birgitteogsjefene -

Glimt fra dagen så langtGod morgen-tryne, nesten våken :)

 

Dette fikk vi levert til lunsj i dag på jobb. Alle var sur og ville heller hatt lasagne eller karbonader, jeg var glad. Dette passet veldig mye bedre inn i plan om å skjerpe matinntaket enn to middager på en dag.

 

Denne artige lappen var lagt frem til meg da jeg kom på jobb. Ingenting som en skikkelig rebus på morgenkvisten. Jeg hadde fremdeles bommul i hodet og skjønte ikke hvem i alle dager som hadde lagt den der før hun sto rett forann meg. Noen som klarer løse den suupervansklige oppgaven og skjønner hva avsender heter?

 Pynt på busstoppet. Treveligt!

I morgen blir det jo ikkeno jobb. Skal opp relativt tidlig likevel for å kjøre min nydelige mamma på flyplassen. Hva vi skal bruke resten av dagen til får vi ta på sikt.

#hverdag #jobb #lunsj #selfie #onsdag #glad

 • Gravidepåkledning  Å kle seg når man er gravid er sånn passelig kjipt. Å handle gravideklær er enda kjipere. Både fordi utvalget er rimelig bedritent, fordi man har lite lyst å se seg selv i grelt prøveromlys når man er i størrelse hval og fordi det er dritt å bruke penger på klær man kun kan gå med i noen måneder. Jeg har faktisk ikke kjøpt et eneste gravideplagg så langt (har to veldig fine gravidekjoler som jeg har fått av snille mamsen min da), selv om jeg er godt over halvveis.

  Før graviditeten brukte jeg i all hovedsak gensere og topper som rakk meg akkurat ned til bukselinningen. Disse er jo dermed fullstendig ubrukelig nå. Løsningen har blitt mine på grensen til uanstendig korte "festkjoler". Disse er ubrukelig som kjoler nå, etter at diverse kroppsdeler har vokst betraktelig, men fungerer utmerket som gravidetopper over tights. På H&M har de geniale tights som ser sånn noenlunde ut som bukser, samtidig som de er helt vanvittig stretchy og behagelig og gå med.

  TAAAADDA! Gravideantrekk uten et eneste gravideplagg :)


   #Gravid #Gravideantrekk #klær #hval #mamma #mammablogg

 • Prinsippfasthetens pris  Noe av det tristeste, mest meningsløse jeg kan tenke meg, hvertfall i vår banale i-landsverden, er når mennesker som er glad i hverandre sklir fra hverandre, kanskje til og med mister hverandre, på grunn av misforståelser. En fjær som blir til ti høns, og smårusk som vokser til store verkebyller fordi man aldri snakker sammen.

  Jeg kan være for å stå fast i sin sak, selv i det som for andre kan se ut som små ubetydeligheter, fordi det ligger viktige prinsipper bak staheten. Men ofte sitter det to mennesker, begge uvillig til å ta det første steget og rekke ut den første hånden, med hver sin egen mening om hva som har skjedd, og hver sin sikkerhet i at de selv har rett. Kanskje er de ikke en gang uenig når alt kommer til alt, kanskje har en sagt noe som ble oppfattet helt annerledes enn det var ment, kanskje legger den ene mer i noe enn det den andre kan fortså. Kanskje blir man frustrert og tom for ord som beskriver det man føler på riktig vis, slik at det som kommer ut gir en helt annen mening enn det skulle.

  Så sitter man der, i hver sine "leirer", og legger frem det som har skjedd til utenforstående, det som er sagt og følt. Tonefallet noe er ment å sies i, kontra hvordan det oppleves, kan være nok til at en setning oppfattes fullstendig forskjellig i hodet til den som sier den og den som hører den. Når man da sitter der, hver for seg, og forteller hvordan man selv opplevde og følte noe, så er det klart den man forteller det til er enig. "Ja, det var fryktelig sagt/gjort/tenk/følt av ham/henne" sier den som blir fortalt om hendelsen, men som kanskje ikke var der en gang. Tilfreds over støtten blir man enda sikrere i at man selv har rett. Dette er ikke mitt ansvar å rydde opp i, sier man til seg selv og andre. "Nei vet du hva!"

  Så sitter man der, to mennesker sikker i sin sak, uten vilje til å ta initiativ til å rydde opp fordi man føler man da innrømmer skyld. Alt kan ha oppstått på grunn av feiltolkning. En kan være såret, og ha reagert som følge av dette, mens den andre ikke vet at sårede følelser var bakgrunn for det som oppleves som urettferdig behandling. Men man snakker ikke sammen, og noe som kunne vært ordnet og ryddet opp i, bare ved å høre hverandre og vise vilje til å se ting fra den andres ståsted, blir heller til en mur av taushet som lager sår som blir vanskeligere å lege etterhvert som tiden går.

  Det verst er at når dette skjer, så er det som regel mellom mennesker som står hverandre ekstra nære. Mennesker som forventer så mye av hverandre, fordi de setter hverandre så utrolig høyt.

   

   #famile #kjæreste #venner #forhold #hverdag #kommunikasjon

 • Hyl! Monstergebiss på badet!  Så var det bare en dings jeg slo løs fra bilen i helgen, flygende over en hump i tydeligvis full fart.. Hadde neste vært bedre om det var RoboCop sitt gebiss. Heldigvis har jeg en veldig funksjonell mann som kan reparere alt unntatt mennesker (har han hvertfall lurt ungene til å tro).

     Ellers ønsker jeg og denne vakre jenteskatten dere alle en fornøyelig mandag, fylt med glede og kjærleik :)

   

  #hverdag #mandag #mamma #mammablogg #bil #ødelagt #sol

 • Bolla og de vakre på strandtur  I dag har vært en fantastisk nydelig utedag. Vi var først en tur på "stranden" og solte oss og grillet. Min vakre, snille og forferdelig godhjertede mamma er på besøk hos oss i en ukes tid, og hjalp meg med å irritere vettet av min kjære med gnål om hvor vi måtte ligge i forhold til solen. Vi bekymret oss for dette, og diskuterte det frem og tilbake, helt til vi gikk hjem igjen. Minsteknotten var krokodille og ville spise folk sine tær, helt til han bestemte seg for å heller være en snillekrokodille. Storesøster slo hjul, gikk i bro og nestenspagat og fikk meg til å tenke fine tanker om å være mor til en OL vinner, og at kanskje hun burde begynne på turn. Lennie kjedet seg og lurte på om det ikke snart var på tide å gå hjem.


  Hadde tenkt å gå med shorts, og bare la vær å knappe helt igjen, men fant ikke en eneste jeg fikk over ræven.. Nå er det nok!


  Nydelige turnjenten min <3


  Snillekrokodille blir ekstra blid av jordbær <3


  Vakre mamselusken min <3


  Heitingen min <3

  Etter å ha spylt av ungene og sendt de til seng med mormor på slep for å lese bok, foreslo manneskatten min at vi skulle gå en tur. Han jeg vanligvis må tvinge med meg foreslo det faktisk selv. Mulig han også bekymrer seg litt over at jeg ikke får shortsene lenger opp enn til knehøyde. Uansett årsak fikk vi oss en kjempefin tur.

  Nå skal vi lage oss en god salat og se film. Hilsen familien sunn og aktiv (for en dag).

   

  #gravid #mage #magebilde #vektøkning #mamma #mammablogg #familie #sol #strand #søndag #tur #sunn

 • Bergen Maraton - neste år da..  Vi kom til byn akkurat tidsnok til å se siste deltager komme i mål. Han jublet og var godt fornøyd med en god sisteplass. "Det kunne vært meg" tenkte jeg imponert. Så nå lurer jeg på om ikke en sisteplass i Bergen Maraton til neste år er et bra mål å ha, som en ekstra push når jeg skal komme i form igjen etter fødselen. Hvis ikke det regner selvfølgelig, da gidder jeg ikke. 


  Jeeeej i mål!! Kanskje til neste år, noen kilo lettere, med litt mindre mage og litt mer sporty kledd..

  Det var så mye folk i byn at vi måtte ta Fløybanen opp på Fløyen for å finne et sted å sitte. Vel oppå toppen skyet det litt til, men koste oss gjorde vi lell.  Sånn egentlig hadde vi lyst å dra til byn igjen i kveld, så jeg kunne se på min kjære drikke øl og grine inni meg fordi det fremdeles er månedsvis til jeg kan drikke et glass vin (eller tolv). Så, helt plutselig, ble vi veeeldig gamle og sletne, så nå blir vi hjemme å spiser god mat og ser film i stedet (og ser på min kjære drikke øl og grine inni meg fordi det er månedsvis til neste gang jeg kan drikke et glass vin. Eller tolv.) Jaja!

  #gravid #mamma #mammablogg #bergen #maraton #sol #lørdag #helg #kos

 • Bylørdag i Bergen  Nå er vi på vei inn til vakre Bergen by. Det er Bergen maraton i dag, og tanken var å dra til byn for å se andre slite mens vi selv spiste is. Nå mistenker vi sterkt at vi er så sene at hele maratonet er over, men,  men,  is er is!  Hvis noen er spylei de triste selfiene mine, så kan jeg informere om at jeg i dag ba min kjære ta bilde av meg, men han opplyste meg om at han ikke er ansatt som fotografen min. Tenke seg til!

  #lørdag #helg #sol #bergenmaraton

 • Graviditet og solarium  Nå har jeg nettopp vært og tatt litt etterlengtet sol. Spraytan er greit, men holder ikke så lenge om gangen, og blir så stygg på halsen når den begynner å forsvinne.

  Det sies litt frem og tilbake om graviditet og solarium. Gravide kan få økt mengde av et hormon som gjør at man kan få mer pigmentering i huden. Da blir man fortere brun, men man kan også risikere å få varige, mørke pigmentflekker. Jeg synes i grunn ikke jeg blir noe særlig raskere brun, så da satser jeg på at jeg ikke har særlig økt mengde av dette hormonet og slipper unna mørke flekker.

  Når viften så står på fullt, så magetrollet ikke blir kokt inni der, så regner jeg faktisk med at det går fint.

  Nå sitter vi å ser på repriser av Charter Feber fra når bloggerne var med. Hehe, huff, underholdning er det i hvert fall.

   

   #gravid #mamma #mammablogger #solarium #hverdag #fredag

 • Fredagslykke  Åh, endelig er fredagen her! Flere som er glad for det eller?

  Vi hadde det kjempefint ute i går, og jeg som ikke spiser mat fra sjøen (med mindre det er blandet ut med ugg av noe slag og kalles fiskeboller/pinner/kaker) var tøff og smakte på både scampi og kamskjell. Det var mest sykt ekkelt. Heldigvis var det masse godt også, og vi bestemte oss nok en gang for å bli flinkere til å lage tapas hjemme. Min kjære var blid og morsom (han fikk jo tross alt utepils) og det hele var veldig så vellykket. 

  For de som har ventet sykt spent på resultatet av veiingen hos jordmor i går, kan jeg informere til glede og forundring at jeg bare hadde lagt på meg ett eneste lite kilo!! Selv om det har vært påske. Hurra!

  Gooood snart helg :)

  #fredag #selfie #glad #gravid #mamma #mammablogg

 • Ut å feire  Nå er vi på vei ut døren for å feire at vi har vært forlovet i et år. Siden vi ikke er noe særlig nærmere å få gjennomført selve bryllupet, tar vi oss heller en tur til byn og spiser tapas på Escalon, akkurat som kvelden vi forlovet oss. Det var en helt forferdelig fin kveld, så satser på at denne også blir kjempeflott :)  #forlovet #feiring #kjærlighet  #gravid #mage #mamma #mammablogg 

 • Happy morgen snupselusker!  Nuh har jeg kommet meg på bussen og er på vei til jobb. Senere skal jeg på jordmorkontroll. Oh gru!! Hun er veldig hyggelig altså, men den vekten hennes er OND. Etter påske misstenker jeg at den kommer til å være en enda større drittsekk enn den pleier. Slem vekt!

   Ha en fryktelig fin dag :)

   

  #morgen #jobb #buss #gravid #hverdag #vekt #mage #mamma #mammablogg #jordmor

 • Viktig at han elsker deg mest  For en god porsjon år siden var jeg innvitert i bryllup til en bekjent. Dagen før dagen sto jeg ute alene med den kommende bruden, som tross sin, etter vestlige standard, unge alder boblet over av livsvisdom og gode råd. Så der sto vi, to jenter helt i begynnelsen av tyveårene, som strengt talt ikke kjente hverandre så godt, og hun bestemte seg for å dele av sin visdom. 

  "Det viktigste," sa hun "når man skal finne mannen man skal dele livet med, er at han elsker deg mer enn du elsker ham". Hun skyntet seg å legge til at du selvfølgelig må elske ham også, men det absolutt viktigste er at han elsker deg mest.

  Jeg husker jeg ble fryktelig forskrekket over at det gikk an å si noe så kynisk, dagen før sitt eget bryllup. Ekteskapet holdt ikke mer enn et år eller to, og jeg må innrømme at det hun sa den gangen dukket opp i hodet mitt da skilsmissen var et faktum. 

  Men så, pinlig mange år, og litt livserfaring senere, lurer jeg på om ikke hun på mange måter hadde et poeng. Selv om hun ikke lyktes i det ekteskapet, tror jeg at hvis man legger til litt andre fornuftige kriterier, så var tanken hennes slett ikke så dum.

  Toget er kjørt for mitt vedkommende da, men for andre som fremdeles ikke har møtt mannen de ikke kan leve uten, er det jo kanskje verdt en tanke?

  (MÅ BARE UNDERSTREKE AT DETTE IKKE HANDLER OM MITT FORHOLD, ELLER AT JEG PÅ NOE VIS PÅSTÅR AT HAN ELSKER MEG MER ENN JEG ELSKER HAM. DET ER EN GENERELL TANKE OM EN FILOSOFI SOM KANSKJE IKKE ER SÅ DUM SOM JEG SYNES DEN VAR FØRSTE GANG JEG HØRTE DEN)

   

  #kjærlighet #livsvisdom #bryllup #kjærester

 • Svigersbesøk  Så var første dag på jobb etter påsken overstått. I og med at jeg sitter omringet av gedigne vinduer med Bergens beste utsikt hele dagen, har jeg virkelig fått med meg hva jeg har gått glipp av. Trøsten er at de fleste andre arbeidsdyktige, voksne mennesker i sånn ca sin beste alder, også har gått glipp av det.

  Den fantastiske gårsdagen ble brukt først på solseng i hagen. Senere dro vi på middag hos svigers. Der er det alltid liv i leiren. Man skulle kanskje tro det er de to småtrollene mine sammen med jenteskatten til svigerinnen min som står for mesteparten av lyden, men det er det altså ikke.  For all del, de lager lyd, mye lyd, de tre skjønningene, men mesteparten av lyden kommer faktisk fra min bedre halvdel og søskenflokken. I alle fall under middagen. Etter middagen løp ungene og lekte, vi damer ble sittende å skravle, mens de tre mennene tilstede plutselig befant seg med nesen dyyypt ned i hvert sitt nettbrett/smarttelefon. Og så hørte vi ikke mer fra de den dagen.

  Bortsett fra svogeren min som la fra seg telefonen og meldte seg en smule inn i samtalen på slutten. Han viste seg å være en ganske hyggelig fyr, noe som ikke var så greit å vite da den lengste setningen jeg har hørt ham si edru, og uten spydighet eller sarkasme er "Hei!" Neida. Joda. Neida. Nesten.

  Men det hele rørte seg sammen til å bli en veldig koselig dag, med god mat og alt for gode kaker og koselig sosialt samvær med min kjæres opphav.


  Meg (minus store mengder gravidekvaps, sukk) og deler av den kvinnelige svigersbestanden en gang i fjor sommer. 

  #påske #fri #sol #kos #familie #svigers #besøk #varme #jobb

 • Påskemorgen slukker sorgen  I dag har vi vært på Fløyen (gikk hverken opp eller ned nei) og grillet, spist is, kranglet, lekt, og leitet etter rabiat lillebror som fløy veggimellom og var vekke hver gang vi blunket. Vil påstå at dagen var stort sett vellykket, og manneskatten er til og med blitt kledelig kulørt i ansiktet. UV-strålene hadde liten sjans mot ansiktssparklingen min, så det har neppe jeg.

  Den der magen min ser fremdeles ut som om litt uheldig plassert kvaps fra enkelte vinkler asså....


  Hohoho! Ansiktsuttrykkene til trollene er ikke representative for dagens humør.

  Jeg klarte å ta med meg fotokamera uten minnekort i, så ble lite knipsing. Jeg var lei meg for det, mens alle andre var glad.

  I morgen er det siste dag i påskeferien. Sukk! Snart 1. mai....

   

  #påske #påskeferie #fjellet #fløyen #mamma #mammablogg #mage #barn #sol

 • Sykkeltur og eggjakt for familien Kokkelimonke  I dag føler jeg meg som en hakket mer velfungerende og tilstedeværende mor enn i går. Dagen ble sparket i gang med en tur på rema for å fylle på med øl, grillpølser, engangsgriller og snacks nok til å komme oss gjennom resten av påsken. Etterpå ble det sykkeltur på ungene med oss "voksne" heseblesende og brølende litt for mange meter bak, før en koselig grill- og dingle-i-tre-pause på "stranden". Så lenge solen skinte og det ikke blåste så mye var det faktisk direkte varmt! Gleder meg veldig til det enda finere været vi er lovet neste uke. Når det ikke er fri lenger selvsagt. 


  "Voksne" ja...

  Når vi kom hjem hadde påskeharen vært her og laget til rebus til småttasene. Påskeharen hadde tydeligvis undervurdert dem en liten smule og ble ganske overasket over hvor fort de løste oppgavene. Jakten var dermed over på en, to og toogenhalv.


  Jakten er i gang


  Men var fort over..

  Vi ikke noe særlig på tradisjonsmat av noe slag (bortsett fra pinnekjøtt på julaften sjølvsagt), så mens alle andre spiser påskemat blir det biff og bakte poteter i denne stuen i kveld. Hipp hurra!

   

   #gravid #mage #mamma #mammablogg #grilling #tur #barn # påske #egg #fri #kos #sol

 • God morgen og påskeaften  I dag skal vi jammen bruke dagen bedre enn vi gjorde i går. Jenteskatten oppdaget til slutt at å leke utendørs ikke var hverken farlig, traumatisk eller skrekkelig på noen måte, og hadde en fin dag med to venninner. Selvfølgelig etter å ha satt på trappen i protest, i hvert fall i tre kvarter. Så løsnet det, og jeg så henne kun til middag. Sånn bortsett fra at vi fikk grillet, fikk ikke vi voksne så mye ut av dagen. Selv om man kanskje skulle tro at en hel dag uten å måtte gå på jobb, uten noe krangling eller sutring fra ungene (bortsett fra det store må-jeg-leke-ute???-traumet til jentekrapylet) og å bare kunne ligge på sofaen og se på tv og slappe av burde være drømmen, så føltes det ikke helt sånn.

  Så I DAG, i dag skal vi finne på noe kjekt. Som min turelskende kjære så i går "i morgen er jo heldigvis kjøpesentrene åpne igjen". Dobbeltsukk! I natt drømte han forresten visstnok at jeg tattoverte på meg Clas Ohlson på et veldig synlig sted. Om det var i pannen, eller hvor, fikk jeg ikke spurt om får han sluknet igjen, så det får vi ta senere, men sååå mye har han savnet åpne butikker. Evt trodd at jeg har savnet det. Clas Ohlson faktisk.  Ha en fin dag, og bruk den godt i finværet alle sammen :)

   

  #mamma #mammablogg #påskeaften #påske #sol #fri

 • Langfredag uten innhold  Klokken har rukket å bli en del og jeg har enda ikke funnet ut hva vi skal bruke denne dagen til. Været er alt for fint til å sitte inne en hel fridag. Jentetrollet fikk besøk på døren og ble rasende av beskjeden om at det er så fint vær at de kunne leke ute. Er ikke det noe man sier til barna sine lenger? I min egen tid som trollunge ble vi titt og ofte beordret til å holde oss utendørs, men når jeg nå ga samme beskjeden til min egen lille jenteknott reagerte hun som om jeg ba henne smøre seg inn med avføring. Burde helt sikkert vært en god mor og plassert dem i et mørkt rom med hvert sitt nettbrett.  Neeej, hva skal vi finne pååååå i dag???

   

  #påske #påskeferie #mamma #mammablogg #sol 

 • Påsketapaslunsj med magegjengen  I dag har jeg vært på tapaslunsj med en jentegjeng hvor 3 av 6 var gravide og en hadde med seg sin 3 mnd gamle baby. Det ble det en god del babysnakk av. Det gikk i navnevalg, morkake, delte magemuskler og hvor barnefar burde ha hodet sitt under fødselen. Sånn i etterkant kan man jo spørre seg hvor festlig dette egentlig var for de to som var der uten mage og baby. Skjer ganske ofte at jeg snakker og snakker, for så å forlate en forsamling og plutselig tenke "hmh.. de andre kom kanskje ikke til ordet nei.. det var muligens ikke så hensynsfullt". Huff!

  Jeg synes det var en veldig koselig lunsj, og at tiden fløy, så får vi håpe at alle synes det. Var i hvert fall veldig masse god mat.

  Til kvelden får vi besøk av et vennepar vi ikke har sett på lenge. Påsken viser så langt potensiale til å bli veldig, veldig fin.

   

  #gravid #magebilde #mamma #mammablogg #tapas #lunsj #påske #fri #kos

 • Nytt design - jammen på tide  Etter at jeg begynte å blogge igjen, har jeg bare latt det gamle og ganske triste designet mitt stå som det var. Men fire år er gått siden jeg knotet det sammen, og det var vel på høy tid med noe nytt. Så i går fikk jeg altså ikke blogget noe særlig, og grunnen til det var at jeg satt i bokstavelig talt timesvis og styrte noe voldsomt med dette designet. I og med at jeg er rimelig tilbakestående når det kommer til disse kodene og alt man må kunne for å lage seg et design, har jeg lusket inn til http://inaanjuta.blogg.no/ og plukket et av de fine gratisdesignene hennes. Har rotet litt i det, med de begrensede evnene jeg besitter, for å få det enda litt mer sånn jeg selv ville ha det. Er i grunn rimelig fornøyd. Litt smårusk som jeg skal prøve å fikse på, for har tydeligvis ødelagt litt av ferdigdesignet når jeg skulle ha inn mine egne greier, men akkurat nå gidder jeg virkelig ikke mer. For ja, i tillegg til å bruke halve kvelden i går på det her, har jeg jammen satt med det siden jeg sto opp og.

  Så nå min kjære Lenniebassesnuskelusk, skal du slippe å se det store hodet mitt gjemt bak den enda større pc-skjemen min mens jeg banner, okker og stønner fordi jeg ikke får det som jeg vil. Nå får det verra som det er (sånn ca). Han er en nå en god klump med rar hele han. At jeg bruker tid på selve bloggingen er helt ok, men når det er designet jeg sitter og knoter med er det visstnok fæle greier. Opplagt fordi jeg er så teknisk overlegen.. Kremt ;)

  Ellers så vi filmen "This is 40" i går. Den var passe underholdende, med masse typisk mannkrasjdame-humor som alle kan kjenne seg igjen i. Så sånn bortsett fra at alle filmer hvor Megan Fox tar av seg klærne ødelegger mitt ønske om å leve, pluss at jeg sovnet på slutten av filmen (skjer oftere enn at jeg faktisk seg slutten, så var ikke filmen sin feil), så var det en ganske vellykket filmkveld. Lennie fikk øl, så han var glad han og.

  Skjønne, rare særingen min <3

   

  #blogg #design #filmkveld #bilde #kjærlighet #hverdag

 • Folk uten høydeskrekk  Wræææl! Blir kvalm bare av å se på!
  Det er en mann ja, ikke en fugl.. Folk er nå rett og slett bare skrudd sammen litt forskjellig! Noen dingler i toppen av forskrekkelig høye master, noen blir svimmel av å stå på en kjøkkenstol. Sukk!

   

  #høyde #modig #høydeskrekk #skummelt

 • Mareritt for store og små  Mareritt er ikke kjekt for noen. Har det endel selv, og da gjerne så realistiske at jeg kan bli liggende i sengen i noen sekunder etter at jeg har våknet, helt overbevist om at det har skjedd på ordentlig. Flere ganger har jeg våknet med en sånn ekkel "dagenderpå-følelse", du vet den følelsen når gårsdagens forferdelige handlinger og flauser slår ned i hodet på deg i det du våkner. Men så har alt kun vært en drøm, og jeg har hverken forviklet meg inn i et drapsnettverk, satt fyr på noen sin bolig ved et uhell, ei heller blir jeg og familien min forfulgt på noe vis.

  Når man rekker å være så overbevist om at det faktisk har skjedd, er følelsen av lettelse når man innser at det bare er ufrivillig fantasi, helt vanvittig befriende. Da er det verre for småttinger som får skrekken i kroppen og våkner direkte vettskremt. To netter på rad nå har lillefrøken kommet tassende opp trappen i rasende fart, lettere hikstende i stemmen, og uten spor av lettelsen jeg selv kjenner når jeg våkner og får tenkt meg om etter et mareritt. Hun er redd enda hun, og trenger å få sove med mamma. Det er klart hun får. Så blir det ikke mer søvn på meg den natten, for selv om det er aldri så koselig å ligge der, tett inntil det lille vidunderet mitt, så kan jeg ta rennefart og drite i å få sove når vi ligger så trangt.

  Men sånn er nå engang livet. Er ikke mange månedene til magetrollet spretter ut av hatten, og da blir nattesøvn mest sansynlig et fremmedord uansett. Jeg kjenner meg sånn igjen fra jeg selv var liten. Hvertfall natt til i går, når hun fortvilet kunne fortelle at hun hadde drømt at en klassevenninne som var blitt voksen i drømmen, kom og tvang meg til å flytte ut. Var det noe jeg hadde evig tilbakevendene mareritt om da jeg selv var liten, var det å bli skilt fra, eller forlatt, av moren min på noe vis. Den hyppigste av drømmene husker jeg fremdeles til hver minste detalj; moren min, broren min og jeg var ute å gikk tur. Jeg så en tomflaske jeg ville plukke opp, men da jeg rørte ved den, stivnet kroppen min helt så jeg ikke kunne bevege meg. Og da, da kom det en krokodille. Moren og broren min måtte bare løpe og redde seg selv, mens jeg sto der, helt frossen, mens krokodillen målbevisst stabbet mot meg.

  Et annet barndomsmareritt som har brent seg fast, er moren og broren min (igjen ja, faren min hadde reisejobb og var ikke så sykt ofte hjemme uansett ;) ) som vinket til meg fra et helikopter som ble fjernere og fjernere, mens jeg selv sto alene igjen på en brygge. Nå høres det muligens ut som om moren min var en tulleruskete heksemor, som ga meg grunn til å tro at hun skulle forlate meg, men det var hun altså ikke i det hele tatt. Jeg var nok bare veldig mammajente, akkurat som skattejenten min er.

  Så nå krysser jeg fingrene for en natt med bare fine drømmer, for liten og for stor.

   

   

   

   

   

   

   
   #mamma #mammablogg #barn #sove #drømme #mareritt

 • Uke 22 + 1  I dag er det nok en fin dag i Bergen, og jeg feirer 22 + 1 uker på vei. Setter ikke i gang med noe voldsom svangerskapsoppdatering, da alt stort sett er likt som i forrige uke. Han spreller enda litt mer og jeg har sikkert lagt på meg enda litt mer (har heldigvis ikke badevekt hjemme). Vi er ikke nærmere noe navn og har ikke skaffet noe mer barneutstyr. Har ikke letet etter skruene til babysengen en gang, men satser hardt på at de på magisk vis dukker opp når vi minst venter det. Eneste som kanskje er verdt å nevne, og som i grunn er litt traumatisk, er at mye tyder på at ryggen min ikke gidder å være med på høye hæler lenger.

  Forresten har jeg fått strekkmerker på puppene. Men så hadde jeg ikke det likevel, det var bare spraytanen som hadde begynt å skalle av. Så da puster vi lettet ut og fortsetter med iherdig banking i bordet, spytting over skulder, kasting av salt og ofring av jomfruer. Neida.. kanskje ikke det siste hvertfall... (bør kanskje vurdere å slutte å tulle med dette etterhvert, før det plutselig skjer! Strekkmerkene altså, ikke jomfruofringen..)  Myhy, skjeletryne

   

  #gravid #mage #magebilde #mamma #mammablogg #hverdag #svangerskap

 • Besteste dagen :)  Dagen i dag ble bare helt utrolig fin! Småkrapylene har oppført seg eksemplarisk og kranglet minimalt, til og med muffinslagingen gikk som en lek, med blide barn som fant seg i å gjøre annenhver ting. Ikke engang når gutteknotten fikk ta i FIRE skjeer bakekakao, rett etter at søsteren kun hadde tatt i to skjeer bakepulver, ble det bråk. Helt utrolig!
  Så spiste vi lunsj hjemme, ungene under bordet med fatene på nederste trinnet på tripp-trapp-stolene, før vi pakket muffins, jordbær, kakao og pepsi max i sekken og kom oss avgårde. Jammen overasket de ikke sin gamle mor igjen, med full energi, løping i bratte oppoverbakker, smil og null sutring, selv om det var langt å gå.


  Etter middag, som etter månedsvis med gnål fra meg endelig inneholdt søtpotet, og det uten at noen spydde, dro vi på besøk til svigermor. Hun står visstnok bak en god majoritet av de daglige sidevisningene av denne bloggen, så; Hei svigermor <3 ;)

  Nuh skal mannelusken og meg se film på sengen og fortrenge at det er jobbedag i morgen.

  #mammablogg #mamma #tur #barn #bilder #sol #påske #påskefri #kos #muffins #glede

 • Favorittfrokosten  I dag har jeg og rompetrollene fri! Utrolig deilig! Vi sto likevel opp sammen med mannetrollet og leverte han på jobb, så vi kunne få ha bilen. Så dro vi hjem å spiste frokost. Dekket på bordet, tente stearinlys, og koste oss stort. Jeg liker i grunn ikke noe pålegg (bortsett fra hvitost, som jeg elsker, men stort sett forbyr meg selv), og noe av det beste jeg vet er havregrøt. Men det må være cottage cheese og sukkerfritt syltetøy på! Havre (enten knekkebrød eller gryn), cottage cheese og sukkerfritt syltetøy kunne nok fått meg alene gjennom livet tror jeg. Det er i hvertfall det jeg spiser definitivt mest av. Bortsett fra pizza og smågodt.

  Så kan man stille seg spørsmålet; hva er vitsen med sukkerfritt syltetøy og sunn mat, når man likevel stapper i seg smågodt og pizza på nærmest daglig basis? Stilte meg selv tilsvarende spørsmål når det kom gedigne mennesker inn på bakeriet jeg jobbet på i gamle dager og bestilte 15 skoleboller og en Cola LIGHT.. Ja, nå blir du nok slank med Cola lighten din... Hvertfall, tenk om jeg hadde spist smågodt, pizza OG syltetøy med sukker og feite loffskiver med hvitost. Tenk DA!!

   

  Nammenammenamme!

  Etter frokosten tok jeg meg en rask dusj i spraytan, for å unngå å skremme mennesker jeg treffer på min vei med min hysterisk gjennomsiktige hud. Nuh skal vi lage muffins som vi skal ha med oss på tur (til ungene asså, kremthost).

   

  #sunn #frokost #mat #havre #selvbedrag #påskefri #påske

 • Hatt det fint i helgen og  Siden dagen i dag aldri tok seg noe særlig opp, men ble en lang, kjip, dag med ingenting, skriver jeg heller litt mer om gårsdagen, som i grunn var en veldig trivelig dag.

  På kvelden laget vi hjemmelaget pizza (pizza igjen ja.. etter at mannetrollet erklærte seg drittlei taco, er det liksom bare pizza igjen på kosematlisten vår) og så på boksing på Nordic Fight Night på Viasat 4. Var masse rare kamper med overaskende utfall. Normalt sett er synet av mennene i de letteste vektklassene, som er halvparten av meg både i høyde og vekt, daskende løs på hverandre, det rareste. I går var det masse annet å måpe over også. Geipen ble kanskje ekstra lang når resultatet av stakkars Evensens comeback-kamp ble ropt opp. For en vanvittig skuffelse det må ha vært for den tilsynelatende sympatiske fyren med den gnagende dialekten (huff, ikke meningen å fornærme noen, men forbinder den dialekten med en utrolig ubehagelig samtale med en utrolig ubehagelig fyr). 


  Blide tryner sist gang jeg fikk være med å se oppstyret live. Er nå enda litt kjekkere.

  Ellers fikk jeg jo en stor pose babyklær levert i går. Var akkurat så koselig å gå gjennom som jeg hadde sett for meg. Så da satt jeg her på stuegulvet, med tårer i øynene og klappet på de ubegripelig små plaggene som snart skal romme et helt nytt familiemedlem. Tenk at om bare noen måneder er vi fem. Eller femogtredve hvis vi regner med akvariefiskene. 


  Går det an å være så lite og skjønt?? Nå er lysten til å komme i gang med litt babyhanding for alvor meldt seg, (handling av ting til baby altså, ikke baby, den lager vi selv) og det er kanskje på tide.

   

  #lørdag #boksing #pizza #babyklær #gravid #mamma #mammablogg

 • Sutresøndag  Så langt har har ikke denne dagen vært så mye å skryte av og det blir neppe dette innlegget heller. Hvis man ikke er så glad i sutring bør man kanskje revurdere å lese det i det hele tatt. Dagen begynte på utrolig fissent vis ved at jeg måtte gå rett fra sengen til å kommunisere med et menneske som evner å suge all livsglede og energi ut av meg. Det er ikke alltid sånn, og det er i grunn rart at det i det hele tatt er sånn noen ganger, da personen egentlig er rimelig ubetydelig for meg. Men likevel, noen ganger, som i dag, er et minimum av kommunikasjon med denne personen nok til å ødelegge en hel dag. 

  Når jeg plutselig fikk stikkende vondter nederst i magen nådde selvmedlidenheten nye høyder, så nå sitter jeg her:

  Og alt tyder vel i grunn på at resten av dagen kommer til å utspille seg på ca samme måte.

  Heldigvis har vi fri i morgen også, og det er til og med meldt fint vær. Hadde jeg ikke hatt dette i bakhodet hadde det vært enda mer deprimerende å sløse vekk søndagen på denne måten. I dag er bare alt galt. Er ikke ofte jeg sitter en søndag og gleder meg til mandag.

   


  #søndag #lei #vondt

 • BH-trøbbel  I dag har jeg gjort noe fantastisk! Endelig har jeg fått dratt meg avgårde å kjøpt passelige bher. Hvorfor i alle dager kan de ikke bare selge bher det faktisk går an å gå med på HM og Cubus? Hvorfor må man valfarte langt og lengre enn lang til pittesmå butikklokaler med tre forskjellige bh-modeller og butikkdamer som følger etter deg inn i prøverommet? Neida nei, skal være veldig glad for den snille damen som kom å spurte fint om hun kunne få måle meg, for så å ta fra meg alle bhen jeg selv hadde funnet, og heller gikk å fant riktig størrelse til meg med en gang. Sparte meg og min motvillige, ukomfortable mannestøtte for en ganske en god porsjon tid og frustrasjon.
  Så nå har jeg endelig fått meg bher som ikke bidrar til å gjøre meg sur og grinete. Stropper som ikke lager røde veibaner i skuldrene mine og cuper som ikke skubber alt opp og ut, så jeg må holde puppene fast med hendene hvis jeg av en eller annen grunn må forflytte meg selv i litt over gjennomsnittlig tempo. Hipp hurra for passelige bher.

  Så det var den spennende historien. Nå er vi hjemme igjen, og jeg venter spent på at en venninne skal komme med nydelige små guttebabyplagg jeg skal få arve til magetrollet. Gleder meg til å se gjennom de pittesmå plaggene. Husker det som første skikkelige sånn "dette skjer faktisk-øyeblikk" i de to tidligere graviditetene. At det faktisk, helt på ordentlig, snart skal dukke opp (kremt) et lite, vakkert menneskebarn, som er ditt eget lille mirakel, og som skal ha på seg klærne du sitter med i hånden. Det er rett og slett bare spesielt.

  #mammablogg #mamma #gravid #mage #bh #babyklær

 • Bergensvær og sånn  Trollklumpen min var stort sett voldsomt flink hos tannlegen i går. Hilste tøft på tannpleieren, gliste frydfullt når han fikk kjøre tannlegestol og gapte høyt. Bare to ting gadd han ikke være med på. Det ene var tannpleierens ønske om at han skulle lukke munnen og svelge godt. Nei, det kunne han ikke! Bare fordi at nei! Det var også fullstendig uaktuelt at hun skulle få blåse på tennene hans med blåsedingsen for å tørke dem. Hun fikk ikke blåse på tennene og ikke på huden på hånden. Hun kunne blåse på buksen hans og på seg selv, men det var det. Han fikk premie likevel.

  Såååå stas å skulle få kjøre buss! Så lenge busstoppet har tak....

   

  Da vi var ferdig hos tannlegen skulle vi ta buss til barnehagen, og da var dagen ferdig å være hyggelig. Busstoppet utenfor tannlegen var en stang med et skilt på, og det både blåste og regnet i alle vinkler og retninger. Og bussen kom ALDRI. Kollektivtransport er nok mest sansynlig den tingen i livet mitt som skaper mest irritasjon og sinne i meg. Nesten hvertfall.....

   

  Sååå fornøyd med å ha stått ute i 20 min, minst, i pissregn og ventet på bussen.. Var våt gjennom jakken og inn på genseren.. wrææl!

  Etter jobb plukket jeg med meg nydelige Marie som er på besøk i Bergen over helgen. Marie og jeg ble kjent da jeg gikk i tredje klasse på barneskolen, og hun var en liten snottunge. Selv om det i perioder har gått år uten at vi i det hele tatt har snakket sammen, og hvertfall ikke fått truffes, så er vi fremdeles friendz 4ever lizzm.

   

   

  (Har tatt fjernkontrollen som gissel i håp om å få se paradise hotel.. det funket ikke.)

   

   

   

   

  #mammablogg #mamma #barn #venner #hverdag #regn

 • Tørketrommelkommunikasjon  Fremdeles strålende fornøyd med turinnsatsen min her om dagen, fant jeg i går ut at jeg rett og slett skulle komme meg ut å jogge. Hadde funnet meg en stort sett flat løype og regnet med at det skulle gå bra. Det gikk litt så som så. Hadde kledd meg for dårlig, og i tillegg til å bli kald, fikk jeg ganske snart sykt vondt i kondisen. Men det verste var en del av kroppen som aldri før har vært til nevneverdig plage under trening. Blæren! Den ble ganske sint etter bare noen stakkars meter. Antar magegullet med tilbehør brukte den som trampoline når jeg løp. Ble litt bedre når jeg byttet over til å gå fort, men da ble jeg kald. Klarte å holde meg tre runder i løypen min (den var ikke særlig lang, bare så det er nevnt), men så måtte jeg kaste meg i bilen. Har vel opplevd treningsøkter som er avsluttet med mer mestringsfølelse enn den i går ja.

  Så når jeg kommer hjem da, står det en ivrig liten gutt, forkledd som voksen mann, og tripper på toppen av trappen. "Jeg klarte å kommunisert med tørketrommelen" proklamerer Lennie stolt. "Du er veldig flink, men jeg må sykt tisse" sier jeg. "Det måtte den også" sier Lennie. Så om ikke jeg fikk så mye ut av løpeturen, så resulterte hvertfall mitt fravær fra hjemmet til at min snart 29 år gamle mann lærte seg tørketrommelspråket, og nå ikke lenger trenger skru den av når den piper fordi den vil tømmes for vann. Det er jo flott!

  Nå skal meg og minstegullet snart avgårde til tannlegen før han skal i barnehagen og jeg skal på jobb. Ha en ypperlig dag :)  #mammablogg #gravid #hverdag
   

 • Jeg utleverer barna mine  Muligens. I noens øyne. Selv har jeg alltid følt at jeg har et ganske fornuftig forhold til dette med eksponering av mine nydelige, rampete smårotter. Men så i det siste har det plutselig dukket opp en ekkel tanke i hodet mitt. Føler jeg feil? Er jeg egentlig faktisk med i gjengen som henger ut sine håpefulle til spott og spe, og manglende jobbtilbud i voksen alder?

  Første gang jeg tenkte denne tanken var da jeg leste et blogginnlegg (mulig det var en avisartikkel, husker jammen ikke helt) om dette grusomme fenomenet der foreldre poster videoer av sine små som hyler uhemmet av artige årsaker. For eksempel fordi tallerkene deres var rød og de ville den skulle være blå (dette var ikke med altså, bare et eksempel for de som ikke har sett det, så ikke noen tror det er snakk om videoer av barn som gråter fordi det faktisk er synd på dem). Jeg har sett disse videoene. Jeg lo høyt! Og linket til min kjære, så han og kunne kjenne igjen oppførselen fra våre små, og le høyt han også.

  Hadde jeg hatt en sånn video av en av mine egne, kunne jeg også fint ha funnet på å poste den. Nå har jeg ikke det, men istedenfor har jeg skrevet lengre utbroderinger om trassanfallene til begge to, både på facebook og på en tidligere blogg. På bloggen var det mest jenten min sine frustrende, men småfestlige, hverdagsklikk som ble offentliggjort. For eksempel den gangen hun ble heelt hysterisk fordi de nye skoene hennes ble skitten på UNDERSIDEN av sålen når hun gikk på plenen. Eller den gangen hun ble rasende fordi hun ikke fikk fylle dukkevognen sin med skitne, svære steiner, og helt ut av det blå fortalte en forbipasserende eldre dame at hun skrek fordi mamma ville "ta" henne. Det var stas!

  Det er ikke lenge siden det var guttekrapylet sin tur å få monsterklikkebygen sin publisert på facebook. Her er posten jeg lot alle mine bekjente på facebook få lese om mitt vakre guttebarn: Nettopp kommet hjem etter tidenes trassutfordring på Oasen. Ironisk tusen takk til minsten, som etter å ha blitt nektet å gå baklengs på rullebåndet bare nektet å gå i det hele tatt, men heller krøp på knærne gjennom en hel handletur på kiwi og så gjennom hele Oasen, mens han skrålte så høyt han kunne. Også ironisk tusen takk til den utrolig nedlatende damen på kiwi som informerte om at jeg "virkelig ikke kunne la barnet mitt sitte der å skrike". Ærlig og oppriktig tusen takk til damen vi traff på vei til bilen som smilte medlident til meg, så på trollungen og sa "jeg har en sånn hjemme".

  Såh, det er ikke filmer, men rimelig detaljert likevel. Men kommer dette på noe vis til å plage småknottene oppgjennom livet? For det første tviler jeg på at de noen gang kommer til å se spor av disse frustrerte utropene til ho mor. Og gjør de det, så er jeg rimelig sterk, både i håp og tro, om at jeg innen det har klart å oppdra ungene mine til ungdom/voksne med såpass selvironi og humor på egne veier at de utelukkende kommer til å synes det er morsomt. Noe av det morsomste jeg visste da jeg var yngre var min egen mamma sine historier om meg. Enten om den gangen jeg fikk med meg lillebroren min og klippet i stykker alt garnet hun hadde kjøpt for å strikke gensere til oss. Eller den gangen jeg var rasende for et eller annet, hun kom inn i stuen, og der sto jeg å skulte på henne med den dyre vasen hennes i hendene. "Du setter fra deg den vasen" sa hun i følge historien. Jeg svarte med å kaste den i gulvet så hardt jeg kunne, så glassbitene fløy veggimellom. Eeeeeller historien om den gangen jeg ble så sint at jeg rev opp en skapdør på kjøkkenet og satt tennene i den. Bitemerkene var fremdeles synlig da vi flyttet noen år senere.

  Dette har jeg alltid synes var morsomt å høre. Dette er sånn barn gjør. Alle barn! Og ikke på noe tidspunkt i oppveksten min har jeg synes disse historiene var pinlig. Det er ikke hverken rart, flaut eller unormalt at barn trasser. Litt voksnere mennesker derimot bør vite bedre. Selv om jeg har satt aldri så stor pris på historiene fra da jeg var barn, er jeg veldig glad for at mine foresatte aldri har publisert historien (offentlig hvertfall, den er vel sikkert fortalt venner og bekjente når jeg ikke var tilstede) om den gang jeg ble sendt på rommet i tolv-tretten årsalderen. Jeg hadde sko på rommet jeg, og hoppet ut gjennom viduet jeg. Men lur far hadde jeg og, han sto klar på utsiden av vinduet og slepte sin hysteriske, hylende "tween" med seg inn igjen. Flaut! Denne historien kan virke som en avsporing, men poenget er at det er en gedigen forskjell på å utlevere en ung voksen/voksen sin upassende oppførsel, i forhold til et barn. Barn har nå engang lov å være ganske upassende.

  Når det kommer til bilder av våre små, har jeg meninger om det også, og jeg vil bare si litt om det og, selv om denne teksten er blitt i overkant lang. Her må det jo kunne gå an å bruke hodet. Legger man ut fine bilder av sine vakre små, i flatterende situasjoner og med klærene på, så er det etter min mening, langt innafor hva som må være greit. Å la ungen gå i badedrakt på stranden er strengt talt mye mer risikabelt, og hvor hysterisk skal vi bli? De aller fleste bloggere er relativt anonym, selv om de publiserer fornavn og bilder. Jeg skriver ikke en gang fornavn på mine. Det er snakk om ganske mange tilfeldigheter som må klaffe for at de selv, skolekamerater, fremtidige kollegaer/arbeidsgivere, eller andre, skal snuble over bloggen min. Og om de gjøre det, hva så? Lar trollungene mine seg i fremtiden plage av at det finnes bilder av deres nydelige små barnefjes på internett, så vil nettopp det bekymre meg mye mer enn selve bildene.


  Er så stolt av mine vakre nydeligheter at jeg egentlig helst vil MALE hele internett med dem!

 • Les mer i arkivet Mai 2014 April 2014 Mars 2014

  birgitteogsjefene

  Lykkelig, men til tider latterlig kortluntet mor/unge fra solskinnsbyen;) Er rastløs og smålat og har hatt som mål og utrydde all uakseptabel bussoppførsel, ELLER ta lappen (helst det siste). Nå er lappen i boks, men jammen må jeg busse endel likevel.Trollungene mine er rampete, uoppdragne og dessuten grenseløst vakre og hysterisk talentfulle. Jeg bor med en mann, som ikke vil bli kalt mannen min før vi har giftet oss, og som heter Lennie (døpt Lennie ja, ikke forkortet for noe som helst). Man kan bruke ord som snill, klok og brukanes når man skal beskrive Lennie, men som regel velger man spydig. Så det var oss, litt sånn på spissen :)

  Kategorier


  Blogg

  Arkiv


  Mai 2014 April 2014 Mars 2014 August 2010 Juli 2010

  Siste innlegg


  Irritasjonsmoment i hverdagen Glimt fra dagen så langt Gravidepåkledning Prinsippfasthetens pris Hyl! Monstergebiss på badet! Bolla og de vakre på strandtur Bergen Maraton - neste år da.. Bylørdag i Bergen Graviditet og solarium Fredagslykke

  Lenker


  blogg.no Få din egen blogg!

  Design


  bilde Ina Anjuta bilde

  Annonse


  hits