birgitteogsjefene -

Fire ble fem <3Da jeg gikk gravid hendte det at jeg fikk spørsmål om jeg skulle fortsett å blogge når magetrollet var født. "Ja, det skal jeg vel.." svarte jeg. Et ganske snodig svar i grunn, siden jeg har vært hjemme med nyklekket verdensborger to ganger tidligere (men kanskje ikke mer snodig enn at jeg hadde med rettetang i fødebagen, selv om jeg har reiset hjem fra føden med håret i en eneste stor floke to ganger før også).

De nesten seks årene det er siden sist jeg hadde pittelite menneske, har tydeligvis gjort sitt for å slette opplevelsen fra hukommelsen min. Jeg husket ikke boblen man lever i den første tiden. Når hjernen og sjelen er så full i bomull at det kun er plass til tanker og følelser som omhandler den lille, og storesøsken man for alt i verden ikke vil skal føle seg tilsidesatt. Når tåken foran netthinnen kun så vidt lar deg skimte de glade ansiktene til familie og venner. Når alt annet i verden virker fullstendig likegyldig. Da skjenkes ikke bloggen en tanke.

Så, etter en stund, letter tåken og man vurdere å åpne en nettavis. Bomullen i hodet trekker seg sammen til vekten av flere ukers søvnunderskudd og lager plass til tanker som "hm.. hvor lenge er det egentlig siden jeg har drukket vin nå". I det man rekker å tenke "blogg ja..." har knotten utviklet seg til en selskapssyk liten skapning, som krever kontinuerlig underholdning når han er våken, og madrass med puls når han skal sove.

Så sånn er det. Vi har det vidunderlig fint med det nye familiemedlemmet vårt, og det er ingen grusomheter som er skyld i bloggtørken. Jeg har bare tre barn flere enn jeg hadde trodd jeg skulle ha før fylte tretti, og en prioritering som ikke er så bloggvennlig, enn så lenge. Så får vi se :)


 

#mammablogg #nyfødt #baby #barn #familie #lykke #kjærlighet

 • Uke 38  Nøyaktig en uke siden sist jeg blogget og svangerskapet har sneglet seg inn i sin forhåpentligvis nest siste uke (etter min plan, bortsett fra om han vil komme før, da trenger vi ikke følge min plan). Jeg er helt grenseløst dårlig på å oppdatere bloggen om dagen, men er for trøtt og full av selvmedlidenhet til å ha noe særlig blogglyst. Går bare å venter på at magetrollet skal bestemme seg for å beære oss med sitt nærvær. Nå har jeg ikke lyst å knipe ham i føttene gjennom magen min lenger, nå vil jeg kile rett på de små nydelige babytotillene.

  I natt var jeg sikker på at jeg hadde rier. Det kom regelmessig, med ca 10 min mellomrom, og selv om det ikke var supervondt, kjente jeg det godt både nederst i magen og bak i ryggen. Skuffelsen var gedigen da jeg plutselig våknet av vekkerklokken i dag tidlig, uten vondt og uten baby.

  Uken som har gått siden sist, har i grunn vært stas og. Først ble jeg overasket ut av mitt gode skinn på torsdag, da jeg trodde jeg skulle på rolig besøk hos en venninne. I det jeg kom opp trappen og inn i stuen så jeg en utrolig rar blanding av mennesker, som kun hadde til felles at de er mine venninner, og ikke nødvendigvis kjenner hun vi var hos så voldsomt godt. Det ble nødvendig å rope "baby shower" for at jeg skulle ta tegningen, og da det gikk opp for meg hva som foregikk ble jeg så satt ut at jeg nesten kjeftet. Så glad at jeg kjeftet, jepp, det går tydeligvis an.

  Stas nr. 2 denne uken er at mamman min endelig er kommet hjem til Bergen for godt, etter fire år i USA. Det er bare kjempehipphurra og så utrolig godt for en mammadalt som meg, og perfekt her jeg går og venter på lillegutt sin ankomst.

  Så sånn alt i alt, så har jeg vel ikke så mye å syte over, bare jeg klarer styre min egen utålmodighet :)

   

  #mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #graviditet #babyshower #mandag #familie #venner

 • Magen og meg uke 37  Termin - 20 august 2014

  På vei - 37 uker

  Uker igjen - 3 til termin, sånn ca.. Kortere til fødsel. Håper jeg ;)

  Trimester - tredje

  Neste kontroll - Dagen før termin, håper den aldri blir noe av :)

  Kjønn - Gutteknott

  Navn - Navnet er så og si bestemt. Kommer antageligvis ikke på bloggen med tanke på at jeg aldri bruker navn på storesøster og storebror.

  Utålmodig - Grenseløst og voldsomt!

  Nye innkjøp - Siden sist er alt kommet på plass. Stellebordet kom i hus i dag, så da mangler vi ikkeno. Tror jeg.

  Utstyr så langt - Alt (bortsett fra det man ikke tenker på før man sitter med ungen i armene og tenker "nå skulle jeg hatt en .............."

  Strekkmerker - Hyl, ikke noe enda *bank i bordet tremillioner ganger* (nei, kjære, søte skjebne, dette var INGEN utfordring, bare ta med deg strekkmerkeren og gå å legg deg igjen)

  Vektøkning 16 kg. Grynt! Var på kontroll i dag og hadde lagt på meg et helt kilo siden forrige kontroll for 2 små, stakkers uker siden......

  Hevelser og vann i kroppen - Hovner motbydelig opp i føttene på kveldstid i varmen.

  Aktivitet - Mye. Men har gått fra spark til romstering.

  Tungt - Ja. Varmen hjelper ikke på. Ei heller rimelig strenge kynnere. Å måtte reise seg er alvorlig irriterende

  Kynnere - Jepps

  Hodet festet - Mjææ, kontrollen i dag var hos lege, og han var usikker, men mente babyens hodet lå langt nede i hvert fall.

  Barnerom - Alt er på plass av seng og stashj, men han får ikke noe eget rom helt med det første.

  Matkick - Alt, egentlig. Har lyst å spise luften i kjelleren.

  Plager - Trøtt, sliten, varm, halsbrann, bekkenplager, kynnere, kløe. Jepps! Alt er gale ;)

  Humør - Hyperhormonell og trollete

  Sykehusbagen - Sånn ca klar, noe må jeg klare å kaste nedi før vi drar fra heimen

  Høygravid - Jah!

  Tanker om fødselen - Føler selv at jeg har sluppet ganske lett unna ved de to fødslene jeg har gått igjenom før. Altså, det var jo hverken godt eller komfortabelt, og jeg både skrek og grein og gnålte og sutret, og synes fryktelig synd på meg selv mens det pågikk. Men når jeg hører om andre sine fødsler, så sier jeg meg ganske godt fornøyd likevel. Så nå er jeg litt redd for at jeg virkelig skal få det igjen med tredjemann, og at alt jeg har sluppet unna tidligere skal skje på en gang. Samtidig våger jeg litt å håpe at denne skal gå like fint som de to andre :)

   


  Uke 22 og uke 37


  


 • Langlørdag  Har jo ikke akkurat vært kaldere i dag. Har rett og slett ikke orket noe. Derfor har jeg naturligvis ikke noe som helst å blogge om. Ikke det at man bare kan blogge om ting man har gjort, man kan jo blogge om ting man har tenkt på og. Men jeg har faktisk ikke tenkt på noe som helst. Tenker jo stort sett uansett bare på baby, babyutstyr og fødsel. Men ikke det en gang har jeg tenkt noe særlig på i dag.

  Hadde på et punkt veldig lyst å legge meg på gulvet, men det viste seg jo sist jeg prøvde det at det kanskje er en lyst som bør ignoreres. Så derfor har jeg lagt på sengen ca i hele dag, oppå dynen selvfølgelig.


  Akkurat der ja, som på bildet. Bare at smilet er falskt, og bare for bildet sin skyld. Egentlig er jeg i helt hysterisk dårlig humør i dag, antageligvis pga blandingen trykkende varme, lite søvn i natt og gravidehormoner. Dette er naturligvis ikke tidenes beste kombinasjon med min kjæres spydige, sarkastiske og småfrekke natur. "Du liker meg virkelig ikke i dag" sa han nettopp. At grunnen til denne påstanden er at jeg svarer spydig og sarkastisk tilbake er visstnok ikke dobbeltmoralsk i det hele tatt.

  Sukk! Som tidligere nevnt hadde jeg ikke så mye å komme med i dag, men nå har jeg i hvert fall gitt livstegn fra meg til de som måtte ha interesse for det.

  #mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #varme #ubehag #lørdag #helg #sur #lei

 • Varme og annen terror  Nå skal jeg si noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle si. Noe som egentlig er ganske fælt. JEG VIL IKKE HA MER AV DENNE VARMEN! Jeg som blir beskyldt for å være verdens største frysepinn, for å være kald i Egypt i Juli,  og som blir sutrete når noen åpner vinduet mens resten av festen sitter å svetter. Jeg GLEDER meg til neste uke, når det er meldt 15 grader og regn. Sånn! Nå er det sagt. Jeg skammer meg, men det er nå en gang sannheten.

  Å sove om natten er ikke lenger gjennomførbart, og mitt fra før av noe trege tenkeredskap sliter alvorlig med å gjøre noe som helst nytte for seg på dagtid. I forgårs fant jeg ut at jeg ikke orket å sitte i sofaen. Jeg orket ikke ligge i den heller. Så jeg la meg på gulvet. Tre kvarter senere kvakk jeg til av stemmen til mannetrollet "sover du?". "Kremt" sa jeg, og gikk i speilet for å se om jeg hadde avtrykk etter gulvteppet i ansiktet.

  Det eneste stedet jeg liker meg om dagen er i garasjen under blokken. Der er det så kjølig og fantastisk, dessuten lukter det så himmelsk godt der. Dette med lukten er jeg veldig spent på om kanskje er en gravidegreie, en pica, siden jeg aldri har bodd her ugravid, og det i grunn virker litt underlig å glede seg til å komme ned i garasjen så man begjærlig kan trekke inn lukten av den.


  Beste stedet på jord!

  I dag skulle jeg å treffe en venninne jeg ikke har sett på en evighet i byn. Har gledet meg litt ekstra siden Tall Ships Races er i Bergen om dagen. Så viser det seg at hele Norge er terrortruet, og nå tørr jeg ikke dra til noe sentrum med forventet oppsamling av hundredetusener av mennesker.

  Justispolitisk talsmann i Høyre, Anders B. Werp, sier at vi må bevare roen og fortsette som før. At dette ikke må få styre hverdagen. Jeg vet han har rett. Som 20 åring hadde jeg nok nektet å la meg kontrollere av sinnsyke menneskers trusler, og rast av gårde til byn, planer eller ikke planer, bare på trass. Som 29 år gammel snart trebarnsmor, sendte jeg melding til venninnen min og spurte om vi kunne treffes et annet sted. Så nå skal vi treffes på et senter utenfor Bergen. Plutselig slo det meg at siden alt politi er i sentrum og passer på de høye skipene, så hadde jo et avsidesliggende, passe stort kjøpesenter egentlig vært et ypperlig terrormål.

  Tror jeg går å setter meg i garasjen.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #varme #pica #Bergen

 • Søndagsrastløs  God morgen verden! Eller god morgen, er jo en slags stund siden vi sto opp, men sov veldig lenge i dag. Det var faktisk ganske godt etter gammelt. I går kveld ble jeg angrepet av den mest aggressive halsbrannen jeg har vært med på i mine tre graviditeter. Om det var kebaben vi spiste tidligere på dagen, eller de FIRE nystekte skillingsbollene fra Ikea jeg trøkket oppå der igjen, rekene (loffskivene med majones) jeg spiste om kvelden, eller de tre friskisene jeg spiste til dessert vet jeg jammen ikke. Antageligvis var det kanskje mest den samlede, gedigne, mengden mat jeg presset ned i den allerede moste magesekken min. Tror ikke vi gjør det flere ganger.

  På tross av brann i både hals og ører (ja, jeg svir i ørene når jeg har halsbrann, er det virkelig bare meg?) ble det en bra natt, og nå har jeg lyst å gjøre noe koselig i sommervarmen. Noe som er kjekt og utendørs, men som ikke krever at jeg må gå noe særlig. Ungene er ikke hjemme, og mannetrollet hater strand. Akkurat nå sitter han å fikler med en teknisk duppedings han har kjøpt seg, og jeg mistenker alvorlig at det er det han har tenkt å bruke denne dagen til. Det må han jo for så vidt få lov til, men sofasøndag frister meg lite.


  Jeg vil uuuuuuuuuuuuuuut i solen........

  #mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #svangerskapsplager #søvn #søndag #sol #rastløs

 • Å få ting på plass  Jada, neida, sånn nå om dagen går det i klargjøring til babyklumpen vår, som ikke er så forferdelig langt unna å melde sin ankomst. Eller, litt forferdelig lenge føles jo de ca 4 ukene som gjenstår til termin, spesielt etter at de ribbeinsmosende kynnerne nå er her for å gjøre de siste ukene av graviditeten ekstra lange.

  I dag har vi vært å kjøpt nytt understell til vognen, etter at vi noe overaskende oppdaget at det gamle var utslitt, forfalt og ikke hadde noe særlig lyst å leve lenger. Etter det hadde vi oss en tur til Ikea for å kjøpe stellebord til å ha ved siden av den fantastiske bleiebøtten, men som vanlig hadde de ikke det vi skulle ha og det ble bomtur. Begynner å bli skremmende lenge siden jeg faktisk har funnet det jeg skulle ha på Ikea. Skulle nesten tro jeg bare liker 40 minutter i bil og evig trasking gjennom gedigne varehus, og gjør det for festlighetens skyld. De får det heldigvis inn igjen senest på torsdag, så da får vi ta oss enda en tur.

  Nå sitter mannetrollet mitt å prøver å overbevise meg om at "Ut i vår hage" er morsomt, sånn passelig småfrustrert over at jeg med min vanligvis åndsvake humor, ikke klarer å la meg helt rive med. Ler høyt innimellom, men altså...

  I kveld skal vi spise reker og kose oss. Eller, Lennie skal spise reker. Jeg skal spise loff med majones og dill. Og kaaanskje en reke eller to.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #høygravid #svangerskap #babyutstyr #barnevogn #stellebord #ikea #lørdag #helg #humor #kos #sommer

 • Finne på nå da?  I dag har jeg vært svimmel og småkvalm siden jeg sto opp. Nå begynner det heldigvis å komme seg, og jeg har kravlet meg ut av sengen.

  Så hva skal jeg finne på nå montro?  Nei, si det..........................................

   

  #mamma #mammablogg #gravid #svimmel #svangerskap #torsdag #husarbeid

   

 • Den mystiske bleiebøtten  Her på søndag hadde vi som sagt besøk av et vennepar som også venter barn. Noen dager tidligere hadde de vært på babyshop og fått tilbud om en gratis bleiebøtte til sin ventede førstefødte . "Sant det er tull Birgitte" sa frua i forholdet i påvente av støtte fra veldig erfarne 2-barnsmormeg. "Ja!!!" sa jeg. Ikke bare for å være støttende, men fordi jeg helt ærlig har alvorlige motforestillinger mot bleiebøtter, uten å ha hatt det til noen av de to ungene jeg allerede har kommet meg gjennom bleiealderen med.

  "Vi tar ikke med oss søppel hjem" hadde vært min venninnes sjarmerende respons på butikkdamens generøse tilbud. Og det er det jeg føler bleiebøtter er. Søppel de lurer med oss, for å få oss til å kjøpe overpriset plastikk til å ha inni de. Eneste face to face erfaring jeg har med bleiebøtte er fra småbarnsavdelingen ungene gikk på i barnehagen, og det var et traumatisk møte. Jeg husker den som både motbydelig og stinkende. Muligens fordi den ble brukt til 13 unger istedenfor 1.

  I går var det meg og min kjæres tur å stå i kassen på babyshop og forholde oss til den vanskelige problemstillingen. Gratis bleiebøtte, eller ikke gratis bleiebøtte. I motsetning til min overorganiserte venninne og hennes like overorganiserte, men litt mer godtroende mann, er vi ikke helt fremmed for å ta vare på søppel. I hvert fall ikke jeg, som anklages med jevne mellomrom for å være en hamstrer. Så da min kjære kom frem til at han faktisk kunne tenke seg å teste fenomenet bleiebøtte, ble han erklært midlertidig sjef og bleiebøtten ble vår.

  Da den blide butikkdamen, som antageligvis ikke hadde barn selv, strålende kunne fortelle at den var heeelt luktfri, slapp det likevel ut et høylytt og lite strålende "LØGN" fra meg. Stakkars damer. Her har de fått i oppgave å være snill og dele ut noe gratis, også blir de anklaget både for å være både løgnere og for å pakke på folk søppel. Satser på det er bitterhet som kommer med alderdommen og at de får litt hyggeligere reaksjoner fra yngre, mer naive, kommende mødre. De som aldri har luktet på en bleiebøtte før.
  #mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #bleier #bleiebøtte #babyshop #babyutstyr

 • Vokser til - både store og små  I går var det stilt fra meg fordi hele dagen rett og slett fordi det ikke fantes tid til å sitte seg ned å blogge. Kusinen til trollungene hadde overnattet, og i det hun ble hentet raste vi avgårde for å treffe morfar som tok oss med på landet. Han har to landsteder et stykke utenfor Bergen, et hvor jeg har vært masse som barn, og et som er mest et lite skur nede ved sjøen hvor jeg aldri har vært før. Vi var innom begge for å se at de fremdeles sto, noe som faktisk ikke var helt en selvfølge. Skuret ved sjøen trenger i hver fall en alvorlig innsats for å være mulig å bruke, men jammen var det idyllisk der.


  Som dere kan se, er det rimelig lenge siden sist vi var der...


  "Prinsessesengen" jeg selv sov i som liten


  Sted nr. 2 har som sagt noe behov for litt kjærlighet før det kan brukes


  Men det ligger fryktelig fint til.

  På kvelden fikk vi koselig besøk av et vennepar som også er gravide. Man oppdager plutselig at ting har endret seg litt de siste årene når samtalene dreier seg om hagelandskap, urinprøver, fødsel og fødeplass samt nødvendigheten for å reise til Island for å få badet sammen. Kanskje på tide å slutte å bli sjokkert over at man ikke lenger kvalifiserer til å få kjøpt ungdomsbillett hos Norwegian.

   

  #mammablogg #mamma #gravid #søndag #landet #landtur #sjø #hytte #sol #sommer #kos #barn

 • Dagstur til syden  Ganske fornøyd med å bare være hjemme i Bergen andre uken av ferien gitt. Hadde jeg vært på en steindyr sydentur akkurat nå, og sett på værmeldingen hvordan vi har det her hjemme, hadde jeg faktisk blitt en liten smule grinete inni meg.

  I dag har vi vært på stranden igjen. Lukten av ungenes solkrem, sammen med temperaturen og det faktum at byens fremmedspråklige befolkning utgjør en ganske betydelig del av strandbrukerne, gjør at man ikke trengte anstrenge seg så veldig hardt for å lure seg selv til å tro at man befinner seg et sted på klodens sydligere del. Og det kun en kort svipp i bil unna egen bolig.

  Dagens obligatoriske grillmåltid er gjennomført, og ungene som har besøk av kusinen leker høylytt i bassenget på terrassen, på tross av beskjed om at det kun var ok at de badet nå hvis de kunne gjøre det litt rolig og uten så mye skråling. Som om det skulle være mulig. Selvbedrag på høyt nivå.

  Når været er så bra som nå finnes det virkelig ikke bedre steder å være enn hjemme.  #gravid #mammablogg #mamma #ferie #sommer #sol #strand #barn #glede

 • Høygravid - grenseløst lei!!  I dag er jeg altså 34 + 4 og dermed høygravid. Dette er jo en slags milepæl,  men det gjør meg i grunn mest sur og grinete,  da jeg strengt talt føler meg mest fødeklar og har gjort det en god stund. Denne følelsen har ikke akkurat blitt forminsket av to netter med minimalt med søvn.

  Kvelden før natt til i går, este føttene mine opp til skikkelige hobbitføtter (minus håret heldigvis). Positive følger av dette var at føttene mine plutselig så mye mindre ut (noe en jente med str 39 i sko alltid setter pris på), fordi de på magisk vis ikke lenger var særlig mye lengre enn de var bred. Dessuten var det stas å bevege dem frem og tilbake, da de sammen med mine gravidelubne legger og ankler, så ut som om de tilhørte noen andre. Se, haha,  jeg kan styre den lubne hobbiten sine føtter!! Ånei, de var visst mine.. Du, så festlig! Ulempen var at det var sykt plagsomt og gjore det klin umulig å sove. 

  I går kveld, etter en dag i svime og påminnelse fra svigermor om at føtter som hovner skal legges høyt, rigget jeg meg til i sofaen med føttene opp etter veggen og kunne med glede konstaterer at det funket noenlunde brillefint. Men så, i det hodet traff puten for leggetid, begynte jeg å klø. Ikke bare sånn litt, men noe så sinnsykt, opp etter begge beina. Har vært plaget med ufarlig svangerskapskløe i begge de tidligere graviditetene, og nå var vi i gang igjen. Når føttene samtidig este opp igjen fordi planen min om å ha de på en høy pute i sengen utgikk da det å ligge stille var umulig pga kløen, halsbrannen slo til for fullt ooog bekkenet gjorde vondt i alle liggestillinger, kjente jeg at nåh, nåååå er jeg ferdig med å gidde å være gravid.

   

  Med to små små som har ferie fra skole og sfo og 30 grader i skyggen, nytter det likevel ikke å ta igjen forsømt søvn på dagtid. Her er det opp og ut! 

  #mamma #mammablogg #svangerskap #gravid #høygravid #lei #søvnmangel #irriterende #sol #sommer #ferie #strand #bade #bikini

 • Husker du paraplyen, begynner det ikke å regne  Spesielt ikke hvis den er av type gedigen. Du får bare kose deg med å drasse rundt på den en hel dag, ufrivillig poke folk med den på butikken, bruke den som en gåstokk du ikke trenger og glemme den på bussen,  uten at det blir det minste behov for den. Solbriller har motsatt effekt. Ligger de igjen i skuffen hjemme, stråler solen. Husker du dem, men lar paraplybeistet ligge, kan du takke deg selv der du trasker rundt i pøsregn mens solbrillene holder veskerusket ditt med selskap.

  For så typisk er bare noen ting. Så, i det jeg innså at jeg kom til å være høygravid, sleten og lettere overvektig akkurat i de månedene man har minst lyst å være høygravid, sleten og lettere overvektig, satt jeg i gang med å love folk en sinnsykt bra sommer. I fjor, da jeg hadde vært superflink med både kosthold og trening og var på grensen til å kunne sitte i bikinitopp uten å føle behov for å dra meg selv irritert i magevalken, var det selvfølgelig ikke mye vær å kaste klærne i. I år derimot, følte jeg meg trygg på at resten av landet kom til å kunne sprade rundt med sine smekre kropper i sommervarmen,  akkurat i det jeg selv nådde elefantstadiet av graviditeten. For så typisk er bare noen ting.

  Så i går, to dager før jeg når de magiske 34 + 4 og kan smykke meg med tittelen høygravid, ja hva gir dere meg godtfolk, da blir det varmerekord i Bergen by. Sikkert i store deler av resten av landet også. I følge min siste sjekk på yr.no skal vi få beholde finværet så langt øye og langtidsvarselet kan se. 

  Så hvis du lurer på hvem du kan takke for at du har syden i din egen hage om dagen, så er det altså meg.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #sommer #sol #varme #vær

 • Forholdsutvikling..  I gamle dager da jeg og min kjære fantemann var unge og nyforelsket, hadde han flatterende bilder av meg som bakgrunnsbilde på pcen sin. Så kom hverdagen, årene gikk, og en stund hadde han et lite tiltalende bilde av meg hvor jeg holder på å le meg i hjel, som han påsto var hans eneste påminnelse om at jeg evner å være blid og glad. Det siste året har hele jeg vært byttet ut til fordel for hans nå sunkne skute, fra den gang den var flytedyktig og fylt til randen med hans berusede kamerater. Så i dag var dagen jeg endelig skulle få tilbake min rettmessige plass som hans bakgrunnsbilde. Så kan man jo spørre seg hvilket svimlende vakre bilde som gjorde at han ble så fylt med overveldende romantiske følelser for sin grasiøse, nydelige sylfideforlovede, at jeg fikk denne ærefylte plassen tilbake?

  Dette:

  Så koblet han pcen til tven så det ble blåst opp over tusenvis av tommer, humret og sa "jeg gleder meg til vi får besøk".

  Til mitt svake forsvar så går jeg altså inn for å spise på en overdreven lite tiltrekkende måte, fordi han med en 5 årings iver bevisst skulle plage meg med å ta bilder av meg mens jeg spiste. Jeg lover.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #sommer #sol #grilling #forhold #kjærlighet #romantikk #kjærlighet #kjærester #forfall

 • Lever i beste velgående (sånn ca)  Ja, nå er det skammelig lenge siden det har skjedd noe særlig på denne bloggen. Om det er starten på nok en undergang for dens betydning og oppgave som min hobby får den som lever se, men jeg tror ikke det. Første forklaring på stillheten er at livet som fulltidssykemeldt bekkenkrøpling inspirerer helt forferdelig lite. Men hovedårsaken til bloggtørken foregående uke er denne:  Vi har vært en uke på Sørlandet. Både for å besøke farfaren min, og for noen dager i dyreparken. I forbindelse med dyreparkenbesøket bodde vi i Abra Havn. Dette var en helt fantastisk opplevelse for både store og små, og anbefales på det varmeste til alle med barn i riktig alder. Eller mann i riktig alder. Lennie foreslo at vi tar bryllupsreisen der. Tror faktisk ikke at han tullet.

  I dag har vi vært å besøkt svigerinnen min på sykehuset. Hun har fått keisersnittet ut sin nydelige vakre jenteskatt. At det går an å være så grenseløst liten og nydelig.. Nå er jeg enda mer utålmodig etter å få treffe vår lille gutteprins. Som min alltid taktfulle svoger kunne spørre: "er det ikke enda kjipere for deg å være gravid nå når det bare er deg igjen?" JO DET ER DET! 6 uker igjen til termin.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #ferie #sommer #sommerferie #sørlandet #dyreparken #sabeltann #vakre #barn

   

   

 • Du vet  Du vet når du trodde noe skulle bli mye bedre, men det blir akkurat som det som var.

  Du vet når den ene tingen som skulle endre alt, ikke endrer noen ting.

  Du vet når glitterlimet drysser, og kun blank, meningsløs lim henger igjen.

  Du vet når du lurer på om du kanskje ønsker deg for mye.

  Du vet når du innser at det er du som må endre dine forventinger til verden, fordi verden ikke kommer til å endre seg for deg.

  Du vet når du resignerer, men resignasjonen gjør deg kvalm og panisk.

  Du vet når håpløsheten overmanner deg, samtidig som rastløsheten river.

  Du vet når noe i deg gjør så vondt at du ikke kan puste normalt.

  Du vet når du ikke vet hva som er galt, men det er så galt at det raser rundt inni deg, med en sånn kraft at du blir redd.

  Du vet når redningen ikke var der du trodde, og du kun kan redde deg selv, men så kan du ikke.

 • Uke 31  Blitt mye syktbarn-blogging i det siste, men har nå hatt all min fokus på den lille jenteskatten.

  Sånn ellers er vi kommet godt ut i uke 31 i graviditeten, og jeg har, forhåpentligvis midlertidig (visstnok litt naiv jeg), gitt opp å dra meg på jobb. Når man trenger stol i dusjen fordi det er for vondt å stå oppreist, bør det kanskje ringe noen bjeller.

  Akkurat nå sitter jeg med skrekkblandet fryd å ser på fødeavdelingen på FEM. Bare litt mer enn åtte uker til termin. Gruer meg selvfølgelig grenseløst til selve fødselen, men sånn bortsett fra det gleder jeg meg mer enn det egentlig er mulig å sette ord på. Både til å bli ferdig med denne graviditeten som jeg aldri har klart å bli helt venn med, men mest av alt til å endelig få treffe den lille gutten vår, og få siste biten i familiepuslespillet vårt på plass.

  #mamma #mammablogg #svangerskap #gravid #fødsel

 • Nå kan gulljenten spise og mor blogge ;)  Da har det vært stille fra denne kanten en stund. Sist jeg blogget var mandag, og allerede før det hadde jeg fått kommentarer på at bloggingen min har fisnet litt hen.

  Innlegget på mandag ble postet mens vi satt på barneklinikken og ventet på å komme inn til ultralyd for å se hva som foregikk i prinsessen sin hals som forhindret henne fra å svelge mat. Undersøkelsen viste at en rimelig stor bit av en pølse satt bom fast nedi spiserøret. Mors håp om å slippe narkose og gastroskopi ble dermed knust rimelig hardt og brutalt. Snuppseliten ble plassert i en seng, fikk lagt veneflon så hun fikk i seg væske, og så var det bare å vente. Hun sov mye, men var våken innimellom, og ikke høy i hatten, sulten og sliten som hun var. Hadde nok vært rimelig utilpass jeg og, etter tre dager med mat fast i halsen og ingen mulighet til å svelge.

  Timene gikk, og det ble sen kveld før det ble ledig operasjonssal. Prinsessen var redd og fortvilet, men ene sykepleieren lot henne spille på telefonen hennes helt til øynene gikk i kryss og hun sovnet. Helt utrolig snilt var det, og hun reddet nok lillefrøkenen veldig fra sin egen nervøsitet. Morgenen etter våknet en forventningsfull liten jenteskatt, veeeldig klar for frokost. Den skled rett ned der den skulle, og gullungen vår var endelig seg selv igjen.


  Flinkeste, tøffe, storelille jenterkrapylet mitt <3 <3

   

  #mamma #mammablogg #barn #nydelig #vakker #flink #sykehus #øsofagusatresi #dysfagi

   

 • Tilbake på Barneklinikken  Ganske andre tilstander her en mandag enn søndag, med fulle venterom og avdelinger. Bare det å finne parkeringsplass tok meg 25 minutter sirkulering, desperat på utkikk etter folk som skulle dra.

  På avdelingen var alle rommene fulle så vi er hensatt til venting i gang. Snupsejenten slipper foreløpig gastroskopi, og skal heller til ultralyd hvor de bruker en væske til å se hvor problemet i spiserøret befinner seg. Det var stor lettelse for mor, som har gruet seg grenseløst til å først overvære innsettelse av veneflon på sin rasende og vettskremte lille dragefrøken, for så å se henne i narkose i en sykehusseng. Utrolig lite hyggelig er det!

  Tuppeliten selv ble litt skuffet over at ikke mer drastiske tiltak iverksettes. I morgen vil hun på skolen, og all utsettelse som lukter enda en dag på sykehuset er lite velkommen.  Nå har snupseliten sovnet på fanget mitt, ti minutter før vi må gå ned til undersøken selvfølgelig, men kvekker til hver gang lillebror i magen sparker.  At hun ikke har sovnet tidligere, når vi er på dag 3 fullstendig uten annen næring enn sjokolademelk er mer enn hva jeg kan forstå. 

  #mamma #mammablogg #barn #vakker #syk #sykehus #øsofagusatresi #dysfagi #trøtt #jente #sover

 • Sykehussøndag med prinsessen  På fredag skulle lillefrøkenplongs få være med på hyttetur med en klassevennine for første gang. Gleden og spenningen var på grensen til uutholdelig der vi sendte henne avgårde. Det ble rimelig bråstopp på hyttegleden da jenteskatten vår satt hot dog fast i halsen, og vi fikk oss en tur/retur reise Bergen-Austevoll for å plukke prinsessen med oss hjem. 

  Jeg har tidligere fortalt om "feilkoblingen" i halsen hennes her på bloggen, det innlegget kan spesielt interesserte lese her: http://birgitteogsjefene.blogg.no/1400074945_14052014.html (fikk ikke til kobling på mobilbloggen).

   Lørdagen gikk uten at hun fikk i seg noe mat, og når frokosten i dag heller ikke kom seg ned i magen var nok nok, og vi dro på sykehuset.

  Så her sitter vi nå da. Jenteknotten har lepjet i seg sjokolademelk som er eneste hun klarer å svelge. Gastroskopi blir visst ikke mulig før i morgen. Det er tatt prøver for å sjekke om hun trenger intravenøs næring. Jeg håper intenst på å få dra hjem på permisjon til i morgen,  mens pasienten selv mener vi har det så koselig her, at vi fint kan bli. Får se hvor lenge den instillingen varer hvis hun må få intravenøs næring...
  #mamma #mammablogg #barn #syk #sykehus #prinsesse #gullunge #øsofagusatresi #kjedelig

 • 30 uker! HURRA!  30+4 for å være nøyaktig! Kunne med andre ord spart meg for å gnåle om svangerskapsuker frem til jeg når 31 på mandag, men 30 har liksom vært en slags milepæl for meg, så derfor jubler vi i dag. Dessuten prøver jeg å spare dere for nok et innlegg fylt med svulmende selvmedlidenhet og utelukkende negativitet.

  Etter å ha vært sengeliggende i mer eller mindre hele går etter jobb, er jeg hjemme i dag. Har helt spydårlig samvittighet for jobben, men det er heller ikke riktig å ødelegge seg selv i samvittighetens navn, sånn når alt kommer til alt. Har fått time hos kiropraktor senere i dag, så det store håper nå er at det er et knekk og så er alt i orden igjen ;)

  Men tilbake til tema, svangerskapsoppdatering. Orker ikke fylle ut den der oppdateringsgreien, ting er som de pleier, jeg er bare lenger på vei, har større mage og har "vondtere" i rygg/bekken. Tar fremdeles for gitt at jeg har god tid på meg til å få orden på klær og babyutstyr, så har ikke skjedd så mye fremgang der. Kan faktisk skryte av å eie litt mer babyklær da, helt uten egeninnsats. Skal vise og skrive mer om det en annen gang.

  Bildet under viser første magebildet jeg postet på bloggen i uke 21 til venstre, og nå nesten 10 uker senere til høyre. Har est en del, både i ene og andre retningen gitt.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #svangerskapsoppdatering #hjemme

 • Revisjon av snopelov  På jobb i dag, hengende over kopimaskinen, gikk noe plutselig opp for meg. Denne snopeloven jeg gnåler om både her og der, som går ut på at jeg ikke får spise snop av noe slag før etter fødselen, den er i grunn ikke helt god. Etter fødselen?? Hva er det for slags dumskap? Etter fødselen skal jeg jo hvertfall ikke spise snop, da skal jo kvapsearmene og disselårene liksom vekk igjen. Altså ikke et videre passende tidspunkt å slippe løs flere måneders undertrykt smågodtbehov.

  Under fødselen derimot, da er ALT lov. Så da er regelen herved omskrevet; ikke noe snop før fødselen er i gang! Dette vil igjen si at den første tingen som skal være med i den berømte fødebagen er planlagt; smågodt!

  Dersom jeg er riktig heldig kan det jo hende dette fører til at jeg forbinder smågodt med smerte og overstadig ubehag og aldri får lyst på det igjen; to fluer i en smekk!


  "MIN IS" sa bolla!

  #mamma #mammablogg #gravid #graviditet #svangerskap #fødsel #snop #is #kos

 • Gravid bitch  Den siste uken har humøret mitt vært langt i fra på topp. Litt på grunn av stresset med flyttingen selvfølgelig, men ikke bare. Mye fordi det helsikkes bekkenet mitt skaper seg vrang, og på toppen av trøtthet, kroppslig forfall og fratatt rett til et glass vin, har revet vekk siste snev av følelsen av å være et menneske og ikke bare en rugemaskin. Plutselig er hele jeg gravid, og bare gravid. Nå er det ikke bare kontrollen over størrelsen på egen kropp jeg har mistet, noe som er ille nok i seg selv for meg, men kontrollen over egen kropps evne til å bevege seg. Å måtte bevege seg i et tempo verdig en rullatorbruker og måtte avstå fra å løfte alt som veier mer enn en fliseklemme. Å gå fra å ha følt meg helt ok, til å plutselig bli kontrollert av en verkende kroppsdel. Det suger, og jeg tåler det helt sinnsykt dårlig!

  I går spurte min stakkars kjære femten ganger om jeg var sur eller lei meg eller deprimert eller det var noe galt eller jeg var sint på ham. Til slutt tilsto jeg at det var nok på grunn av graviditeten at jeg var litt vanskelig om dagen, og at det var en viss fare for at jeg kanskje ikke kom til å være en blomst de siste månedene frem mot termin. Jeg måtte jo tilstå og gi ham en slags årsak, så han ikke skulle tro at dette er sånn jeg har tenkt å være resten av livet.

  Samtidig har jeg med den tilståelsen gravd min egen grav. Jeg har nå frasagt meg retten til å bli sett på som et fornuftig, oppegående, tenkende menneske for i hvert fall de neste to månedene. Reaksjonene mine er ikke meg, det er graviditeten. Jeg er bare hormonell. Ikke bare har jeg muligens gjort meg selv en avgjørende bjørnetjeneste, jeg har også servert min kjære tidenes beste "slippe ut av fengsel gratis" kort. Uansett hva slags tullskap han måtte finne på, som måtte gjøre meg sur/provosert/lei/sint/fortvilet/trist/irritert, så er det ikke han som har gjort noe galt, det er meg som overreagerer. Fordi jeg er gravid. Og hormonell. En gravid bich.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #graviditet #svangerskap #følelser #psyke #helse

   

   

   

 • Først natt i leiligheten  Da var vi nok på plass i leiligheten til å kunne sove her. Internetten er ikke på plass enda, og av en eller annen grunn er dekningen på telefonen helt ubrukelig, så mobilnett er også en utfordring å komme seg på. Føler jeg er tilbake på jenterommet i 1999 (jaiks) her jeg sitter og holder telefonen så høyt jeg bare klarer for å få flest mulig dekningsstreker.

  Nå er ungene lagt og vi ser Brækhuskampen. Lurer veldig på hvem den ene nordmannen som sitter rett ved en mikrofon og brøler er. Lennie sitt forslag er Charter Svein.
  #mamma #mammablogg #flytting #barn #familie #brækhus #boksing #internett

 • Tidsklemma  Den berømte tidsklemma har festet sitt klamme grep rundt våre paniske halser. Uken vi har hatt til barnefri flytting er over og våre to vakre skatter kommer snart brasende inn døren. Jeg har savnet de så ubegripelig, samtidig som vi har hatt så mye å gjøre at dagen bare har forsvunnet. Nå når de kommer hjem igjen gjør det naturligvis noe med effektivitetsnivået på flyttingen. Det blir nok muligens litt slunken blogging i helgen for nå må nok gamlemor prioritere så ikke klemma kveler helt.  Hei og hopp og nydelig lørdag til alle!

   

  #mamma #mammablogg #barn #glede #flytting #savn #travel #tidsklemma #lørdag #helg

 • Den store gulvdagen  Endelig er det fredag igjen. Denne uken har egentlig gått ganske fort selv om den har vært passelig bedriten. Har vært tett program hver eneste dag. Skjønner ikke hvordan folk klarer flytte på en dag eller to. Krever muligens en evne til forberedelse og planlegging som aldri ble utdelt meg. Har flere venninner som helt opplagt har fått dobbel dose, sikker på at det er en av dem som har sneket til seg min også.

  Men vi kommer lenger og lenger for hver dag. I dag er den store bytte-gulv-i-gangen-dagen, juhu! Planen var egentlig at manneskatten skulle legge gulv mens jeg skulle klappe kontinuerlig og fortelle ham hvor flink han er både på innpust og utpust, men mulig jeg prøver å finne noe litt mer produktivt å gjøre på.   

  Ha en vakker fredag fintfolk 

  #mamma #mammablogg #flytte #hverdag #fredag #helg #travel #planer 

 • Flytting og viljestyrke  Nå begynner det å bli rimelig tomt og trist rundt oss i heimen, veggene er tomme og alt plukk og pynt er pakket og kjørt vekk. Kjøkkenet er tømt også, så nå slipper vi å lage skikkelig mat resten av uken, hurra!

  Vel ferdig med flyttingen for i dag skulle vi bare en liten tur innom butikken, da søtsuget plutselig slo innover meg. Egentlig ville ikke Lennie ha meg med i butikken i det hele tatt, fordi jeg går så sakte og han ville hjem, men jeg krevde å få være med for jeg SKULLE ha noe godt!

  Men så har jeg jo lovet, både her på bloggen, til alle rundt meg, og ikke minst til meg selv, at jeg ikke skal innta en eneste sjokolade (eller annet snop for den saks skyld) før fødselen, og at boller, kaker og is kun er tillatt ved spesielle anledninger. Tanker som "Lennie sladrer ikke til noen selv om jeg sprekker bare i dag og spiser litt smågodt" og "det er jo en slags spesiell anledning, det er jo spesielt å være midt i flyttekaoset" raste gjennom hodet mitt, der jeg nesten uten å merke det selv peilet meg retning mot kanelgiflene. Klarte med et nødskrik å vri kroppen min mot fruktavdelingen, plukket med meg jordbær og blåbær, og stormet i sneglefart mot kassen. Puh.

  Nå ligger alle bærene pent i kjøleskapet. Hadde i grunn ikke lyst på bær.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #flytting #mat #søtsyk #sjokolade #boller #søtt #sunn #bær

 • Forventninger og skuffelse  Skuffelse styres av forventninger.

  Har man høye forventninger til noe, blir falhøyden tilsvarende stor. Selv er jeg nok litt sånn "bedre å forvente det verste, for så å bli positivt overasket, enn å forvente det beste å bli negativt overasket". Om dette nødvendigvis er en super innstilling kan jo diskuteres, og spesielt mine nærmeste kan nok bli litt lei overdrevne dommedagsprofetier og svartmaling, og kanskje ønske seg en noe mer positiv Birgitte.

  Selv om min holdning kanskje ikke er den ideelle, synes jeg uansett at den er bedre enn å dra det for langt i motsatt retning, som en del mennesker faktisk gjør etter mitt skjønn. For eksempel Kåre. Kåre er kjempende kunstner. Han har helt siden han var liten drømt om en karriere innen kunsten, og brenner lidenskapelig for dette. Det er det mange andre som gjør også, og Kåre har nok ikke valg seg den enkleste, mest velasfalterte stien på karrierelivets landevei.

  Kåre er mye frustret, og synes som regel livet er ganske urettferdig. For en tid tilbake hadde Kåre et kjempeutbrudd på Facebook om hvor grusomt det var med alle disse utlendingene som fikk penger kastet etter seg av NAV, mens han selv, en kjempende, ung, norsk, kunstner, ikke fikk en krone. Kåre ville nemlig ikke ta seg en vanlig jobb ved siden av kunsten. Han ville leve av det han elsket, og synes dette burde vært finansiert av NAV frem til han selv slo igjenom og andre frivillig betalte for kunsten hans. Når NAV ikke ropte hurra og kastet penger etter ham, men derimot snurpet pengesekken stramt igjen og nektet ham en krone, ble Kåre både lei seg, nedfor og sint.

  For meg er dette uforståelig. For Kåre er reaksjonen hans helt naturlig. Jeg tenker noen ganger at Kåre er et preimeeksempel på noe jeg leste en artikkel om for en tid tilbake. Vi blir fortalt hjemmenifra at vi kan bli akkurat det vi vil i verden, bare vi kjemper nok for det og jobber hardt. Så sendes vi av gårde, med skyhøye forventninger både til oss selv og hva verden har å tilby. Så kommer skuffelsen.

  Alle kan ikke bli det de vil. Noen mangler personlige egenskaper for å lykkes i enkelte yrker mens andre yrker er overmettet, og man trenger mer flaks for å lykkes i de enn å vinne i Lotto. "Ja, lille Per, du kan vinne i Lotto når du blir stor, bare du ønsker det sterkt nok." Sier vi dette ofte nok til lille Per, blir skuffelsen gedigen når han blir voksen og ikke vinner i Lotto.

  Jeg mener ikke at man skal være hverken negativ eller uten tro på seg selv, men neagtivitet og realisme er ikke det samme. Har man urealistiske forventninger til livet, egne evner og andre menneskers plikt/ønske om å tilfredstille våre behov og ønsker, blir man skuffet. Gang på gang.

  Jeg er positiv på min egen måte, jeg forventer som regel ikke mye, og blir sykt glad for ganske lite.

   

  #meninger #positiv #forventninger #negativ #skuffelse #glede #barn #smil #tanker #mamma #mammablogg

   

 • Mageantrekk  Ok, dette er ikke i dag. I dag har jeg skittent hår i hestehale, utvasket singlet med dressinggris på magen og maskaradryss i ansiktet. Men det har jeg ikke tenkt å vise dere... Noen som har sett denne på facebook?

  Man kan vel muligens kjenne seg en smule igjen. Litt selektiv i hva vi viser av oss selv i sosiale medier, både på facebook, blogg og i div andre bildedelingstjenester dere mer trendy benytter, er vi jo nesten alle sammen.

  I dag har vi vært enda en tur på Ikea uten å kjøpe en møkk. At det går an. MEN, vi har kjøpt gulv, og jeg er så happy happy for det! Synes gulvet i gangen i "nye" leiligheten er så stygt at jeg nesten griner. Lennie, som er den som må legge det nye gulvet, synes det som er fra før er helt greit. Heldigvis ble det nytt likevel. Som han sa "når kjærringen er glad...." Heldigvis pleier han egentlig ikke kalle meg kjærring heller. Føler meg i grunn gammel nok som det er.

  Litt mindre fornøyd var han med at jeg "tvang" han til å kjøre rimelig langt ut i skauen fordi jeg hadde funnet to små fine englebilder til en femtilapp på finn.no som jeg ville ha. Vi har litt forskjellig syn på både hva som er fint, og om ting er søppel eller skatter.

  Nå skal jeg vaske håret mens Lennie ser på en bonde kaste høy i et vann på NRK 1.

   

  #mamma #mammablogg #gravid #antrekk #gravideantrekk #bilder #dele #blomster #flytte #hverdag #tirsdag #kveld

   

 • Syt igjen - snart august  Ååååhr, skulle nesten bare avstått fra å blogge, så forstyrrende lite givende har jeg å komme med om dagen. Hjernen kretser bare rundt flyttingen og leiligheten vi skal inn i. Hva skal pakkes hvordan, hva skal skaffes, hva skal gjøres evt ikke gjøres i leiligheten. Plager meg også hinsides at ryggen min gjør meg mer og mer ubrukelig og passiv i det hele. 

  I går følte jeg meg seriøst som en pleiepasient der jeg vraltet i snegletempo bak min kjære, mer krøp opp trappene enn gikk, og måtte hente meg puter å sitteligge i sengen fordi det var så vondt å ligge helt flatt. Det stresser meg å være sånn. Både i forhold til jobben og ønske om å bidra til prosessen som foregår i heimen om dagen. Ubrukelighetsnivået er som regel høyt nok både her og der sånn til vanlig, så at det nå når nye høyder er lite stas.


  SYYYYYYT! Stakkars mannetrollet mitt. "Jeg gleder meg til du ikke er gravid lenger" sa han i går, etter at jeg brukte 20 min på å komme meg de fem metrene fra rema til bilen "og til å aldri høre ordet bekken igjen".

   

  #mamma #mammablogg #gravid #flytting #flytte #stress #tirsdag #hverdag #jobb

 • Les mer i arkivet Desember 2014 August 2014 Juli 2014

  birgitteogsjefene

  Lykkelig, men til tider latterlig kortluntet mor/unge fra solskinnsbyen;) Er rastløs og smålat og har hatt som mål og utrydde all uakseptabel bussoppførsel, ELLER ta lappen (helst det siste). Nå er lappen i boks, men jammen må jeg busse endel likevel.Trollungene mine er rampete, uoppdragne og dessuten grenseløst vakre og hysterisk talentfulle. Jeg bor med en mann, som ikke vil bli kalt mannen min før vi har giftet oss, og som heter Lennie (døpt Lennie ja, ikke forkortet for noe som helst). Man kan bruke ord som snill, klok og brukanes når man skal beskrive Lennie, men som regel velger man spydig. Så det var oss, litt sånn på spissen :)

  Kategorier


  Blogg

  Arkiv


  Desember 2014 August 2014 Juli 2014 Juni 2014 Mai 2014 April 2014 Mars 2014 August 2010 Juli 2010

  Siste innlegg


  Fire ble fem <3 Uke 38 Magen og meg uke 37 Langlørdag Varme og annen terror Søndagsrastløs Å få ting på plass Finne på nå da? Den mystiske bleiebøtten Vokser til - både store og små

  Lenker


  blogg.no Få din egen blogg!

  Design


  bilde Ina Anjuta bilde

  Annonse


  hits