvert fall de neste to månedene. Reaksjonene mine er ikke meg, det er graviditeten. Jeg er bare hormonell. Ikke bare har jeg muligens gjort meg selv en avgjørende bjørnetjeneste, jeg har også servert min kjære tidenes beste "slippe ut av fengsel gratis" kort. Uansett hva slags tullskap han måtte finne på, som måtte gjøre meg sur/provosert/lei/sint/fortvilet/trist/irritert, så er det ikke han som har gjort noe galt, det er meg som overreagerer. Fordi jeg er gravid. Og hormonell. En gravid bich.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #graviditet #svangerskap #følelser #psyke #helse

   

   

   

 • Først natt i leiligheten  Da var vi nok på plass i leiligheten til å kunne sove her. Internetten er ikke på plass enda, og av en eller annen grunn er dekningen på telefonen helt ubrukelig, så mobilnett er også en utfordring å komme seg på. Føler jeg er tilbake på jenterommet i 1999 (jaiks) her jeg sitter og holder telefonen så høyt jeg bare klarer for å få flest mulig dekningsstreker.

  Nå er ungene lagt og vi ser Brækhuskampen. Lurer veldig på hvem den ene nordmannen som sitter rett ved en mikrofon og brøler er. Lennie sitt forslag er Charter Svein.
  #mamma #mammablogg #flytting #barn #familie #brækhus #boksing #internett

 • Tidsklemma  Den berømte tidsklemma har festet sitt klamme grep rundt våre paniske halser. Uken vi har hatt til barnefri flytting er over og våre to vakre skatter kommer snart brasende inn døren. Jeg har savnet de så ubegripelig, samtidig som vi har hatt så mye å gjøre at dagen bare har forsvunnet. Nå når de kommer hjem igjen gjør det naturligvis noe med effektivitetsnivået på flyttingen. Det blir nok muligens litt slunken blogging i helgen for nå må nok gamlemor prioritere så ikke klemma kveler helt.  Hei og hopp og nydelig lørdag til alle!

   

  #mamma #mammablogg #barn #glede #flytting #savn #travel #tidsklemma #lørdag #helg

 • Den store gulvdagen  Endelig er det fredag igjen. Denne uken har egentlig gått ganske fort selv om den har vært passelig bedriten. Har vært tett program hver eneste dag. Skjønner ikke hvordan folk klarer flytte på en dag eller to. Krever muligens en evne til forberedelse og planlegging som aldri ble utdelt meg. Har flere venninner som helt opplagt har fått dobbel dose, sikker på at det er en av dem som har sneket til seg min også.

  Men vi kommer lenger og lenger for hver dag. I dag er den store bytte-gulv-i-gangen-dagen, juhu! Planen var egentlig at manneskatten skulle legge gulv mens jeg skulle klappe kontinuerlig og fortelle ham hvor flink han er både på innpust og utpust, men mulig jeg prøver å finne noe litt mer produktivt å gjøre på.   

  Ha en vakker fredag fintfolk 

  #mamma #mammablogg #flytte #hverdag #fredag #helg #travel #planer 

 • Flytting og viljestyrke  Nå begynner det å bli rimelig tomt og trist rundt oss i heimen, veggene er tomme og alt plukk og pynt er pakket og kjørt vekk. Kjøkkenet er tømt også, så nå slipper vi å lage skikkelig mat resten av uken, hurra!

  Vel ferdig med flyttingen for i dag skulle vi bare en liten tur innom butikken, da søtsuget plutselig slo innover meg. Egentlig ville ikke Lennie ha meg med i butikken i det hele tatt, fordi jeg går så sakte og han ville hjem, men jeg krevde å få være med for jeg SKULLE ha noe godt!

  Men så har jeg jo lovet, både her på bloggen, til alle rundt meg, og ikke minst til meg selv, at jeg ikke skal innta en eneste sjokolade (eller annet snop for den saks skyld) før fødselen, og at boller, kaker og is kun er tillatt ved spesielle anledninger. Tanker som "Lennie sladrer ikke til noen selv om jeg sprekker bare i dag og spiser litt smågodt" og "det er jo en slags spesiell anledning, det er jo spesielt å være midt i flyttekaoset" raste gjennom hodet mitt, der jeg nesten uten å merke det selv peilet meg retning mot kanelgiflene. Klarte med et nødskrik å vri kroppen min mot fruktavdelingen, plukket med meg jordbær og blåbær, og stormet i sneglefart mot kassen. Puh.

  Nå ligger alle bærene pent i kjøleskapet. Hadde i grunn ikke lyst på bær.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #flytting #mat #søtsyk #sjokolade #boller #søtt #sunn #bær

 • Forventninger og skuffelse  Skuffelse styres av forventninger.

  Har man høye forventninger til noe, blir falhøyden tilsvarende stor. Selv er jeg nok litt sånn "bedre å forvente det verste, for så å bli positivt overasket, enn å forvente det beste å bli negativt overasket". Om dette nødvendigvis er en super innstilling kan jo diskuteres, og spesielt mine nærmeste kan nok bli litt lei overdrevne dommedagsprofetier og svartmaling, og kanskje ønske seg en noe mer positiv Birgitte.

  Selv om min holdning kanskje ikke er den ideelle, synes jeg uansett at den er bedre enn å dra det for langt i motsatt retning, som en del mennesker faktisk gjør etter mitt skjønn. For eksempel Kåre. Kåre er kjempende kunstner. Han har helt siden han var liten drømt om en karriere innen kunsten, og brenner lidenskapelig for dette. Det er det mange andre som gjør også, og Kåre har nok ikke valg seg den enkleste, mest velasfalterte stien på karrierelivets landevei.

  Kåre er mye frustret, og synes som regel livet er ganske urettferdig. For en tid tilbake hadde Kåre et kjempeutbrudd på Facebook om hvor grusomt det var med alle disse utlendingene som fikk penger kastet etter seg av NAV, mens han selv, en kjempende, ung, norsk, kunstner, ikke fikk en krone. Kåre ville nemlig ikke ta seg en vanlig jobb ved siden av kunsten. Han ville leve av det han elsket, og synes dette burde vært finansiert av NAV frem til han selv slo igjenom og andre frivillig betalte for kunsten hans. Når NAV ikke ropte hurra og kastet penger etter ham, men derimot snurpet pengesekken stramt igjen og nektet ham en krone, ble Kåre både lei seg, nedfor og sint.

  For meg er dette uforståelig. For Kåre er reaksjonen hans helt naturlig. Jeg tenker noen ganger at Kåre er et preimeeksempel på noe jeg leste en artikkel om for en tid tilbake. Vi blir fortalt hjemmenifra at vi kan bli akkurat det vi vil i verden, bare vi kjemper nok for det og jobber hardt. Så sendes vi av gårde, med skyhøye forventninger både til oss selv og hva verden har å tilby. Så kommer skuffelsen.

  Alle kan ikke bli det de vil. Noen mangler personlige egenskaper for å lykkes i enkelte yrker mens andre yrker er overmettet, og man trenger mer flaks for å lykkes i de enn å vinne i Lotto. "Ja, lille Per, du kan vinne i Lotto når du blir stor, bare du ønsker det sterkt nok." Sier vi dette ofte nok til lille Per, blir skuffelsen gedigen når han blir voksen og ikke vinner i Lotto.

  Jeg mener ikke at man skal være hverken negativ eller uten tro på seg selv, men neagtivitet og realisme er ikke det samme. Har man urealistiske forventninger til livet, egne evner og andre menneskers plikt/ønske om å tilfredstille våre behov og ønsker, blir man skuffet. Gang på gang.

  Jeg er positiv på min egen måte, jeg forventer som regel ikke mye, og blir sykt glad for ganske lite.

   

  #meninger #positiv #forventninger #negativ #skuffelse #glede #barn #smil #tanker #mamma #mammablogg

   

 • Mageantrekk  Ok, dette er ikke i dag. I dag har jeg skittent hår i hestehale, utvasket singlet med dressinggris på magen og maskaradryss i ansiktet. Men det har jeg ikke tenkt å vise dere... Noen som har sett denne på facebook?

  Man kan vel muligens kjenne seg en smule igjen. Litt selektiv i hva vi viser av oss selv i sosiale medier, både på facebook, blogg og i div andre bildedelingstjenester dere mer trendy benytter, er vi jo nesten alle sammen.

  I dag har vi vært enda en tur på Ikea uten å kjøpe en møkk. At det går an. MEN, vi har kjøpt gulv, og jeg er så happy happy for det! Synes gulvet i gangen i "nye" leiligheten er så stygt at jeg nesten griner. Lennie, som er den som må legge det nye gulvet, synes det som er fra før er helt greit. Heldigvis ble det nytt likevel. Som han sa "når kjærringen er glad...." Heldigvis pleier han egentlig ikke kalle meg kjærring heller. Føler meg i grunn gammel nok som det er.

  Litt mindre fornøyd var han med at jeg "tvang" han til å kjøre rimelig langt ut i skauen fordi jeg hadde funnet to små fine englebilder til en femtilapp på finn.no som jeg ville ha. Vi har litt forskjellig syn på både hva som er fint, og om ting er søppel eller skatter.

  Nå skal jeg vaske håret mens Lennie ser på en bonde kaste høy i et vann på NRK 1.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #antrekk #gravideantrekk #bilder #dele #blomster #flytte #hverdag #tirsdag #kveld

   

 • Syt igjen - snart august  Ååååhr, skulle nesten bare avstått fra å blogge, så forstyrrende lite givende har jeg å komme med om dagen. Hjernen kretser bare rundt flyttingen og leiligheten vi skal inn i. Hva skal pakkes hvordan, hva skal skaffes, hva skal gjøres evt ikke gjøres i leiligheten. Plager meg også hinsides at ryggen min gjør meg mer og mer ubrukelig og passiv i det hele. 

  I går følte jeg meg seriøst som en pleiepasient der jeg vraltet i snegletempo bak min kjære, mer krøp opp trappene enn gikk, og måtte hente meg puter å sitteligge i sengen fordi det var så vondt å ligge helt flatt. Det stresser meg å være sånn. Både i forhold til jobben og ønske om å bidra til prosessen som foregår i heimen om dagen. Ubrukelighetsnivået er som regel høyt nok både her og der sånn til vanlig, så at det nå når nye høyder er lite stas.


  SYYYYYYT! Stakkars mannetrollet mitt. "Jeg gleder meg til du ikke er gravid lenger" sa han i går, etter at jeg brukte 20 min på å komme meg de fem metrene fra rema til bilen "og til å aldri høre ordet bekken igjen".

   

  #mamma #mammablogg #gravid #flytting #flytte #stress #tirsdag #hverdag #jobb

 • Mandagsmorgen  Ugg! Nok en mandag, nok en uke i gang. Bråvåknet en halvtime senere enn jeg skulle, mest sannsynlig fordi klokken var ti på to siste gang jeg så på den før jeg sovnet i går. Er ikke mye lett å sove når gullet i magen turner veggimellom inni der, og rygg og rompe kjennes ut som om noen har gitt begge deler et kraftig ninjaspark.

  Heldigvis kan jeg feire 29 uker på vei i dag. Gleder meg av en eller annen grunn veldig til å nå 30 uker, da føler jeg virkelig at man kan skimte lyset i enden av tunnelen. 

   

  Nå skal jeg på jobb, blogges :)

   

  #mamma #mammablogg #gravid #mandag #hverdag #jobb #trøtt

 • Flyttedag i sommersol  I dag har vi holdt på med flyttingen fra vi våknet (rimelig sent), og frem til nå. Alle som selv har flyttet, har hjulpet noen å flytte eller bare innehar nok forstillelsesevne til å se for seg hvordan flytting foregår, vet at det er helt sykt monotont og kjedelig. Derfor har jeg i grunn en god porsjon med ingenting å blogge om. Sånn egentlig, så er det litt trist å bruke disse vakre sommerdagene vi får servert fremover til flytting, men som min alltid oppegående forlovede sa; tenk så jæ*lig det hadde vært å holde på med dette hvis det pøsregnet. Sant, sant.

  (Bilder fra en annen dag med sol, som ble brukt på litt hyggeligere vis)

  Jeg har vært superforsiktig med løftingen i dag, men det blir jo litt bøy og trasking likevel, og det kjenner jeg veldig godt i rygg og bekken, så nå skal vi nyte resten av kvelden i sofaen med film og pizza.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #flytte #kjedelig #sol #helg #søndag

 • Les mer i arkivet Juni 2014 Mai 2014 April 2014

  birgitteogsjefene

  Lykkelig, men til tider latterlig kortluntet mor/unge fra solskinnsbyen;) Er rastløs og smålat og har hatt som mål og utrydde all uakseptabel bussoppførsel, ELLER ta lappen (helst det siste). Nå er lappen i boks, men jammen må jeg busse endel likevel.Trollungene mine er rampete, uoppdragne og dessuten grenseløst vakre og hysterisk talentfulle. Jeg bor med en mann, som ikke vil bli kalt mannen min før vi har giftet oss, og som heter Lennie (døpt Lennie ja, ikke forkortet for noe som helst). Man kan bruke ord som snill, klok og brukanes når man skal beskrive Lennie, men som regel velger man spydig. Så det var oss, litt sånn på spissen :)

  Kategorier


  Blogg

  Arkiv


  Juni 2014 Mai 2014 April 2014 Mars 2014 August 2010 Juli 2010

  Siste innlegg


  Du vet Uke 31 Nå kan gulljenten spise og mor blogge ;) Tilbake på Barneklinikken Sykehussøndag med prinsessen 30 uker! HURRA! Revisjon av snopelov Gravid bitch Først natt i leiligheten Tidsklemma

  Lenker


  blogg.no Få din egen blogg!

  Design


  bilde Ina Anjuta bilde

  Annonse


  hits