Forventninger og skuffelse (birgitteogsjefene)

Forventninger og skuffelseSkuffelse styres av forventninger.

Har man høye forventninger til noe, blir falhøyden tilsvarende stor. Selv er jeg nok litt sånn "bedre å forvente det verste, for så å bli positivt overasket, enn å forvente det beste å bli negativt overasket". Om dette nødvendigvis er en super innstilling kan jo diskuteres, og spesielt mine nærmeste kan nok bli litt lei overdrevne dommedagsprofetier og svartmaling, og kanskje ønske seg en noe mer positiv Birgitte.

Selv om min holdning kanskje ikke er den ideelle, synes jeg uansett at den er bedre enn å dra det for langt i motsatt retning, som en del mennesker faktisk gjør etter mitt skjønn. For eksempel Kåre. Kåre er kjempende kunstner. Han har helt siden han var liten drømt om en karriere innen kunsten, og brenner lidenskapelig for dette. Det er det mange andre som gjør også, og Kåre har nok ikke valg seg den enkleste, mest velasfalterte stien på karrierelivets landevei.

Kåre er mye frustret, og synes som regel livet er ganske urettferdig. For en tid tilbake hadde Kåre et kjempeutbrudd på Facebook om hvor grusomt det var med alle disse utlendingene som fikk penger kastet etter seg av NAV, mens han selv, en kjempende, ung, norsk, kunstner, ikke fikk en krone. Kåre ville nemlig ikke ta seg en vanlig jobb ved siden av kunsten. Han ville leve av det han elsket, og synes dette burde vært finansiert av NAV frem til han selv slo igjenom og andre frivillig betalte for kunsten hans. Når NAV ikke ropte hurra og kastet penger etter ham, men derimot snurpet pengesekken stramt igjen og nektet ham en krone, ble Kåre både lei seg, nedfor og sint.

For meg er dette uforståelig. For Kåre er reaksjonen hans helt naturlig. Jeg tenker noen ganger at Kåre er et preimeeksempel på noe jeg leste en artikkel om for en tid tilbake. Vi blir fortalt hjemmenifra at vi kan bli akkurat det vi vil i verden, bare vi kjemper nok for det og jobber hardt. Så sendes vi av gårde, med skyhøye forventninger både til oss selv og hva verden har å tilby. Så kommer skuffelsen.

Alle kan ikke bli det de vil. Noen mangler personlige egenskaper for å lykkes i enkelte yrker mens andre yrker er overmettet, og man trenger mer flaks for å lykkes i de enn å vinne i Lotto. "Ja, lille Per, du kan vinne i Lotto når du blir stor, bare du ønsker det sterkt nok." Sier vi dette ofte nok til lille Per, blir skuffelsen gedigen når han blir voksen og ikke vinner i Lotto.

Jeg mener ikke at man skal være hverken negativ eller uten tro på seg selv, men neagtivitet og realisme er ikke det samme. Har man urealistiske forventninger til livet, egne evner og andre menneskers plikt/ønske om å tilfredstille våre behov og ønsker, blir man skuffet. Gang på gang.

Jeg er positiv på min egen måte, jeg forventer som regel ikke mye, og blir sykt glad for ganske lite.

 

#meninger #positiv #forventninger #negativ #skuffelse #glede #barn #smil #tanker #mamma #mammablogg

 

 • 5 kommentarer


  Mona04.06.2014 kl.20:55

  Uff, når jeg tenker på den kunstneren, så tenker jeg at noe burde gjøres med rådgiveren ungdom møter når de lurer på hva de skal bli. Det burde vært kartlagt bedre hva yrker som finnes der ute og hvilke yrker som kan appellere til hvilke typer mennesker. Drømmen om å leve av et kreativt yrke er ganske stor der ute, og når man er voksen student slik som meg så møter man mange jevnaldrende som har prøvd seg og ikke klart det. Så angrer de på yrkesretningen og må omskolere seg for å komme videre og klare seg i arbeidsmarkedet. Så bedre rådgivere på skolene og mer rådgiving til unge på vei til en utdanning hadde kanskje ikke vært så dumt?
  birgitteogsjefene04.06.2014 kl.21:18

  Mona: Det tror jeg så absolutt at du har rett i. Akkurat han her hadde det muligens ikke vært håp for uansett, han har vært skråsikker i sin sak helt siden han var veldig ung, og er det fremdeles selv om han er snart 30 og ikke er der han hadde håpet. Og det er jo forsåvidt greit, man skal få kjempe for det man vil, men hvordan han takler det å ikke lykkes er for meg et veldig godt eksempel på det å forvente for mye og mangle litt bakkekontakt.
  camillasliife04.06.2014 kl.21:40

  utrolig fin blogg :)
  iannel04.06.2014 kl.22:41

  Det mange glemmer å si til barna er at som regel må en jobbe beinhardt for å få det man ønsker seg. Man må være tålmodig, noen ganger på randen til sammenbrudd. Man må bruke MYE tid om man vil bli skikkelig god til noe. Ting detter ikke ned i hodet på en. Man må velge bort annet tidsfordriv og investere. Er en heldig, finner en glede i alt det harde arbeidet, og innser at det er verdt innsatsen.
  prinsessen05.06.2014 kl.08:05

  Takk for skjønn kommentar på bloggen min, ble så glad <3
  birgitteogsjefene05.06.2014 kl.08:07

  iannel: Ja, riktig innstilling må liksom være på plass ellers blir nedturer og motgang veldig vanskelig å takle.

  Skriv en ny kommentar

  birgitteogsjefene

  Lykkelig, men til tider latterlig kortluntet mor/unge fra solskinnsbyen;) Er rastløs og smålat og har hatt som mål og utrydde all uakseptabel bussoppførsel, ELLER ta lappen (helst det siste). Nå er lappen i boks, men jammen må jeg busse endel likevel.Trollungene mine er rampete, uoppdragne og dessuten grenseløst vakre og hysterisk talentfulle. Jeg bor med en mann, som ikke vil bli kalt mannen min før vi har giftet oss, og som heter Lennie (døpt Lennie ja, ikke forkortet for noe som helst). Man kan bruke ord som snill, klok og brukanes når man skal beskrive Lennie, men som regel velger man spydig. Så det var oss, litt sånn på spissen :)

  Kategorier


  Blogg

  Arkiv


  Juni 2014 Mai 2014 April 2014 Mars 2014 August 2010 Juli 2010

  Siste innlegg


  Forventninger og skuffelse Mageantrekk Syt igjen - snart august Mandagsmorgen Flyttedag i sommersol Gravideantrekk en ubrukelig dag God natt på morgenkvisten Bolla med fredagskvaler Mandagsfredag Så hinsides solbrent

  Lenker


  blogg.no Få din egen blogg!

  Design


  bilde Ina Anjuta bilde

  Annonse  hits