birgitteogsjefene -

Gravideantrekk en ubrukelig dagHerremingud for en dag! Vår nøye utklekkede plan for videre progresjon i flyttingen har i dag blitt massivt forpurret av min kjæres drepende fyllesyke og min egen stuptrøtthet. Vi kom oss opp i 12-tiden, og avgårde for å kjøpe gulv. Etter å ha kjørt langt, langt og  lenger enn langt til gulvbutikken, sto vi der og stirret på gulvet og ble plutselig usikker. Så da kjøpte vi ikke noe gulv. Tok oss en tur innom Ikea for å kjøpe gardinstenger og en hyllegreie til badet. Kom på at vi ikke hadde målet på hverken hvor brei gardinstengene måtte være, eller hyllen kunne være. Så da kjøpte vi hverken gardinstenger eller hylle heller.

Men vi fikk kjøpt litt annet rimmelrammel jeg alltid tenker at jeg må komme meg på Ikea å kjøpe. For eksempel kjempemange servietter til nesten null kroner. Jeg har aldri servietter. "Birgitte, har du en serviett" "eeh, nei.." "ok, har du tørkerull da??" "eh, nei, bare vent litt skal jeg hente en dorull.." Her kjører vi stil skjønner du.

Lennie gjør nytte for seg på Jysk...

Etter at vi kom hjem skulle vi egentlig begynne å pakke ned barnerommene, men kollapset i sengen istedenfor begge to. Helt til Lennie spratt opp 17.50; "tror du jeg rekker ølsalget??"

I dag satser jeg på en rolig hjemmekveld foran tven, men det gjorde jeg jo i går og, så den som lever får se...

 

#mamma #mammablogg #gravid #gravideantrekk #antrekk #flytting #Ikea #shopping #trøtt #fyllesyk

 

 • God natt på morgenkvisten  Selvfølgelig fikk prinsen det som han ville og vi har tilbrakt fredagsnatten på byn. Nå er vi nettopp kommet hjem og jeg er både ubeskrivelig trøtt og våken samtidig. Har hatt en kjempegøy kveld, begynner å få en del trening på å være edru bland overstadig berusede mennesker. Nå håper jeg bare jeg får sove lenge i "morgen", siden jeg strengt talt snart har vært våken i et døgn. Huff! Skulle jo slutte med det her...  God natt/morgen fra meg :) Zzzzzzzzz

   

  #mamma #mammablogg #gravid #natt #morgen #fredag #lørdag #helg #trøtt #sove #rastløs

 • Bolla med fredagskvaler  I dag har vi vært i "nye" leiligheten med det første lille miniflyttelasset. Vi fikk målt og tenkt litt, og laget en ca fremdriftsplan for flyttingen videre.

  Jeg grugleder meg veldig til hele greien. Liker egentlig ikke forandring noe særlig, og selv om vi ikke akkurat skal langt avgårde, så er det er nytt område, med nye naboer, nye bussruter og et nytt hjem. Samtidig gleder jeg meg veldig til å komme på plass, og kunne fokusere bare på å ruge ferdig på magetrollet. 

  Nå i kveld skulle vi egentlig bare være hjemme å slappe av, men mens jeg har tatt meg en lur har min kjære klart å opparbeide seg festebehov, så nå får vi se hva som skjer. Er egentlig for sliten og trøtt, men kommer neppe til å klare å holde meg hjemme hvis han drar ut. At han ikke kan være sånn som dette når jeg ikke er gravid. Sukk!  Kjempeklar for fest her jeg sitter... ;)

  Fortsatt fin fredag alle sammen!

  #mamma #mammablogg #gravid #sliten #flytting #leilighet #fredag #fest

 • Mandagsfredag  Da var jeg på vei til jobb, mens resten av verden har langhelg. Småbittert, men skal jo innrømme at det var litt fint å våkne med mandagsfølelse i dag, for så å plutselig innse at det er fredag og straks helg :)


  Bussen jeg sitter på gikk tre minutter senere enn den skulle fra busstoppet (som er avgangsstasjonen) fordi bussjåføren sto å røykte og snakket med en annen bussjåfør og latet som om han ikke kunne klokken. Dette betydde jo igjen, nødvendigvis, at hysterisk utålmodige meg måtte VENTE i tre minutter ekstra. Men når jeg så fikk gå på bussen gliste bussjåføren, så på magen min og skrålte på gebrokkent norsk "Jaaaa, familiebillett??" før han lo høyt av sin egen vits. Da ble jeg blid igjen.

   

  Fin fredag alle nydelige :)

   

  #mamma #mammablogg #gravid #mage #magebilde #fredag #helg #buss #jobb

 • Så hinsides solbrent  I dag har vi hatt en veldig fin dag i solen, først ute i hagen før vi tok en snartur på stranden så ungen fikk dyppet seg litt. Vi angret vel litt på at vi dro på stranden da vi kom frem og ble fanget i parkeringskaoset. Fyttigrisen... Jeg pleier egentlig å gå til den stranden, selv om det er litt langt, og vi fikk en veldig ubehagelig påminnelse om hvorfor.

  Etter å på heller tvilsomt vis ha slengt fra oss bilen, kom vi oss på stranden da minsten plutselig ble helt sykt fornærmet fordi vi ikke heller kunne gå på badeland. Han furtet helt til jeg fikk lokket han med en vassekonkuranse i det iskalde vannet, som han naturligvis vant. Kjekt å vite at i alle fall konkurranseinstinktet trumfer staheten.

  Vel tilbake i bilen for å dra oss hjem igjen, sjekket jeg speilet for å se om jeg hadde fått noe farge. Hadde fått ganske mye farge, og den fargen, den var rød. Kan ikke huske sist jeg var så solbrent, hvertfall ikke etter å ha vært i norsk sol. Men så kan jeg vel heller ikke huske sist jeg har vært så bleik som nå..

   

  Nå ligger vi i sofaen som noen slakt, og leter etter en film å se i kveld. Hvis noen har tips til en skikkelig bra film hadde det blitt satt stor pris på.

   

  #mamma #mammablogg #solbrent #sol #sommer #fri #barn #trass

 • Jeg samler på søppel  Sist lørdag var vi å kvittet oss med en hel tilhenger med søppel. Jeg har litt samlertendenser og hater å kvitte meg med ting. Man vet jo aldri hva man får bruk for. De helt latterlig stygge skoene jeg kjøpte på tilbud for sikkert 6 år siden, men ikke har gått med en eneste gang, fordi de strengt talt hører til på foten til en med verdens eldste yrke, for eksempel. Vi kan jo ikke kaste de, tenk om vi plutselig skal på bad taste party en dag.

  Nå når vi straks skal flytte må jeg likevel bite i det sure eple mer enn jeg liker. Manneskatten min derimot mener nok jeg kunne bitt både litt større og oftere. Han er mer av typen som opplever en eller annen form for upassende tilfredstillelse når han får kaste ting.

  Jeg var derfor noe nervøs forrige lørdag, når jeg plutselig midt i kastingen fikk øye på skatter i den ene containeren. Jeg plukket diskret ut de tre lysestakene som et eller annet menneske av uforståelige (for meg) årsaker hadde kastet, og lusket mot bilen, klar til spydige kommentarer. Han lo ganske høyt og mye, men overaskende nok fikk jeg de med meg hjem uten kamp.

  Jeg synes de er sååå utrolig fine, spesielt den høyeste! Hadde veldig lyst å se mer i kassene jeg fant dem, men det å stå å grave i en søppelkontainer foran en haug fremmede mennesker ble litt i overkant pinlig.  Sånn ble forresten neglene etter gårsdagens neglefiks for de som måtte bry seg. Glitteret oppå er veldig mye finere i virkeligheten enn jeg fikk frem på bildet, bare sånn til info.

  Nå skal jeg late som om jeg ikke er driittrøtt etter å ha ventet ufrivillig våken på min kjære i går natt (at man skal være så patetisk å ikke klare å sove når han er vekke) og lage litt pannekaker før vi kommer oss ut i solen.

   

  #mamma #mammablogg #interiør #skatter #søppel #pynt #dekor #negler #manikyr #torsdag #hverdag #fri #sol

   

 • Negler og PH  Etter å nok en gang ha blitt forlatt av min kjære til fordel for kamerater, sol og fyll, har jeg flekket frem Gellackpittelet mitt og Paradise Hotel. Er ikke mange episoder jeg har fått sett av det i år, siden partykongen nekter å ha det på mens han er hjemme, og han ikke reker så mye ute mandag-torsdag. For meg hadde det egentlig vært en stor fordel om tv-3 kunne vurdere å vise det i helgene istedenfor. Hahaha, kreperer på meg av han som ikke klarer å hverken tenke eller snakke fordi han må fokusere så hardt på å ikke spy, med skjorten kneppet feil, og likevel fremstår som mer oppegående enn Labi...


  Men nuh, sårt tiltrengt neglefiksing.

  Ha en nydelig onsdagskveld :)

   

  #negler #gellack #paradisehotel #mamma #mammablogg #gravid

 • Magen og meg uke 28  I går ble det ingen blogging. Etter en natt med to-tre timers søvn var humøret og livsviljen rimelig på bånn. På toppen av det hele utfordret mamma meg til å være positiv på facebook. Var i grunn ikke helt dagen for det, men klarte nå å hoste opp de tre påkrevde positivitetene. Natt til i dag har jeg sovet veldig mye bedre, dag 2 i utfordringen om å fokusere på det positive blir forhåpentligvis litt mindre påtvunget.

  Termin - 20 august 2014

  På vei -  28 + 1

  Uker igjen -  Resten, får vi håpe på

  Trimester - andre

  Neste kontroll - 19. juni

  Kjønn - Gutteknott

  Navn: ca bestemt, men skriver det ikke er før han er ute og det er fullstendig bestemt :)

  Utålmodig - Helt vanvittig!!! Så ubegripelig lei nå... men vil jo helst at han skal ta det med ro der inne i mange uker enda.. men gleder meg forferdelig veldig til ukene er gått og august er her.

  Nye innkjøp - Ikkeno.. har tatt vare på det meste etter trollene, bortsett fra klær, så det må vi ut og shoppe etterhvert

  Utstyr så langt - Har vel det meste egenlig, litt småting vi må ha, men det får vi oppdage underveis

  Melk i brystene - Nope

  Strekkmerker - Hyl, ikke noe enda *bank i bordet tremillioner ganger* (nei, kjære, søte skjebne, dette var INGEN utfordring, bare ta med deg strekkmerkeren og gå å legg deg igjen)

  Vektøkning 12 svimlende kilo allerede

  Hevelser og vann i kroppen - Begynner å få litt sokkemerker, så litt kanskje, men selvfølgelig mulig at jeg bare har blitt litt kvapsen i anklene..

  Aktivitet - Veldig masse, gjennom hele dagen med små pauser, nesten enda mer om natten.

  Tungt - Min elskverdige kjære lurte her om dagen på om vi skulle fått installert heis i heimen for jeg peser sånn opp trappene. Begynner å slite litt med ryggen, og føler meg en del som en and.

  Kynnere - Ikke vedig mye, men nå og da

  Hodet festet - Nej

  Barnerom - Nej, skal flytte før han blir født

  Matkick - Ikke noe spesielt nå egentlig

  Plager - Sover veldig dårlig om natten, så er mye trøtt. Verker godt nederst i ryggen og har litt halsbrann nå og da. Det å ikke få sove om natten er definitivt verst.

  Humør - Litt skarpere i svingene enn til vanlig, hormoner er ekle dyr

  Sykehusbagen - Skal vel pakkes når det nærmer seg

  Høygravid - Godt stykke i fra

  Tanker om fødselen - Føler selv at jeg har sluppet ganske lett unna ved de to fødslene jeg har gått igjenom før. Altså, det var jo hverken godt eller komfortabelt, og jeg både skrek og grein og gnålte og sutret, og synes fryktelig synd på meg selv mens det pågikk. Men når jeg hører om andre sine fødsler, så sier jeg meg ganske godt fornøyd likevel. Så nå er jeg litt redd for at jeg virkelig skal få det igjen med tredjemann, og at alt jeg har sluppet unna tidligere skal skje på en gang. Samtidig våger jeg litt å håpe at denne skal gå like fint som de to andre :)

   

  #mammablogg #mamma #gravid #svangerskap #mage #magebilde

 • Bunkerstur og flyplasstitting  I dag kom knottungene endelig hjem igjen, og vi kom oss ut på tur. Vet jammen ikke hva det heter der vi var, men det var i nærheten av flyplassen, og en haug med bunkerser på toppen. Å gå på tur til bunkerser var noe jeg ble slept med på mye i min egen barndom. Forskjellen var at mine foreldre (far) visste hva det var for noen bunkerser, og som regel hadde rimelige detaljerte historier om hva som went down i området. Vi hadde ingen aning, og spurte eldste snuppsen som nylig hadde vært på tur der med klassen, om hun lærte noe da om hva det var for noe greier. Hun mente det kunne ha vært snakk om noe, men det eneste som hadde festet seg var at læreren hadde truet med å sperre de som ikke oppførte seg inne i noe burgreier. Vi fant "buret", og minsten som ikke helt hadde oppfattet spøken bak de framsatte truslene, stirret mistroisk inn gjennom gitteret.

  Det var en kjempefin tur, og våre vakre små sutrer påfallende mindre enn jeg mistenker at jeg selv gjorde når jeg ble tvunget med på tur i mine tidligere år. Kjenner godt i ryggen at jeg har tråkket litt i dag, så nå gleder jeg meg til å nyte siste rest av en veldig deilig helg i sofaen. I morgen er arbeidsuken i gang igjen, og det blir fryktelig spennende å se om det blir streik eller ikke.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #familie #barn #søndag #tur

 • Menn som leker  Når mannefanten og minstebroren er sammen, sitter alltid de gode ideene løst. I dag fant de ut at de skulle ned til vannet å teste gummibåten til min kjære. Det at det er et stykke å gå, og de måtte kjempe seg gjennom en relativt tettvokst skau med en særdeles gjørmete sti, stoppet ikke disse glade gutta. Jeg, svigerinnen min og datteren hennes hang oss på i mangel på noe bedre å gjøre. Mennene koste seg i den lille båten, som sånn egentlig ikke er ment å romme så mye mer enn et menneske, brølte, skrek og lade indianerhyl. Vi satt på land og koste oss i solen.

  Og vi som lurte på hva vi skulle finne på i solen.

  Nå har mannen sprettet ølen og vi skal snart lage pizzaen det ikke ble noe av i går. Bare ca 4 måneder igjen til jeg kan drikke vin....

   

  #mamma #mammablogg #gravid #sol #båt #vann #menn #barn #helg #lørdag #kos

   

   

 • Bryllupsbilder  From Russia with love.....  Ha en flott lørdag alle sammen :)

   

  #Bryllup #lørdag #helg #morsomt #tragikomisk #mamma #mammablogg

   

 • Festing når man er gravid  I kveld skulle jeg og min kjære lage hjemmelaget pizza og fortsette på Big Bang Theory maratonet vårt. Så for en times tid siden ringte telefonen hans og kameraten i andre enden ville ha han med på båttur, øl og byn. Han var så skjønn her han satt og spurte pent om lov til å dra, så det fikk han faktisk lov til, snille, vakre mannen min. Jeg kunne nok helt sikkert fått vært med hvis jeg ville det, men nå kjenner jeg at behovet for den slags aktiviteter har kraftig avtatt.

  I begynnelsen av graviditeten var jeg veldig opptatt av å skulle være med på ting, sosialisere meg og delta på fester og vorspil som før, selv om magen var stor og jeg ikke kunne drikke. Nå føler jeg kanskje at jeg har gjort mitt på den arenaen. Etter bursdagsfesten vi hadde for manneskatten for to uker siden, var jeg virkelig virkelig ødelagt hele uken som fulgte, og lovet meg selv at nå var det på tide å gi seg som party queen for denne gangen. Å titte innom et vors i ny og ne kommer jeg vel ikke til å gi meg med, men natterangling og netter på byn må nok ta seg en midlertidig pause.

  Ungene er bortlevert på overnatting, så etter å ha levert mannen trygt fra meg, dro jeg rett på butikken og handlet pitabrød og kyllingfilet som jeg ellers aldri får ha til middag. Noen fordeler skal det jo bringe med seg med mannetomt hus :)

   

  #mamma #mammablogg #gravid #fest #festing #helg #fredag

 • Enda mer vektøkningen...  Nå sitter jeg på bussen på vei til jobb etter å ha vært på kontroll hos jordmor. Alt var fint og som det skulle, magen vokser (ikke det at jeg egentlig trengte en jordmor med målebånd for å slå fast akkurat det), og hjerteslagene til lille gutteknotten var akkurat så perfekte som de pleier.

  Som vanlig var jeg veldig spent på vektøkningen. Siden sist jeg var å veide meg har jeg jo innført både snopeforbud og begrensende regler for inntak av boller, kaker og lignende. Likevel har jeg følt at jeg har hatt synlig kvappsvekst i både armer, hanker, lår og dobbelthake. Jeg hadde lagt på meg enda et kilo siden forrige gang. Det er sikkert helt sykt å si det, men jeg er faktisk litt skuffet! Forrige gang hadde jeg også lagt på meg et kilo, og dette på fri flyt av snop og usunn mat. Så at å kutte det ut ikke har hatt noe effekt på vektøkningen er jeg ikke helt superhappy med.

  Vet jo at det uansett er bra for både meg og magetrollet at jeg holder meg til de nye reglene.l Innrømmer likevel at jeg er så barnslig at det blir tyngre å holde motivasjonen oppe når vekten øker akkurat som før..

  Trøster meg med at det heldigvis er fredag i dag, og snart tid for å ta igjen tapt søvn fra uken som er gått.   Klar for siste innsats før helg :)

   

  #mamma #mammablogg #gravid #vekt #vektøkning #fredag #hverdag #helg #trøtt #sliten

 • Retusjering og tvilsomme keisersnitt...  I dag har det vært flere ting som har engasjert meg i litt større grad enn til vanlig i nyhetsbildet. Faktisk så mye at jeg har tenkt å knote ned noen ord om det. Altså, å si at det engasjerer mer enn masse annet jeg leser blir kanskje litt feil, da jeg senest i går måtte gjemme meg på do på jobb, mens tårene sprutet, etter å ha lest en sak i en nettavis i lunsjen. Men i hvert fall, i dag føler jeg altså for å si noe.

  Begynner med saken på side2.no, om Cecilie som har gått hen å fått "bestilt" seg planlagt keisersnitt fordi hun ellers kan risikere at barnet ikke får barnehageplass før det er 2 år. Hun har termin 31. august, som er siste datoen barnet kan bli født på, dersom han eller hun skal ha krav på barnehageplass året etter.

  Selvsagt legger Cecilie til at det også finnes helsemessige årsaker til at hun har fått innvilget keisersnitt, men hovedårsaken forteller hun at er det økonomiske. Men det kan hun ikke si til legen. Sukk! Vi får håpe legen ikke har hang til sladrete kvinnenettsted da. Eller har venner som har det, og kanskje deler saken på facebook.... Noen mennesker altså! Jeg har selv termin 20. august. Går jeg 12 dager over termin (nei! nei! nei!), får jeg samme problemet som Cecilie. Om jeg så skulle ha gått hen å fått meg keisersnitt for å unngå problemet, kamuflert bak helsemessige årsaker, så hadde jeg nå jammen meg skamholdt meg til at det var på grunn av de helsemessige årsakene. Ikke innrømt for hele Norge (inkludert legen) at jeg først og fremst ønsket å påføre samfunnet den ekstra kostnaden et keisersnitt faktisk er, for å spare meg selv for de ekstrautgifter det barnet jeg selv har valgt å sette til verden medfører. Og dagmamma? Nei, det var visst helt umulig å få tak i.. I Oslo.... Saken finner du her.

  Så en gladsak; Det Nye har bestemt seg for å merke bilder som er retusjert. Byråbilder de ikke vet med sikkerhet om er trikset med eller ei, skal merkes med at de kan være retusjert. Dette gjør meg hoppende glad rett og slett! Retusjering av allerede vakre modeller og kjendisdamer, som får oss vanlige mennesker til å føle oss enda mer søppel, og strekke oss etter et skjønnhetsideal som i realiteten faktisk ikke engang eksisterer, er en av mine største hatsaker! Småufyselige Signy Fardal, sjefredaktør i Elle, derimot, forstår ikke helt vitsen. Men det orker jeg ikke hisse meg opp over nå! Det Nye tar et gedigent steg i riktig retning, så håper jeg resten av gjengen følger på etter hvert. For hele saken, og kloke ord fra Mari Midtstigen, redaktør i Det Nye trykker du her.

  Dette bildet av Jessica Alba bare oppsummerer alt! Hva i helsikken er poenget med å ta vakre damen, for så å endre og pirke på alt som er menneskelig, for å gjøre henne om til noe uoppnåelig "perfekt" og fremstille det som virkelighet? Husker første gang jeg så originalbildet "Hurra!! Jessica Alba har også litt hanker!!" Hvis de først MÅ holde på sånn, synes jeg faktisk det er helt på sin plass at det opplyses om det.

   

  #nyheter #svangerskap #gravid #graviditet #fødsel #keisersnitt #barnehage #retusjering #vakre #perfekt #fake #mammablogg

 • Tv på soverommet??  Sånn i utgangspunktet er jeg prinsipielt i mot å ha tv på soverommet, men vi har nå endt opp med det likevel. Jeg skal jo bare innrømme at på dager som har vært litt ekstra slitsomme er det utrolig deilig. Nå etterhvert som jeg er kommet litt ut i graviditeten gjelder det stort sett alle dager, og det å kunne putte ungene til sengs for så ligge seg langflat under dynen for å se på serier til man sovner er blitt himmel på jord.

  Etter å ha sett oss gjennom Breaking Bad, Homeland, Sons of Anarchy og The Blacklist prøvde vi oss på House of Cards, men den slo vi unisont fast at vi var for dum til å la oss underholde av. Så da har vi satt i gang med det vi har gått glipp av på Big Bang Theory, og i hvor godt humør blir man ikke av den? Perfekt avslutning på en hver dag!

   

  Gleder meg allerede til å se videre i kveld, må bare få unna resten av dagen først ;) Ha en ypperlig torsdag!

   

  #mamma #mammablogg #gravid #tv #serier #sliten #hverdag #torsdag

 • Innsats for gjenbruksamfunnet  Om ikke mange ukene skal vi flytte, og for å for en gangs skyld ikke utsette alt til siste liten, har jeg så smått begynt å sortere barneklær. Åpner man et skap eller dør til en bod i dette huset, så velter det ut poser med for store eller for små barneklær. De som er for store er klær mine vakre små har arvet, de som er for små er utvokste klær jeg har tatt vare på til magetrollet.

  Så nå er det sortering på gang på høyt nivå. Noe skal jeg ta vare på til de to store, noe skal jeg ta vare på til magegutten, noe skal til svigerinnen min, noe skal til en venninne og noe skal til Fretex.

   

  Så sånn ser det ut i gangen vår om dagen. Fremdeles har jeg ca like mange poser som på bildet, som jeg enda ikke har gått gjennom, liggende i diverse skap. Det er et ufyselig stykke arbeid, men så deilig å få masse av det ut av huset. Også føler man seg jo littegrann flink også, som spytter litt i dagens bruk-og-kast hav :)

   

  #mamma #mammablogg #gravid #rydde #flytte #organisering #klær #gjenbruk

 • Gutte- eller jentemage  Man skal visstnok kunne se på fasongen på den gravides mage om magetrollet er gutt eller jente. Er magen "bred" er det en liten jente inni der, men hvis den er spiss og man ikke kan se på deg bakfra at du er gravid (kan man egentlig det på noen?), så er det en gutt du ruger på.

  Vi har visst lenge at det er en liten gutt på vei, så kan hende de er psykisk, men jeg synes jeg har veldig guttemage. Fikk beskjed på det her om dagen av en som spurte om vi visste hvilket kjønn det kom til å bli også. Når jeg svare at det var gutt sa han at ja, det var jo egentlig lett å se.

  Nå er jeg ganske brei også, men det er mest på grunn av "hankene" mine som vokser som ugress i det sekundet jeg spiser noe annet enn cottage cheese, og har i grunn ikke noe som helst med gravidemagen å gjøre. Som min elskverdige datter spurte "hvorfor er du så stor der mamma" mens hun pekte meg på overgangen fra mage til rygg "babyen er jo ikke inni der..." Av barn og fulle folk......    

  Noen andre graviduser med tydelig gutte- eller jentemage?

  #mamma #mammablogg #gravid #mage #magefasong #barn #sannhet #ærlig

 • Å gå i samme klær hjemme som på jobb......  Det ble en travel dag på jobb ja, men sånn godtravel. Masse å gjøre hele tiden, men alle var blide og dagen gikk unna i en fei. Fint vær gjør rett og slett noe med alle sitt humør. Hjemme var det rett i joggebuksen og ut å fyre opp engangsgrillen. Ikke det at vi ikke har sånn skikkelig grill, men vi har ikke gass. Det har vi ikke hatt siden i fjor, og i stede for å bare dra å kjøpe gass, driver vi å kjøper engangsgriller og setter OPPÅ gassgrillen. Smart!

  Men joggebukse ja. Finnes det mennesker som kler på seg og går på jobb om morgenen, for så å beholde de samme klærne på seg helt til de legger seg om kvelden? Her i huset bare skjer det ikke. Alt unntatt joggebukse er ukomfortabelt i det sekundet man kommer inn ytterdøren. Så ukomfortabelt at jeg helst ikke vil bli snakket til før jeg har fått på meg joggebuksen. Rart at det er sånn egentlig, går jo ikke rundt på jobb hele dagen og tenker at klærne er ukomfortabel.....

   
  "Storme inn på soverommet, rive av seg kjolen, på med joggebuksen, håret vekk, såå godt å være hjemme!!"

  Noen som faktisk beholder de samme klærne på seg fra morgen til kveld? Eller kjenner noen som gjør det? Når jeg tenker meg om lurer jeg på om kanskje mamma gjør det...Mamma, du er rar!!

   

   

 • Solskinnsmorgen - klar for kaos :)  I går var jeg så trøtt og selvmedliden at jeg ikke hadde noe ork til å blogge. Dagen i dag har absolutt alle forutsetninger for å bli enda travlere, så regner med å krype hjem fra jobb i dag også. Den tid den sorg, så langt har dagen bare gitt meg grunn til å smile.  Strålende sol i Bergen by, barn som våknet med hvert sitt store smil og som satt i stuen og holdt kjærlig rundt hverandre foran tven mens mor dollet seg ferdig i fred.  Så nå satser jeg hardt på at den gode morgenstemningen blir førende for resten av dagen, selv om jeg garantert skal få henge i :)

  Også ønsker jeg selvfølgelig alle andre en fin dag også, fylt med glede og kjærleik, i like fint vær som oss :)

   

  #mamma #mammablogg #tirsdag #morgen #hverdag #travel #barn #vakre #kjærlighet #søskenkjærlighet #sol #mai

 • Ut i solen med svigergjengen  Etter å ha startet dagen med frokost og Løvenes Konge på DVD kom vi oss endelig ut av huset. Var ikke helt så varmt og fint som jeg hadde håpet det skulle være pga skyer og litt vind, men kos var det nå likevel. Vi fikk grillet og ungene vasset og koste seg på land og i vann. De fant noen svære steiner å klatre på. Rett ved steinene lå et par i solen og slappet av. "Forsiktig" sa jeg "så dere ikke faller på de som ligger under der. "Jada" ropte de. Så falt lillebror i hodet på mannen som lå der. Mannen sa noe høyt og langt på et fremmed språk, jeg plukket med meg guttungen og latet som om jeg ikke forsto at det mest sannsynlig var banning.  Etter å ha vært der en stund var vi tom for drikke, og min kjære og broren bestemte seg for å være villmarksmenn og gå til en foss for å finne drikkevann. De tok med seg kamera, og da de kom tilbake hadde de tatt over 100 bilder av denne typen :  Pluss en bekymringsverdig mengde bilder av begges romper... Vannet fra fossen viste seg å komme fra akkurat det samme vannet som vi satt ved, og folk badet i. Nam nam.

   

  #mamma #mammablogg #familie #barn #sol #søndag #helg #kos #tur

 • Dagen derpå, nakenhet og sånn  Gratulerer med overstått 17. mai alle sammen. Dagen derpå er sikkert hard for mange, men for en gravid småbarnsmor som ikke kunne feire gårsdagen med hverken champagne eller bynrangling til langt på natt, blir den forhåpentligvis litt mer munter. Storm og yr reklamerer med varmt og vakkert vær i Bergen, og planen er å komme seg ut. Sånn på sikt i hvertfall.

  I går kveld leste jeg en post hos en blogger som mente at mange var så redd for nakenhet. Jeg kommenterte at redd var jeg nå ikke, men synes ikke noe om å bruke sin egen nakne kropp for oppmerksomhet og vinning. I dag våknet jeg til at en eller annen anonym hadde kommentert videre at jeg var dobbeltmoralsk da annen hvert innlegg på bloggen min visstnok motsa kommentaren min........ Jeg måtte jo bare le litt lavt (for å ikke vekke min kjære som fremdeles sov ved siden av meg), og sjekke bloggen min for nakenhet. Fant tre bilder av gravidemagen min (og litt utringninger muligens). Følte meg med andre ord ikke så veldig truffet.

  Bare for ordens skyld; jeg er ikke i mot å vise seg litt frem, jeg er ikke for at man skal skamme seg over sin egen kropp, jeg er ikke i mot klær som fremhever vakre kvinnekropper, jeg er ikke for at man skal kle seg i pologenser og langbukser i 25 varmegrader. MEN jeg er i mot å kle seg naken for å "selge". Jeg er i mot at kvinner fremstilles som om den nakne kroppen deres er det eneste de har å tilby.

  Så kan man jo spørre seg hvor grensen går, og hva man selv synes er greit. "Selger" man noe når man tar på seg en kort kjole før man skal på byn, på samme måte som når Triana Iglesias selger joggesko med sin kliss nakne kropp? Som regel ender vel den diskusjonen med at man må være enig om å være uenig. Heldigvis lever vi i et fritt land, og kan mene det vi vil :)
  #søndag #helg #mai #meninger #nakenhet #mamma #mammablogg #gravid 

 • Vår 17. mai, ganske lik din...  I dag ser vel ca alle bloggere sine poster rimelig like ut. Glade barn og voksne i bunad og dress som spiser is, går i tog og vifter med flagg. Noen inneholder antageligvis mindre barn og mer champagne, men likevel, stort sett likt. Jeg har ikke noe mer spennende å by på.

  Jeg hadde store ambisjoner om å pynte meg skikkelig i dag, med hårbånd og krøller og festlig sminke og styr. Selv om vi ikke skulle noe som helst før klokken 15, var tiden plutselig forsvunnet helt av seg selv, og jeg ble istedenfor stående på badet å rive meg i håret, samtidig som jeg prøvde trekke på meg strømpebuksen og pudre meg noenlunde presentabel. Så mine store ambisjoner om en romantisk, gjennomført 17. mai look ble mer kaotisk, utskremt hverdagsmamma i finkjole. Sko hadde jeg ikke tenkt på en gang, og hasteavgjørelsen om å kaste på seg høyhælte støvletter var ikke en av de bedre.

  Men, men, her kommer det nå, vår 17. mai i bilder:


  Elskebassen og svigerfar, montro hvor min kjære har fått bildeangsten fra..


  Elskebassen og svigermor


  Vakre jenteskatten min i Bergensbunad brodert av mormor, sammen med nydelige niesen vår <3


  Skjønne tøffingen min <3


  Bolla og de vakre små i 17. mai tog

  Vi var med min nydelige svigerinne også, men hun var så motvillig til å i det hele tatt være med på bilder, at jeg hvertfall ikke tørr å legge ut noen av de vi fikk lurt henne med på.

  Nå er jeg utslitt i rygg, føtter og hodet, men dagen har være fantastisk fin, og på spørsmål om dagen hadde vært så gøy som hun hadde sett for seg, svarte 7-åringen "gøyere!" og da er jo mor fornøyd uansett :)

   

   #17mai #17 #mai #mamma #mammablogg #gravid #feiring #travel

 • Trøtt og gravid  Herregud så glad jeg er for at fredagen er her nå. Dette har vært en utrolig lang uke. Jeg sover bare dårligere og dårligere om natten. Våkner av at jeg må på do, og får ikke sove igjen. Blir liggende å kjenne på halsbrann (hadde glemt hvor motbydelig det er ), lillegutt som allerede nå viser tegn på å bli like full i fant som både sin far og storebror, og noe som kjennes ut som gangsperr (hvilket det umulig kan være) fra rompen og nedover i lårene. Når morgenen kommer kjennes det ut som om jeg ikke har sovet i det hele tatt, og når jeg kommer hjem fra jobb om ettermiddagen kjennes det ut som om jeg ikke har sovet på en uke.

  Bør muligens notere meg at selv om jeg kutter ut alkoholen, så kan jeg ikke drive å feste til langt på natt når jeg er gravid. Lørdagens festligheter straffer seg nok fremdeles for en gammal kjerring på tjukken. Men den redselen for å gå glipp av noe altså....

  Meeen, nok sutring :) En arbeidsdag igjen, så er det hurra for 17 mai oog lørdag. Jeg vet om noen som IKKE har tenkt å stå opp klokken 7 for å rekke hovedprosesjonen. 

  Ha en fin fredag :)

  #gravid #trøtt #fredag #helg #lei #mamma #mammablogg

 • Helgens utskeielser i bilder  Lørdag som var, feiret vi min aldrene kjæres ankomst til denne verden. Sånn i utgangspunktet var han veldig negativ til å feire i det hele tatt, men så et par dager før dagen skrev han til meg på facebook; "skal vi bare ha fest da?" Omtrent i det jeg svarte at det synes jeg vi skulle, var jeg invitert til et arrangement på facebook sammen med 35 andre mer eller mindre bekjente. Gikk ikke veldig lenge før flesteparten hadde satt seg på deltar. Så da gikk det brutalt fra feirenekt til full halloi før gamla fikk sukk for seg.


  Bursdagsbarnet forbereder


  Tjukka koser seg med alkoholfri vin (lenge leve selvbedrag)


  Ble sjokoladekake likevel, spist opp ble den og :)


  Fiskene fikk også ballonger, og min kjæres akvarie u-båt gjorde stor suksess, menn...


  Heldiggrisen Renate som ble slikket på øyet


  God i formen


  Fikk min småbeduggete kjære med på koselig posering


  Så begynte det å skrante på tålmodigheten


  Så var det slutt!


  Danse-Anders :)

  Ble tatt masse-masse bilder, men dette er det jeg serverer av hensyn til enkeltes behov for å ikke bli publisert i ukontrollerte, alkoholholdige situasjoner, og diverse usjarmerende ansiktsuttrykk på enkelte. Kvelden var superartig, selv for edrumeg, men kunne ha sluttet noe tidligere. Halv fire gav jeg opp og gikk å la meg, halv syv våknet jeg av de siste gjestene gnålte takk for seg.

   

  #fest #bursdagsfeiring #feiring #gøy #lørdag #gravid #alkoholfri #fyll #sotrafest

   

 • Når barnet du føder ikke er friskt - øsofagusatresi  For ikke så lenge siden fortalte jeg på bloggen at jeg og jenteskatten hadde vært på Haukeland pga problemer med spiserøret. I går skjedde det igjen. Svensk kjøttbolle, bom fast nedi spiserøret. Enn så mye hun kavet, virket det ikke som om alt kom ut igjen, og i dag tidlig klarte hun ikke engang svelge mikroskopiske biter brød.

  Årsaken til at hun kaver med mat i blant er en medfødt "misdannelse" (heter det, men liker dårlig å bruke det ordet om min vakre lille perfekte skapning), som heter øsofagusatresi. Senter for sjeldne diagnoser beskriver øsofagusatresi på denne måten: "Øsofagusatresi betyr medfødt lukket spiserør. Hos nyfødte med denne tilstanden er spiserøret delt i to, og det er ingen forbindelse mellom øvre del av spiserøret og magesekken. Av den grunn kommer ikke mat og spytt ned i magen." Snupsejenten min ble fløyet til Rikshospitalet og operert før hun var et døgn gammel. Ved operasjon skjøter de sammen de to delen av spiserøret.

  Selv om spiserøret hennes nå altså er helt og fint, så oppfører det seg ikke helt som spiserøret mitt og ditt, og av og til så setter maten seg altså fast nedi der.

  Mens vi enda var på Rikshospitalet etter operasjonen kom VG og ville snakke med familien til et barn som hadde vært veldig syk, men som det gikk bra med. Legen de henvende seg til anbefalte dem å snakke med oss. Det var hyggelig det, men overskriften de valgte var muligens noe voldsom "Nær kvalt etter fødselen". I og med at legene oppdaget at hun var syk, så ble hun jo behandlet, og ble jo dermed ikke akkurat nær kvalt. Men VG er vel VG.

  Men intervjuet var fint, og handlet en del om hvordan det er når barnet man føder overaskende viser seg å ikke være helt friskt. Hvordan ting man tar som en selvfølge i barseltiden plutselig blir til noe man bare kan gå å drømme om. Bare det å få skifte bleie på sitt eget barn får man gjerne ikke mulighet til. Å vise frem den nyfødte til venner og bekjente må vente, og de fine trilleturene man ser for seg blir byttet ut med et slags liv inne på sykehuset.

  Men tøtto ble fin, og vi fikk reise hjem igjen til Bergen etter ca to måneder på Rikshospitalet. Og maten som satt fast i går, den var på magisk vis borte igjen, idet vi gikk fra bussen og opp til sykehuset, akkurat som forrige gang.

  Dersom noen som leser dette selv har barn født med øsofagusatresi, er det bare å gi en pip. Kjekt å ha kontakt med andre som opplever de samme tingene med sine vakre små :)

   

  #mamma #mammablogg #barn #sykdom #øsofagusatresi

 • Mageoppdatering uke 26  Siden det er en stund siden jeg har hatt noe gravideoppdatering ( 5 uker faktisk, tiden går kanskje ikke helt så sakte som jeg føler innimellom), så tar vi en nuh!

  Termin -  20 august 2014

  På vei -  Akkurat 26 uker i dag

  Uker igjen -  Resten, får vi håpe på

  Trimester - andre

  Neste kontroll - slutten av april en gang

  Kjønn - Gutteknott

  Navn - Får mellomnavnet til pappan sin hvis ikke vi finner et annet navn vi elsker innen han melder sin ankomst. Dette er det mulig vi har funnet nå. Jeg liker det i hvertfall veldig, veldig godt. Lennie liker det litt godt, men det vokser på ham som han sier. De vi har nevnt det til så langt har også likt det, men skriver det ikke her helt enda :)

  Utålmodig - Jeg? Alltid.. men vil jo helst at han skal ta det med ro der inne i endel uker enda.. men gleder meg veldig til ukene er gått og august er her.

  Nye innkjøp - Ikkeno.. har tatt vare på det meste etter trollene, fått litt klær i gave. Må ta meg sammen å gå gjennom hva vi har og hva vi ikke har ganske snart.

  Utstyr så langt - Har vel det meste egenlig, litt småting vi må ha, men det får vi oppdage underveis

  Melk i brystene - Nope

  Strekkmerker - Hyl, ikke noe enda *bank i bordet tremillioner ganger* (nei, kjære, søte skjebne, dette var INGEN utfordring, bare ta med deg strekkmerkeren og gå å legg deg igjen)

  Vektøkning 11 kilo. Har da bare lagt på meg 1 kg fra sist jeg oppdaterte i uke 21, så det får jo være bra.

  Hevelser og vann i kroppen - Begynner å få litt sokkemerker, så litt kanskje, men selvfølgelig mulig at jeg bare har blitt litt kvapsen i anklene..

  Aktivitet - Han spreller godt, spesielt når jeg sitter i ro på jobb og når jeg har lagt meg om kvelden. Kjennes på utsiden også :)

  Tungt - Tungt og tungt, magen er jo ikke så tung enda, men den kondisen. Min elskverdige kjære lurte her om dagen på om vi skulle fått installert heis i heimen for jeg peser sånn opp trappene.

  Kynnere - Njæ.. litt av og til kanskje.

  Hodet festet - Nej

  Barnerom - Nej, skal flytte før han blir født

  Matkick - Etter at snopeforbudet ble satt i gang, har jeg ikke noe spesielt kick på noe lenger. Behovet for å trykke i seg smågodt hver eneste dag forsvant overaskende fort.

  Plager - Er groteskt trøtt og tilsvarende lat. Dette er ikke noe som har oppstått av graviditeten, men det har hvertfall ikke blitt bedre

  Humør - Litt skarpere i svingene enn til vanlig, hormoner er ekle dyr

  Sykehusbagen - Skal vel pakkes når det nærmer seg

  Høygravid - Godt stykke i fra

  Tanker om fødselen - Føler selv at jeg har sluppet ganske lett unna ved de to fødslene jeg har gått igjenom før. Altså, det var jo hverken godt eller komfortabelt, og jeg både skrek og grein og gnålte og sutret, og synes fryktelig synd på meg selv mens det pågikk. Men når jeg hører om andre sine fødsler, så sier jeg meg ganske godt fornøyd likevel. Så nå er jeg litt redd for at jeg virkelig skal få det igjen med tredjemann, og at alt jeg har sluppet unna tidligere skal skje på en gang. Samtidig våger jeg litt å håpe at denne skal gå like fint som de to andre :)

   

  Var i grunn ikke så mye som har endret seg siden sist, men godt å se at ukene går hvertfall :)

   

  #gravid #mage #magebilde #mamma #mammablogg #svangerskap

 • Hipp hurra for voksenprinsen <3  I dag har den vakreste, rareste, snilleste, flinkeste, særeste, morsomste, klokeste, sprøeste, godeste manneskatten i verden bursdag. Endelig fyller han like mange år som meg (han blir ikke like gammel som meg, det er ikke lov å si, da det er TRE måneder mellom oss, kommer han ALDRI til å bli like GAMMEL som meg), så nå er min tid som cougar over for i år.

  Foreløpig ligger bursdagsbarnet fremdeles og sover, og det kommer han vel sannsynligvis til å gjøre en stund enda. Jeg vurderer å lage sjokoladekake til feiringen i kveld, men alkohol og sjokoladekake er kanskje ikke helt det store. Ikke liker bursdagsbarnet sjokoladekake heller.


  Hipp hurra for prinseskatten min <3 <3 <3

  #bursdag #lørdag #feiring #helg #prins #gammel

 • Pønte på fasaden  I dag har jeg gjort en slags innsats for å pynte så godt jeg kan på det noe av mitt ytre. Å skulle flyte på naturlig skjønnhet er hverken mulig eller ønskelig med de forutsetningene jeg er utdelt, så da må det jobbes litt. Så nå er ny gellack lagt og selvbruningskremen påsmurt.

  Hvor happy min stakkars forlovede er med å måtte overvære prosessen kan nok diskuteres her jeg sitter, helt vanvittig oransje, uten sminke og stinker selvbruning. Var tom for alle andre enn den typen som ser helt syk ut helt til den skyldes av. Glemmer hele tiden at jeg har den på meg, helt til jeg møter det blikket hans, og blir brutalt påminnet at jeg ser ganske spesiell ut. Men man må lide for skjønnheten. At det er han som lider er egentlig helt ok, tven viser Top Gear og jeg ikke har sutret en eneste gang.


  Sminkeløs og overoransje, heldige manneskatten min asså....

   
  Ikke helt salongkvalitet nej, men med tanke på at jeg faktisk besitter en skremmende høy rangering på listen over verdens største kløner, så sier jeg meg rimelig nøgd..

   

  #pynt #negler #gellack #selvbruning #forfengelig #hverdag

 • Positive tanker og det positive gror?  Leste et fint innlegg på noen sin blogg (husker jammen ikke hvem sin akkurat nå dessverre) som gikk ut på dette med at dersom man bestemmer seg for at det skal bli en fin dag, så blir det mest sannsynlig også det.

  I dag bestemte jeg meg for å teste en variant av denne tankegangen. Jeg hadde veldig mye å gjøre på jobb i dag, noen av tingene vanskelige ting jeg ikke hadde gjort før. Følelsen av å bli helt overmannet og handlingslammet begynte å skylle over meg. Så bestemte jeg meg for ta det som noe positivt. "Du skal få lære deg noe nytt" tvang jeg meg selv til å tenke "noe du ikke kunne fra før som gjør deg bedre i jobben din" og "samtidig skal du få unna alt det andre, og kose deg med mestringsfølelsen man får når haugen med arbeidsoppgaver som venter krymper til intet fordi du har håndtert dem, alle sammen". Yeah! Satte i gang full av fyr.

  Det jeg skulle lære meg oppdaget jeg i det jeg var omtrent ferdig at jeg hadde gjort feil, og alle de andre tingene jeg liksom skulle få unna forble halvgjort fordi det stadig tikket inn nye småting som måtte tas med en gang.

  Når jeg gikk fra jobb og kom meg på bussen kunne jeg slå fast at den positive tenkningen ikke hadde hatt helt den effekten jeg håpet på. Så så jeg en gutt på hoppestokk, som hoppet opp og ned på stedet, midt på fisketorget. Det var morsomt og jeg ble glad. Jeg bestemte meg for å ta vare på den følelsen. Så kom jeg hjem. 7 åringen latet som hun ikke hørte at jeg sa hun skulle gjøre lekser, og lot meg sitte på kjøkkenet å vente i en halv evighet. Lillebror tegnet så hardt han kunne, rett på kjøkkenbordet med kulepenn som ikke gikk vekk.

  Så nei, det grodde ikke så godt i min mentale positivitetshage i dag. Nå skal vi heldigvis se på The Blacklist, og spise sunne pannekaker. På sengen. Det er positivt.  #mamma #mammablogg #positiv #glad #barn

 • Morgentanke om selfies og sånn  I går lo min kjære høyt der han lå på sengen å tittet i nettaviser før vi skulle sove "du er jo tydeligvis HELT syk i hodet". Mannen hadde selvfølgelig funnet artikkelen om selfies, og om hvordan selfiesfiksering kan være et tegn på psykisk sykdom, og om man ikke allerede har det kan man få det av overdrevet selfieslek (hm... det høres kanskje ut som noe annet....)

  Å ta selfies for så å publisere de er jo, når man tenker seg om, ca like narsissistisk og snålt som å stå forann speilet å vri på seg selv til man finner den vinkelen man ser best ut i fra, for så å invitere venner og familie inn for å se på speilbildet ditt..

  Så at det er noe i veien med oss som driver med det her er det jo ikke tvil om.  Men, men, jeg holder de her på bloggen, og sparer facebookvenner for det. Sånn egentlig er det å blogge rimelig narsissistisk i seg selv når alt kommer til alt.

  Ha en fin dag, og ta en selfie ;)

  #selfie #narsissisme #syk #blogge #blogg #hverdag #onsdag

 • Les mer i arkivet Juni 2014 Mai 2014 April 2014

  birgitteogsjefene

  Lykkelig, men til tider latterlig kortluntet mor/unge fra solskinnsbyen;) Er rastløs og smålat og har hatt som mål og utrydde all uakseptabel bussoppførsel, ELLER ta lappen (helst det siste). Nå er lappen i boks, men jammen må jeg busse endel likevel.Trollungene mine er rampete, uoppdragne og dessuten grenseløst vakre og hysterisk talentfulle. Jeg bor med en mann, som ikke vil bli kalt mannen min før vi har giftet oss, og som heter Lennie (døpt Lennie ja, ikke forkortet for noe som helst). Man kan bruke ord som snill, klok og brukanes når man skal beskrive Lennie, men som regel velger man spydig. Så det var oss, litt sånn på spissen :)

  Kategorier


  Blogg

  Arkiv


  Juni 2014 Mai 2014 April 2014 Mars 2014 August 2010 Juli 2010

  Siste innlegg


  Syt igjen - snart august Mandagsmorgen Flyttedag i sommersol Gravideantrekk en ubrukelig dag God natt på morgenkvisten Bolla med fredagskvaler Mandagsfredag Så hinsides solbrent Jeg samler på søppel Negler og PH

  Lenker


  blogg.no Få din egen blogg!

  Design


  bilde Ina Anjuta bilde

  Annonse


  hits