Den mystiske bleiebøtten (birgitteogsjefene)

Den mystiske bleiebøttenHer på søndag hadde vi som sagt besøk av et vennepar som også venter barn. Noen dager tidligere hadde de vært på babyshop og fått tilbud om en gratis bleiebøtte til sin ventede førstefødte . "Sant det er tull Birgitte" sa frua i forholdet i påvente av støtte fra veldig erfarne 2-barnsmormeg. "Ja!!!" sa jeg. Ikke bare for å være støttende, men fordi jeg helt ærlig har alvorlige motforestillinger mot bleiebøtter, uten å ha hatt det til noen av de to ungene jeg allerede har kommet meg gjennom bleiealderen med.

"Vi tar ikke med oss søppel hjem" hadde vært min venninnes sjarmerende respons på butikkdamens generøse tilbud. Og det er det jeg føler bleiebøtter er. Søppel de lurer med oss, for å få oss til å kjøpe overpriset plastikk til å ha inni de. Eneste face to face erfaring jeg har med bleiebøtte er fra småbarnsavdelingen ungene gikk på i barnehagen, og det var et traumatisk møte. Jeg husker den som både motbydelig og stinkende. Muligens fordi den ble brukt til 13 unger istedenfor 1.

I går var det meg og min kjæres tur å stå i kassen på babyshop og forholde oss til den vanskelige problemstillingen. Gratis bleiebøtte, eller ikke gratis bleiebøtte. I motsetning til min overorganiserte venninne og hennes like overorganiserte, men litt mer godtroende mann, er vi ikke helt fremmed for å ta vare på søppel. I hvert fall ikke jeg, som anklages med jevne mellomrom for å være en hamstrer. Så da min kjære kom frem til at han faktisk kunne tenke seg å teste fenomenet bleiebøtte, ble han erklært midlertidig sjef og bleiebøtten ble vår.

Da den blide butikkdamen, som antageligvis ikke hadde barn selv, strålende kunne fortelle at den var heeelt luktfri, slapp det likevel ut et høylytt og lite strålende "LØGN" fra meg. Stakkars damer. Her har de fått i oppgave å være snill og dele ut noe gratis, også blir de anklaget både for å være både løgnere og for å pakke på folk søppel. Satser på det er bitterhet som kommer med alderdommen og at de får litt hyggeligere reaksjoner fra yngre, mer naive, kommende mødre. De som aldri har luktet på en bleiebøtte før.
#mamma #mammablogg #gravid #svangerskap #bleier #bleiebøtte #babyshop #babyutstyr

 • 12 kommentarer


  Myiie - en mammablogg16.07.2014 kl.10:46

  Hehe, herlig respons fra venninnen din;)
  Ann-Elin16.07.2014 kl.11:19

  Den er vel luktfri så lenge bleiene er det..? Hehe. Vi har bleiebøtte på loftet, mest på grunn av at vi vil slippe å gå den bratte loftstrappa oftere enn nødvendig. Foreløpig luktfri, men så er hun jo bare knappe 2 mnd. så det lukter lite overhodet.
  Så fin blogg du har :)
  Charlotte16.07.2014 kl.14:00

  Hehe! Du er så morsom :)
  birgitteogsjefene16.07.2014 kl.16:06

  Myiie: Haha, sant, hun redigerer ikke seg selv noe videre før hun åpner munnen ;)
  birgitteogsjefene16.07.2014 kl.16:09

  Ann: Jada, de får jo ikke bleiene til å lukte. Men når ungen begynner å lage fastere saker med litt mer odør, nekter jeg å være med på at bleibøtter klarer å holde den lukten innestengt.
  birgitteogsjefene16.07.2014 kl.16:11

  Stine Erichsen: Takk for det :)
  birgitteogsjefene16.07.2014 kl.16:12

  Charlotte: Hehe, kjekt at du synes det da ;)
  Ann-Elin16.07.2014 kl.16:46

  Plasten er forøvrig veldig overpriset, det er jeg helt enig i..
  her er bleiebøtta kastet ut
  birgitteogsjefene17.07.2014 kl.18:21

  Supermuminheels: LINDA JOHNSEN: Ender vel sånn her i huset også ;)
  Elin20.07.2014 kl.11:43

  Jeg har brukt bleiebøtte til begge mine, og føler for å slå et slag for bleiebøtta altså ;-) Den lukter ikke, selv når poden blir eldre, og jeg syns den har vært super. Selv på varmekabler. Jeg måtte forøvrig betale 400,- for den, for den var ikke gratis da jeg fikk barn. ;-)
  birgitteogsjefene20.07.2014 kl.13:29

  Elin: Den jeg fikk oppleve i barnehagen til trollene luktet alvorlig ekkelt når man løftet lokket. Er jo mulig de man betaler for faktisk er mye bedre enn de gratis..

  Men vi skal nå gi den en sjanse uansett :)

  Skriv en ny kommentar

  birgitteogsjefene

  Lykkelig, men til tider latterlig kortluntet mor/unge fra solskinnsbyen;) Er rastløs og smålat og har hatt som mål og utrydde all uakseptabel bussoppførsel, ELLER ta lappen (helst det siste). Nå er lappen i boks, men jammen må jeg busse endel likevel.Trollungene mine er rampete, uoppdragne og dessuten grenseløst vakre og hysterisk talentfulle. Jeg bor med en mann, som ikke vil bli kalt mannen min før vi har giftet oss, og som heter Lennie (døpt Lennie ja, ikke forkortet for noe som helst). Man kan bruke ord som snill, klok og brukanes når man skal beskrive Lennie, men som regel velger man spydig. Så det var oss, litt sånn på spissen :)

  Kategorier


  Blogg

  Arkiv


  Juli 2014 Juni 2014 Mai 2014 April 2014 Mars 2014 August 2010 Juli 2010

  Siste innlegg


  Å få ting på plass Finne på nå da? Den mystiske bleiebøtten Vokser til - både store og små Dagstur til syden Høygravid - grenseløst lei!! Husker du paraplyen, begynner det ikke å regne Forholdsutvikling.. Lever i beste velgående (sånn ca) Du vet

  Lenker


  blogg.no Få din egen blogg!

  Design


  bilde Ina Anjuta bilde

  Annonse  hits